ייעוץ זוגי ואימון אישי
צוות על הספה
אימון אישי הוא מעין "דחיפה" לביצוע ולעשייה בתחום מאוד מוגדר ומדויק. במסגרתו קובעים מטרות, יעדים וחזון ואת הדרכים להגיע לכל אחד מהם.
ייעוץ זוגי ואימון אישי- מהו?
זוגיות היא מקום לצמיחה, ביטחון ועוצמה. אנחנו שואבים ממנה את הכוחות להתמודד עם העולם וכשהיא טובה, הכל נפלא.
אלא שכאשר הזוגיות פגועה, חלשה או לא מספיק ממוקדת, היא עשויה לפגוע בכל היבטי החיים ולערער גם את בסיס העוצמה והכוח שהיינו אמורים להפיק ממנה.
ייעוץ זוגי ואימון אישי הוא תהליך שנועד לחזק ולהעמיק את מערכת היחסים בעיקר בצעדיה הראשונים בחיים המשותפים או לאור תקופה חדשה שהזוג נמצא בה לאחר שביצע שינוי דרסטי.
התהליך מספק כלים ותובנות פרקטיות שנועדו ללמד את בני הזוג להתמודד עם החיים המשותפים ולהתגבר בכוחות עצמם על משקעים או אתגרים שצפויים להם בהמשך.
ייעוץ זוגי ואימון אישי מלמדים את בני הזוג לתקשר בצורה טובה ואיכותית, להתמודד עם משוכות שנוגעות לפן הכלכלי, המיני, השגרה והשחיקה שבה, מה עושים אם נוצר משבר אמון וכיצד מציתים מחדש את הלהבה הזוגית תוך כדי בנייה של סדר עדיפויות, ערכים וחזון משותפים.
למי זה מתאים?
אם כזוג אתם מעוניינים ללמוד מחדש כיצד להקשיב אחד לשני, להכיל, לפרוק רגשות, לחצים ועמדות, להשמיע ולהישמע, מדובר בתהליך פרקטי שיסייע לכם לשפר משמעותית את התקשורת ביניכם.
אם אתם זוג בתחילת הדרך: אחרי החתונה ובדרך לילד הראשון, לפני קניית דירה או מעבר דירה, שינוי חיים שכולל עבודה חדשה, יחסים משתנים עם המשפחה המורחבת, לפני החלטה גורלית וחשובה, תוכלו לראות בייעוץ והאימון כפלטפורמה להתמודדות עם כל סיטואציה וקבלת החלטות שיתאימו לה.
זוגות שחוו משבר יוכלו לקבל ייעוץ זוגי ואימון אישי מתוך מקום של החלמה, ריפוי וחיזוק של הקשר הזוגי הבריא, תוך האפשרות לראות קדימה ולעשות את זה ביחד.
ואם החליט הזוג בצער רב להתגרש, הרי שהן הייעוץ והן האימון האישי מסוגלים לספק ליווי ותמיכה לתהליך הפרידה, להפוך אותו לנעים ומכבד לשני הצדדים ולהימנע מסכסוכים קשים.
מטרות הייעוץ הזוגי והאימון האישי
כלים מעשיים לתקשורת בריאה
רכישת כלים מעשיים לתקשורת תקינה ובריאה, המבוססת על שותפות מכילה, אמפתית וקשובה.
איתור ושינוי התנהגות
איתור ושינוי של התנהגות ודפוסי חשיבה שפוגעים ביחסים והחלפתם.
צליחת משבר ויצירת אמון
צליחת משברים ומשקעים שנוצרו בזוגיות וליצור אמון, חברות ואהבה טובים ועמוקים יותר.
נטרול טריגרים
זיהוי ונטרול ה"טריגרים" שמוציאים את בני הזוג משלוותם ויוצרים מעגל הרסני ופוגע.
ביטוי לשאיפות והציפיות
מתן ביטוי לפנטזיות, השאיפות, הציפיות האינטימיות והמיניות ולמצוא דרכים להגשמתם.
איזון מערכת הציפיות
לאזן את מערכת הציפיות בין בני הזוג וליצור ביניהם חזון מודע תוך כדי יצירת בסיס לצמיחה טובה ונכונה.
אימון, טיפול, ייעוץ ומה שביניהם
אם מטרתם של שלושת האמצעים הללו היא לתמוך ולשפר, מה בכל זאת ההבדל ביניהם?
ובכן, אימון אישי הוא טכניקת התערבות שיוצאת מנקודת הנחה שהכוח האמיתי לשינוי טמון במתאמן עצמו.
המאמן מנחה את התהליך ומסייע למתאמן לחשוף בעצמו את הכישורים והכוחות הגלומים בו, להגדיר יעדים וסדרי עדיפויות ולמצוא את הדרכים להתמודד עם אתגרים שמעכבים התקדמות.
אימון אישי הוא מעין "דחיפה" לביצוע ולעשייה בתחום מאוד מוגדר ומדויק. במסגרתו קובעים מטרות, יעדים וחזון ואת הדרכים להגיע לכל אחד מהם.
טיפול להבדיל, מסייע לאנשים להתמודד עם קשיים רגשיים, נפשיים והתנהגותיים.
הוא לא מונע ממטרות מאוד נקודתיות אלא חולש על טיפול בבעיה מול כל היבטי החיים לרבות מערכת היחסים הזוגית והאינטראקציה ומערכת היחסים עם הילדים ויתר בני המשפחה.
ייעוץ הוא פלטפורמה שבה ניתן לקבל הכוונה והמלצות לדרכי פעולה שונות, בהקשר לאתגרים או לבעיות שאדם או בני זוג נתקלים בהם.
במקרים רבים, הייעוץ יגדיר את השיטה או האמצעי המתאימים לפתרון ויספק לבני הזוג תובנות הדדיות בנוגע למשבר או האתגר שהם נמצאים בו כעת.
שילוב בין ייעוץ ואימון
הבדל נוסף בין השלושה נובע מרמת ההכשרה. מאמן איננו פסיכולוג או מטפל בהכשרתו ולכן גם לא בא להחליף אותם או להציע בשום אופן טיפול נפשי.
האימון לא מתמקד בהיסטוריה הרגשית והמשפחתית או בעיות עבר, אלא בצליחת קשיים רגעיים שמקשים על ההתקדמות האישית.
חשוב לציין כי אימון איננו תחליף לטיפול או ייעוץ פסיכולוגי ואין לראות בו ככזה בשום אופן.
ויחד עם זאת, אנשים שנמצאים בשלב כלשהו במסגרת הטיפול הפסיכולוגי שלהם יוכלו לשלב את האימון כפתרון לתקיעות או לקשיים שמונעים הגשמת מטרות.
לפיכך ייעוץ זוגי ואימון אישי מסוגל לסייע למצבים כמו למשל רצון לשנות קריירה או מיקום מגורים, קבלת החלטה זוגית על עבודה מהבית או הקמת עסק משותף, הכנת בני הזוג לגיל הפרישה וההתמודדות עם קשיים רגשיים שנובעים ממנה, שיפור הניהול האישי והמשפחתי, פיתוח יכולות, הנחלת אורח חיים בריא והעצמה זוגית ואישית.
תהליך זה איננו מתאים למשברים זוגיים או אישיים (בגידה, פשיטת רגל, אובדן של בן משפחה וכד') ואיננו מטפל בהפרעות פסיכולוגיות כמו חרדה, דיכאון, אלימות, התמכרויות, הפרעות אכילה, אנשים עם היסטוריה פסיכיאטרית, קשיים או אתגרים מטלטלים ועמוקים שמתבטאים בבדידות, קושי ביצירת חברויות או התנהגות חריגה.
ולסיום, סיפור לדוגמה
טל ונועה הכירו לפני כעשור. היא, בחורה יפה ומלאה שמחת חיים. הוא, שקט וחסון, טיפוס משפחתי מובהק.
הם התחתנו באושר, הביאו לעולם שני ילדים ועם הזמן הייתה זו נועה שהגיעה לייעוץ בעקבות תסכול ממערכת היחסים כפי שהיא כיום.
בייעוץ היא נשאלה עד כמה הייתה רוצה שמערכת היחסים שלה תצליח, בדירוג מ-1 עד 10.
אם הציון הוא פחות מ-5, ייתכן שמדובר בשיקום דרסטי מאוד, שכן הריחוק גדול וייתכן שהיו מחשבות על פרידה.
שאלה נוספת שנשאלה, היא עד כמה נועה מוכנה להשקיע להצלחת הזוגיות. ציון שמתחת ל-8 מבטא חוסר תשוקה מספקת כדי לחולל שינוי אמיתי.
בשלב הבא התקיימה שיחה. נועה התבקשה לפרט על הדברים שמקשים עליה בזוגיות ולהביט פנימה.
היא ציינה שהיא ביקורתית ושיפוטית מידי כלפיו, אבל רק אחרי מאמץ ניכר משום שקשה לנו כבני אדם להודות במגרעות שלנו ועל אחת כמה וכמה כשהן אינן תואמות את האידיליה שנרקמת במוחנו. זו של נועה אגב, ציירה זוגיות על מי מנוחות, מתקשרת ומשתפת ללא דופי.
במסגרת הייעוץ והאימון האישי של נועה, היא הבינה שכשהיא מתווכחת וכועסת, היא למעשה מבהירה לבן זוגה שהיא הצודקת והיודעת מביניהם. היא הבינה איך ה"ניצחון" שלה בוויכוחים ("אני צודקת") גורע ממערכת היחסים ולכן היא אולי "ניצחה" לשיטתה, אבל הזוגיות היא זו שהפסידה.
בדרך כלל אנו גורסים שאם נאמר לבני זוגנו מה בהם לא בסדר, הם ישנו את דרכיהם ויפעלו בהתאם.
אבל במציאות, בני הזוג חשים פגועים ומוקטנים ולכן גם מתרחקים, מכונסים יותר בעצמם ואפילו תוקפים בחזרה.
בתהליך האישי של נועה, היא הבינה כיצד להפוך לאדם קשוב ומכיל יותר, מבלי למצוא את התשובה שתגרום לה להשתקף כ"צודקת".
היא למדה כיצד להקשיב לקולה, לטון שלה ולדברים שהיא אומרת כדי למנוע פגיעה בבן זוגה ולשאול שאלות מנחות שיעזרו לו להסביר את עצמו מבלי שהיא תסיק פרשנות משלה.
ומעל לכל, התהליך לימד כיצד להתמקד בבעיה הנקודתית שעלתה ממש כאן ועכשיו: איך להימנע מאזכור העבר, איך לנהל את השיח, איך להקשיב ולגשר בין שתי הדעות ולהבין מי מהן משרתת כרגע טוב יותר את המצב, או לפעמים את מערכת היחסים כולה.
צריכים טיפול זוגי או ייעוץ זוגי ואימון אישי? פנו כעת לאחד המטפלים המומחים בנושא המופיעים באתר, וקבעו שיחה או פגישה ראשונית.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכותרפיסטית ומומחית לטיפול בחרדות ומשברי חיים
התמחות: חרדות, חרדה חברתית, משברי חיים, מעברים ושינויים, דימוי עצמי, קשיי קשב וריכוז, טיפול בטראומות, בריאות
אזור בארץ: רעננה, הוד השרון, הרצליה, כפר סבא, השרון
שפה: עברית
טיפול רגשי וטיפול cbt במבוגרים, מתבגרים וילדים במצבי משבר וחרדות - הבנה של הקושי עמו מתמודדים הכוונה, ייעוץ, ליווי וטיפול נפשי. מ
פסיכותרפיסט ועובד סוציאלי קליני (MSW)
התמחות: CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי, משברי חיים, חרדה ,דיכאון, כעס, אבל ואובדן, נכויות ומחלות כרוניות, תק
אזור בארץ: טבריה, עמק הירדן, בית שאן וראש פינה, אזור הצפון, אזור רמת הגולן
שפה: עברית,אנגלית
מטפל בגישה אינטגרטיבית ומשלב מגוון גישות כולל טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). מסע החיים הוא מסע אישי, ייחודי, ולעיתים מורכב
פסיכולוגית ויועצת זוגית
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות, התמודדות עם משברים אישיים או זוגיים, התמודדות עם מגוון מערכות יחסים, הדרכת ה
אזור בארץ: אזור השרון, הרצליה, רעננה, כפר סבא, רמת השרון, טיפול אונליין
שפה: עברית
ניסיון רב עם זוגות בכל שלבי החיים, זוגות לפני חתונה, משבר לאחר הילד הראשון, שחיקה, בגידה ושאר אתגרי הזוגיות. משלבת בתהליך גישות
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
האם לפעמים, הורה הוא רק הורה ? תיאור מקרה על ידי טל קנב.
מי אלו המחפשים את התשובה המורכבת והסבוכה להשפעת האופי וההתנהלות ההורית על התפתחות ה 'אני'? כמה ספרים כבר נכתבו? כמה שעות שיחה וטיפולים כבר נערכו?
הדרכת הורים טיפולית אורלי דרורי יונה
לא מעט, בהדרכת הורים טיפולית, אני שומעת הורים מספרים לי על ילדיהם המאתגרים, על הקשיים שהם גורמים, ועל התמודדויות לא פשוטות. עם זאת כמעט תמיד יש ברקע גם ילד טוב. הילד הזה שבדרך כלל לא ידברו עליו בהדרכה, כי הוא טוב. ילד צללים אני קוראת לו. ועליו אני רוצה לדבר.
חזרה חלקית לשגרה – או שגרה חדשה? צוות על הספה
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.
איך יודעים שהילד זקוק לטיפול? אסנת זיו גזית
לגדל ילד, ולהיות ילד זה בכלל לא פשוט ואין כמעט הורה שלא שואל את עצמו שאלות לגבי הילד או הילדה שלו