
נוכחות והשגחה הורית ביום העצמאות ולג בעומר
הילה שבורון
היו זהירים שלא לקבוע אותם על פי הלחץ החברתי. אם אמא לילדה בכיתה ו' מרשה לביתה לחזור בארבע לפנות בוקר, זה לא בהכרח צריך להגדיר את הסטנדרט.
נכון, חגים אלו הם בהחלט סיבה ראויה לשמחה. אבל לא מעט מתבגרים מתבלבלים, מוצפים ושיכורים (תרתי משמע) מהחופש חסר הגבולות שמזמן הלילה הארוך. מאחר וגיל ההתבגרות הוקדם וכבר בני ה12 מרגישים שהם שם, לא מעט סכנות אורבות להם בלילות אלו.
לא צריך ללכת רחוק. אפילו חברתית, לשני לילות אלו יש פוטנציאל גדול להפוך לערב של קושי חברתי גדול: מי הולך עם מי? מי חוזר על מי? מה מותר למי ? וכן הלאה. מי מארגן? מי מחליט? את מי לא מזמינים? חשוב ביותר להיות עירניים , להבין כמה ימים לפני מה מתארגן בכיתה, מה התכניות והאם ילדכם מרגיש שהוא "בפנים" או חושש להישאר בחוץ. גם תוך כדי האירוע, כאשר קבוצת ילדים מושכת לכיוון מסוים, ומתגלים פערים ברצונות, חשוב לצייד את הילדים בכלים להתמודדות ושידעו שיכולים ליצור איתכם קשר אם דברים לא הולכים כמתוכנן.
מעבר לחששות החברתיים, קיימות הסכנות להם כל הורה מודע היטב- אלכוהול, עישון, הדרדרות למצבים של אלימות, ניצול, ואפילו הטרדות מיניות. חדרי המיון נערכים בלילות אלו לקלוט את בני הנוער השתויים והפגועים מהתנהגות חסרת גבולות ולא בכדי, עירנותם, מעורבותם והשגחתם של ההורים היא קריטית. אתם לא מלווים אותם פיזית, אבל אפשר לסכם איתם מראש כל כמה שעות הם מעדכנים איפה הם ומה קורה. ואם לא- אתם יוצרים איתם קשר. ממקום של התעניינות אמיתית ולא ממקום של חוסר אמון.
גם אם אתם לא נוכחים פיזית עם הילדים בערב יום העצמאות ובערב ל"ג בעומר, היו בטוחים שאתם נוכחים בתודעתם. שהם יודעים מה מותר ומה אסור, מהם הגבולות – כמה רחוק יכולים ללכת, עד מתי צריכים לחזור? כמה כסף מותר להם להוציא? שידעו שהם יכולים להתקשר אליכם ושאתם מודעים למה שעובר עליהם.
כמובן שהגבולות יקבעו בהתאם לגיל. אבל היו זהירים שלא לקבוע אותם על פי הלחץ החברתי. אפשר לבדוק מה גישתם של הורים אחרים, אבל זה לא בהכרח צריך להגדיר את הסטנדרט שלכם. השקיעו מחשבה בגבולות הגיזרה ודאגו לתאם עם מספר מצומצם של הורים כדי לתמוך בילד שלכם כך שיוכל לעמוד בגבולות. לא תרצו שהבת שלכם בת ה14 תחזור לבד בלילה הביתה כי הצבתם גבול כזה שלא יהיה לה עם מי לחזור.
שוחחו איתם מראש ונסו להבין עם מי הולכים? לאן? מה הם מקווים לעשות ומה קורה אם התכניות לא מתגלגלות בדיוק לפי התכנית. חשוב לצייר איתם תסריטים ולצייד אותם בגמישות שתאפשר להם גם לרדת מהעץ אם משתעממים ולחזור הביתה. הלחץ החברתי עלול להיות גדול בערב שכזה וחשוב להכין אותם לזה. איך להגיב, איך להבין מה הילד שלכם רוצה ואיך הוא עומד מול חבריו. מהם הגבולות שלו? מה קורה אם מתפתחת מריבה וילד נפגע? אם המדורה יוצאת משליטה? האם עומדים מהצד? מתקשרים למבוגר אחראי? ילדים משועממים ברחוב – זה בדרך לא מסתיים טוב.
עשו הסכם עם הילדים שכאשר חוזרים, לא משנה בני כמה הם ובאיזה שעה סיכמתם- הם באים אליכם לומר לילה טוב. גם אם אתם כבר ישנים- דאגו להריח אותם כשחוזרים- לוודא האם שתו/ עישנו ובאיזה מצב ושעה חזרו הביתה. זכרו שאחרי יום עצמאות מחכה ממש מעבר לפינה לילה נוסף של פריצת גבולות.
הכנה טובה של הילדים המתבגרים לקראת ימים אלו יכולים לעשות הבדל גדול ובעיקר לתת להם תחושה של ביטחון שרק תגדיל את הנאתם.
חג שמח!
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסט , מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך
התמחות: התמכרויות,בריאות הנפש,חרדה ,דיכאון,בעיות במיניות,בעיות משפחתיות ,פוסט טראומה,הדרכת הורים,משברי חיים,
אזור בארץ: מודיעין, מכבים רעות
שפה: עברית
פסיכותרפיסט קליני, מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך, בעל ניסיון רב בטיפול בילדים, מתבגרים, המתמודדים עם חרדות, התמכרויות, מצבי רוח, נפגעי א

פסיכותרפיסטית MSW (CBT)
התמחות: ליווי באתגרים ושינויים אישיים בבריאות, במשפחה, בלימודים ובעבודה. טיפול באוריינטציה עסקית/מקצועית, מצ
אזור בארץ: מטפלת אונליין בלבד
שפה: עברית,אנגלית
טיפול CBT מותאם אישית שיעזור לך להרגיש טוב יותר, להגיע למטרות ולשפר יחסים. שילוב גישות מתקדמות כ-EMDR להתמודדות עם טראומות, אתגרים

פסיכולוגית קלינית מומחית, נוער ומבוגרים.
התמחות: ערך עצמי ודימוי גוף פגוע.
קושי ביחסים בין אישיים.
משברי חיים.
דיכאון, חרדה.
ישראלים החיים בחו''ל
אזור בארץ: חיפה, קרית-טבעון, צפון
שפה: עברית,אנגלית
אני מאמינה שתפקידו של טיפול נפשי טוב הוא לעזור לנו לוותר על דפוסים שמפריעים להביא עצמינו לידי ביטוי, ובכך להרחיב את טווח הבחירה של

מכון לאבחונים פסיכולוגיים
התמחות: מכון אשר מתמחה בעריכה של אבחונים פסיכולוגיים. ייחודו של המכון בהתמקדות בעריכה ובכתיבה של אבחונים פסי
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,אזור השרון והמרכז
שפה: עברית,אנגלית
מכון אפיקים הינו מכון המתמחה בעריכה ובכתיבה של אבחונים פסיכולוגיים ברמה מקצועית גבוהה. תוך התאמה לצרכים השונים בכל אבחון.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מתי לפנות לקלינאית תקשורת יעל אדם- קלינאית תקשורת
האם באמת צריך לטפל בש' השורקת שלו בגיל שנתיים והאם זה שלסבתא קשה להבין אותו זה עדיין בסדר? מדריך דיבור להורה המתבלבל.
פוביה ממחטים אצל ילדים: מה הסיבות ואיך לטפל בילד שפוחד להתחסן? נכתב על ידי שוקי קדוש, פסיכולוג בהתמחות קלינית, Experts ייעוץ פסיכולוגי והדרכת הורים אונליין.
מגיפת הקורונה שממאנת לעזוב, יחד עם זני השפעת החדשים שצצים מידי שנה, מצריכים את הילדים ובני הנוער להתחסן. הורים רבים מוצאים עצמם מתמודדים עם ילדים שמפחדים ממחטים ומסרבים להתחסן.
איך בוחרים מטפל לטיפול פסיכולוגי? צוות אתר על הספה
דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, התמכרות, מתבגרים, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי
כל הנעשה בחדר הטיפול וכל תוצאה של התהליך הן בהכרח פועל יוצא של האינטראקציה המיוחדת הנוצרת בין האנשים היושבים יחד בחדר שבוע אחר שבוע. מכיוון שכך, בחירת המטפל דומה מאוד לבחירת שותף למסע.
שיפור כישורים חברתיים אצל מתבגרים צוות אתר על הספה
ההתבגרות היא תקופה קשה עבור כולם, אך עבור בני נוער המתמודדים עם קשיים חברתיים היא קשה פי כמה. האם ניתן לעזור להם ובאילו דרכים?