
ייעוץ זוגי פסיכולוגי - על ידי פסיכולוג או פסיכולוגית מומלצים
צוות על הספה
הטיפול הזוגי יכול לעזור גם לתקופות נקודתיות שבהן בני הזוג חשים שאין להם מוצא: הם אמורים לקבל החלטה גורלית ומשמעותית מאוד כמו הגירה או רילוקיישן, להביא ילד נוסף ועוד.
כל זוגיות סובלת מקשיים מסוימים
לא טוב היות האדם לבדו, אבל האם בכל מצב טובים השניים מן האחד? בשלב כלשהו אל תוך הקשר הזוגי, בני הזוג יחוו מספר קשיים אפשריים ומרביתם נפוצים מאוד.
הקושי הראשון והכמעט ברור מאליו הוא ניהול קונפליקטים – בני הזוג נקלעים למריבות חוזרות או כאלו שנוהגות להתלהט וכך נוצרת עד מהרה תחושה שכל "עכבר הוא פיל" וגם ויכוח פעוט יוצא משליטה במהירות מסחררת.
מריבות הן כמובן סימן מובהק של קושי ומרביתן נובעות מבעיות בתקשורת, אבל גם ריחוק, אי הבנות, תחושת מיצוי של הקשר ("אין לנו נושאי עניין משותפים יותר") וכמובן שאמירות מילוליות פוגעות, בוטות או אלימות יעידו על קושי בזוגיות.
מצב נוסף שעשוי להעיב על היחסים הוא משבר או אירוע חיים שנתפס כחריג כמו אובדן של אדם קרוב, קשיים להיכנס להריון, פיטורין ואבטלה, מחלה של בן משפחה ועוד.
בתחום השחיקה, בני זוג יכולים לגלות כי הנאתם מפעילויות משותפות הלכה ודעכה עם הזמן, או שהם סובלים מחוסר תחושת שותפות, בדידות, ירידה בחשק והעניין המיני או ריחוק שחשוב לטפל בהם משום שאמנם "ככה זה אחרי שנים יחד", אבל תחושת השחיקה לא חייבת להותיר את הקשר ריק מתוכן.
כאן צריך להוסיף גם את התחום המיני שעשוי להפוך לקושי בפני עצמו – קונפליקטים ועימותים סביב יחסי מין, תדירותם ותפקוד בני הזוג, ירידה בחשק המיני של אחד הצדדים, דינמיקה זוגית בעייתית וכמובן בגידה שלמרות שנתפסת כמעשה בלתי נסלח, היא במקרים רבים מהווה ביטוי לחוסר סיפוק מהקשר הזוגי ולכן בחלק גדול מהמקרים אפשר יהיה לבדוק במסגרת הטיפול האם קיים סיכוי להמשך היחסים.
הטיפול הזוגי יכול לעזור גם לתקופות נקודתיות שבהן בני הזוג חשים שאין להם מוצא: הם אמורים לקבל החלטה גורלית ומשמעותית מאוד כמו הגירה או רילוקיישן, להביא ילד נוסף ועוד.
האם אפשר לטפל בכל זה?
מריבות, תסכול, מתחים וכל קושי אחר עשוי עם הזמן להחריף ולהכביד על בני הזוג שנקלעים לעצב, כעסים, חוסר אונים או מחשבות שליליות בנוגע לקשר.
הם עשויים למעט בשיחות ביניהם או לבלות יחד, שוקעים אל תוך חיי העבודה או ניהול התא המשפחתי וכבר לא מתפקדים כזוג.
אם התיאור הזה נשמע לכם מוכר מחיי היומיום, דעו שאלו סיבות מתאימות ומוצדקות לגשת לייעוץ זוגי.
למרחב הטיפולי מתנקז כל השיח הרגיש, הכואב והבוער, אבל גם שיחות לגבי חלומות לעתיד, רצונות אישים וגם היתרונות והאלמנטים המשמחים שבקשר, שנוכל להעריך יותר גם אם עד כה הם נראו לנו כמובנים מאליהם.
הייעוץ הזוגי הפסיכולוגי מסוגל ליצור קרבה בין בני הזוג מתוך קידום של שיח פתוח ובריא, עבודה שוטפת על כל הבעיות וקיום מרחב בטוח ונייטרלי שבו אפשר לטפל בהן בצורה מסודרת.
ייעוץ זוגי פסיכולוגי אצל הגורם המתאים
פנייה לייעוץ זוגי אמורה להתבצע מתוך החלטה משותפת בין בני הזוג, אך לעתים יהיה אפשר לבצע אותה גם לבד כדי לשתף, לפרוק, לקבל החלטות ולקבל זוויות מבט שיסייעו הלאה.
אם הטיפול הוא זוגי, עדיף להתמקד בפסיכולוג/ית שנמצאים באזור מגוריכם ויהיה קל יותר להתחייב לתהליך עמם מפאת נוחות ההגעה.
את הגורם המדויק כדאי לבחור דרך המלצות אישיות מחברים, מכרים או קרובי משפחה.
כמובן שלא תצטרכו לפרט במה בדיוק אתם מעוניינים לטפל, אבל דעו שאין בושה בלבקש המלצה שכזו או בכלל מלהעלות את העובדה שאתם מעוניינים לחזק את הקשר הזוגי באמצעות ייעוץ מקצועי.
היועץ הזוגי נדרש לעמוד בסטנדרטים מקובלים כדי לטפל בבני הזוג ולכן חשוב לוודא שהכשרתו רלוונטית לתהליך: הלימודים הנדרשים אורכים 9 שנים וכוללים לימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בתחום טיפולי כמו פסיכולוגיה, פסיכיאטריה או עבודה סוציאלית ובסיום התמחות מעשית.
תהליך ההכשרה הארוך הזה מאפשר ליועץ או המטפל הזוגי להשתמש בידע וכלים מגוונים מאוד, להתנסות בטיפולים ובעבודה מול המון זוגות קודמים ולבסס את אישיותו המקצועית כדי שיוכל לסייע לכם להתמודד עם מגוון מצבים אפשריים.
טכניקות הטיפול והפתרונות לקשיים בזוגיות
טיפול זוגי מוגדר כיום במסגרת הפסיכותרפיסטית גם כטיפול משפחתי.
הסיבה לכך היא התובנה הגורסת כי כל דינמיקה בתוך התא המשפחתי אמנם משפיעה על כל אחד ואחת בנפרד, אך גם על מערכת היחסים בין כל הנפשות במשפחה ובין בני הזוג בפרט.
מתוך גישה זו צמח גם ענף הפסיכולוגיה החברתית, שהוביל את הפוקוס מהפרט אל הקבוצה שלו.
סוגיות הייעוץ וטכניקות הטיפול הלכו והתחדדו לאורך עשרות שנים, עד כדי התייחסות גם למצבים רגשיים שאינם במודע ועומדים במרכז מערכת היחסים הזוגית והמשפחתית.
כיום קיימת הבנה לכך שישנם גורמים בלתי מודעים על הנפש ועל האינטראקציה הזוגית שצריך לעורר לכדי מודעות, כדי שיהיה אפשר לשפר את דפוסי התקשורת ולגשר על קשיים רגשיים שבני הזוג חווים.
למשל כאשר בן הזוג מתמודד עם התמכרות מסוימת, קיימת מערכת של קשיים הנוגעת בהיבטים רבים בחייו ובחיי בן או בת זוגו וכך נבנית דינמיקה חדשה שמקשה על התקשורת התקינה והבריאה.
טיפול זוגי או ייעוץ זוגי?
זוגות שמעוניינים לפנות לעזרת גורם מקצועי תוהים האם עליהם לחפש ייעוץ או טיפול זוגי ומה בכלל ההבדל ביניהם.
ובכן, הייעוץ הזוגי הוא המקום שבו ניתן לכוון, להדריך את בני הזוג ולהמליץ להם כיצד לנהוג. הוא מאפשר לבני הזוג להבין כיצד לפעול הלאה, ממה להימנע ובמה עדיף להתמקד.
הוא מתאים בעיקר לזוגות שסטו מעט מהדרך המקורית שלהם בעקבות קושי או אתגר ספציפי (ילדים, מעבר לעיר שונה וכד') וזקוקים להקניית הרגלים טובים כדי לאזן את מערכת היחסים שלהם ולצלוח את המשבר.
הטיפול הזוגי לעומת זאת מטפל בחוויות קשות ועמוקות שייתכן שלא עובדו כראוי ומעיבות מאוד על הדינמיקה הזוגית, על התא המשפחתי והתקשורת בתוכו ובכלל על כל הלך הרוח המשפחתי.
אם הייעוץ הזוגי מתמקד ב"איך עושים?" הרי שהטיפול הזוגי מתמקד ב"מה עושים".
כאן מדובר בדפוסים זוגיים מורכבים יותר, שגרמו לטינה הדדית, אובססיה, חרדה, קנאה, דיכאון, התמכרות או כל גורם שמונע את התקשורת הזוגית.
העצות שניתנות בטיפול הן פרקטיות וממוקדות מאוד, חלקן בהחלט נוגעות בהיסטוריה האישית של כל אחד מבני הזוג כמו חוויות ילדות, מערכות יחסים קודמות ועוד.
דברים שכדאי לדעת על ייעוץ זוגי פסיכולוגי
זוגות שמגיעים לייעוץ זוגי כדי לשקם את הקשר מגלים לא פעם שהם מוצפים בכעסים ובתסכול. הם טעונים מאוד, לוחמניים מאוד ומתקשים לפעול מתוך מקום של פתרון בשלב זה.
ולכן ישנם מצבים שבהם הייעוץ לא יכוון כלל לפתרון, אלא ליצירת תמונה מלאה של המצב כולו וזיהוי מקורם של כל הקשיים.
הייעוץ יכול לכוון את כל אחד מבני הזוג וגם את שניהם יחד להתבוננות נבונה יותר על בעיותיהם, לבדוק מה בבני הזוג מעורר "טריגרים" לוויכוחים ומריבות, כיצד אפשר לבטא בצורה טובה יותר רגשות ותחושות ולפעול ממקום מכיל ומבין יותר ופחות מתוך מקום של כעס ומרירות.
במקביל, ההימצאות במרחב ניטרלי ומקבל מאפשרת לבני הזוג להקשיב אחד לשנייה, להתווכח, להביע את עצמם, לספק את "הצד שלהם" ולתת מקום לרגשות מודחקים.
זהו שלב חושפני ומאתגר שבמסגרתו הזוג "מפנה" מהמעמסה הרגשית שרובצת עליו כדי לשקם ולטפל בקשר, להכיר את החלקים החבויים אצל בני הזוג ולהמשיך קדימה מתוך מודעות, תקשורת בריאה והתגברות על הקושי.
להתייעצות בנושא, צרו קשר עם אחד מהפסיכולוגים המומחים המוצגים אצלנו באתר.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסטית מטפלת זוגית ומשפחתית
התמחות: תהליכי צמיחה והתפתחות אישיים וזוגיים. משברים זוגיים ומשפחתיים, התמודדות עם שכול ואבדן.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,עמק חפר
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי. גישה טיפולית המבוססת על הבנה דינמית עמוקה והתאמת הטיפול לצורכי המטופלים, תוך מתן כלים יעיל

פסיכותרפיסטית, מטפלת באמצעות אמנות, EMDR
התמחות: מבוגרים ובני נוער, דכאון, חרדה, ויסות רגשי, קשיים ביחסים בינאישיים, אירועים טראומטיים, התמודדות עם מ
אזור בארץ: חדרה, פרדס חנה והסביבה
שפה: עברית
הטיפול מיועד למבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצוקה, חווים משבר, ורוצים לשפר את איכות חייהם. בתהליך נעזר באמצעים שונים בהתאם לצורכו

מוסמכת (M.A). מטפלת בפסיכותרפיה ובטיפול בתנועה בשילוב אומנוי
התמחות: צעירים בגילאי 20+ ומבוגרים.
התמודדות עם חרדות, דיכאון, משברי חיים, אבדן, צמיחה אישית, ביטחון ודימוי
אזור בארץ: כרמיאל,משגב וצפון
שפה: עברית
דרוש אומץ לפנות לטיפול. לבקש עזרה. לעיתים אומץ גדול. אני מזמינה אותך, למקום של שיתוף שמקל על הבדידות בלבטים והמחשבות. לתהליך שי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
“Darling, I know you are suffering and I am Here for You,”
על פסיכולוגיה ובינה מלאכותית AI צוות על הספה
כלים מעולמות הבינה המלאכותית זמינים לנו היום, יותר מאי פעם, ומאפשרים חסכון בזמן ונגישות גבוהה למידע וליכולות, שבעבר לא היו זמינות לאדם הפרטי. במאמר זה ננסה לבחון את מכוון הדרכים בהן בינה מלאכותית יכולה לסייע בתחום הטיפול הנפשי – החל בשלב האבחון וכלה בשלב המענה הטיפולי.
יקירי אני שמחה שאתה כאן ד"ר א. רוי ספנג'ין
מנטרה נוספת מבין חמשת מנטרות היחסים של ט'יך נט האן זוהי כביכול מנטרה פשוטה ובכל זאת כפי שנראה בהמשך היא יכולה להצמיח ולצמוח מתוך קרקע לא יציבה , אם אנו ממקדים את תשומת ליבנו אנו יכולים ליצור ולהגשים בחיינו אושר.
מה עושים בטיפול פסיכותרפיה? צוות אתר על הספה
פסיכותרפיה היא שם כולל לטיפול נפשי המתבצע באמצעות שיחות בין מטפל למטופל, במטרה לשפר את מצבו הנפשי של המטופל ואת יכולתו להתמודד עם קשיי החיים