הבידוד
עמותת רקפת
ידע הוא כוח! נהלו שיח שגרתי ופתוח על המציאות החדשה, שתפו במידע, מותאם גיל ומווסת כמובן, ובכך תייצרו בקרב ילדיכם תחושה טובה יותר של שליטה במצב.
בעמותת רקפת אנו מאמינים כי כל הילדים ראויים וזכאים למעגל חברתי תומך ומכיל, תמיד. בשגרה, אנו מתמחים בתוכניות ומענים שנועדו למגר בדידות כזו הקשורה בילדים עצמם: ילדים מופנמים, ביישנים והמתמודדים עם הימנעות וחרדה חברתית.
בימים אלו - כשיש חשש או מניעה לצאת מהבית דווקא המציאות היא שכופה בידוד ובדידות, ולאו דווקא על הילדים המופנמים והנמנעים מולם אנחנו פועלים בשוטף.
כך או כך - זוהי בדידות העלולה להימשך ימים, ואטבעי שתהיה מלווה בחרדה, תיסכול, שעמום ואף כעס – מהמצב החדש עמו מתמודדים הילדים לבד.
אנחנו ההורים, נדרשים כאן לשיח לא פשוט עם ילדינו – בכדי להרגיע, להקל ולהפיג שעמום ומתח, שהם חלק בלתי נמנע מהמצב החדש.
מתוך הידע המעשי ואנשי המקצוע המיומנים הפועלים בעמותה אספנו וגיבשנו עבורכם כמה טיפים ועקרונות חשובים עבור ההורים, בכדי להפוך את השיח הזה לאפקטיבי ומועיל, ואף מחזק ומלכד משפחתית:
1. נסו לייצר ולאפשר שגרה חלופית מותאמת, במסגרת המגבלות. גם בתוך הבידוד אפשר וכדאי שיהיו משימות ופעילויות - אקטיביות מסיחה את הדעת מהתיסכול, השיעמום והמתחים. פאסיביות מייצרת עוד מאלו.
2. בתוך השגרה החלופית – נסו לשלב כמה שאפשר ספורט ופעילות גופנית. ספורט כמו גם צחוק, שיחה טובה, חיבוק, ריקוד וכל סוג של אקטיביות מעודדים שחרור אנדורפינים, המעניקים תחושה טובה לגוף ולנפש ומסייעים בהפגת מתחים.
3. חשוב לתת לגיטימציה מלאה לכל קשת הרגשות - פחד, שעמום, תסכול, לחץ, כעס, מירמור. אלו רגשות טבעיים ולגיטימיים בתוך מצב של חוסר ודאות וחוסר שליטה –
בכדי שהילדים ירגישו נוח להמשיך ולשתף נסו לאפשר להם מרחב בטוח לשיתוף והבעת כל הרגשות, גם אלו ה"לא פוטוגניים" והמאתגרים יותר מבחינתנו ההורים.
4. ידע הוא כוח! נהלו שיח שגרתי ופתוח על המציאות החדשה, שתפו במידע, מותאם גיל ומווסת כמובן, ובכך תייצרו בקרב ילדיכם תחושה טובה יותר של שליטה במצב. מנגד, חשוב שלא לזרוע בהלה – התעדכנו באמצעי התקשורת המבוקרים והעבירו רק מידע ענייני עובדתי ובדוק, ולא ב"שמועות במדיה".
5. אם בשגרה אנחנו יודעים לומר כי גם מתבגרים זקוקים לנו, אפילו אם לעתים הם משדרים לנו שלא – הרי שבמצב החדש הם בוודאות זקוקים לנו יותר. נסו להיות נוכחים יותר,, קשובים וזמינים לשיח. נסו לשהות יותר בקרבתם, בחללים המשותפים של הבית – מטבח, סלון, להקשיב, לשתף לפנות זמן ואורח רוח להקשבה.
6. הבחינו בין אמפתיה והזדהות. הילדים שלנו זקוקים להורה חזק ובטוח, כזה שאפשר לסמוך עליו, העוגן שלהם. כמובן שההורה הוא אנושי ומרגיש גם הוא – לחץ וחשש. האמפתיה באה לידי ביטוי בהבנה וכבוד למגוון הרגשות. עם זאת – ההורה ישדר שליטה במצב, אחריות ויציבות.
7. "לא טוב היות האדם לבדו".... הבידוד הוא אמנם כפוי – אך אינו מחייב בדידות.
חשוב מאד לייצר מענה חברתי חלופי – ולשמחתנו מענים כאלו קיימים היום ברשת, אונליין – גם ב"רקפת". בדקו את קבוצות האונליין שלנו, והזמינו את המתבגרים לקחת בהן חלק.
מדובר ב"חדרים וירטואליים" של משחק, צחוק ושיח, בחלוקה גילאית, מונחים ע"י מנחי רקפת. תוכן הקבוצה אינו תלוי בתוכנית הלימודים – אלא נועד למענה רגשי ויצירת חיבור קבוצתי.
מוזמנים ליצור עמנו קשר לגבי קבוצות רקפת, בשגרה ובחירום:
עמותת רקפת 077-2017032 / https://www.rakefet-group.org.il
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
מטפל במוסיקה פסיכותרפיסט ומדריך
התמחות: קשישים,נכויות ומחלות כרוניות,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז,בת ים,חולון,ראשון לציון ומטפל אונליין
שפה: עברית,אנגלית
מטפל במוזיקה, מלווה כמטפל רגשי בוגרים צעירים ילדים והורים בקליניקה פרטית ביפו ובמסגרות ציבוריות. מאמין בליווי כל אחד בדרכו הייחודי
עובדת סוציאלית קלינית, מומחית לטיפול בטראומה
התמחות: משברי חיים, חרדה, דיכאון, אבל ואובדן, שכול, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, זהות מינית, פוסט טראומה, פגיעה
אזור בארץ: ירושלים, אזור מבשרת, טיפול אונליין
שפה: עברית, אנגלית
מלווה כ 20 שנה נשים, גברים, להטב''ק, זוגות, והורים בהתמודדות עם משברי החיים. מומחית בעבודה עם נשים במעגלי החיים, הפרעות חרדה וטראו
פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, דיכאון, קשיים ביצירת והחזקת זוגיות, פרידה, משברי חיים, טראומה, מתח נפשי, חוסר מוטיבציה, משברים
אזור בארץ: רמת גן,גבעתיים, תל אביב וגוש דן, מטפל אונליין
שפה: עברית
יודעים הם החכמים הכול חוץ מאותו הדבר שאתה מבקש" עגנון. בטיפול נחקור את המצוקה יחד כדי לנוע אל עבר חיים מספקים, מהנים, משמעותיים ו
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
על פסיכותרפיה, עבודה סוציאלית ומה שביניהן צוות על הספה
פסיכותרפיסט הוא אדם המציע טיפול נפשי באמצעות שיחות ובדרך כלל מתמחה בתחומי טיפול ספציפיים כמו טיפול דינמי, טיפול קוגניטיבי ועוד. פסיכותרפיסטים מגיעים מרקעים טיפוליים שונים - פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים, קרימינולוגים, שעברו הכשרה ייעודית לפסיכותרפיה ומורשים לבצע טיפול כזה.
כל מה שצריך לדעת על טיפול בפוסט טראומה צוות על הספה
בכל יום זיכרון עולה הדיון אודות הסימפטומים שחווים מי שחזרו מהמלחמה שלמים בגופם אך פגועים בנפשם ומתמודדים עם פוסט טראומה כתוצאה מהחוויות הצבאיות שחוו. לא כולם יודעים כי פוסט טראומה עלולה להיגרם כתוצאה מאירועי חיים רבים וכי יש טיפולים אפקטיביים שעשויים לשפר עד מאוד את איכות החיים של המתמודדים
איך להתמודד עם בדידות? צוות על הספה
באופן אבסורדי - התקופה הנוכחית, מאופיינת בעלייתן של הרשתות החברתיות, שלכאורה מאפשרות לאנשים להיות בקשר כל הזמן - מאופיינת גם בירידה בתחושת השייכות החברתית ועלייה ניכרת בתחושת הבדידות. למה זה קורה? איך להתמודד עם בדידות?
אכילה בררנית אצל ילדים צוות על הספה
ארוחת בוקר בגן ילדים סטנדרטי, נראית היום כמו תשבץ הגיון מורכב במיוחד – חלק מהילדים לא יכולים לשבת בשולחן שיש בו ירקות, אחרים מוכנים לאכול רק פיתה בלי כלום, ואפילו הפירות שהגננת מחלקת גורמים לכמה ילדים לעקם את הפרצוף בגועל.