קשיבות (Mindfulness) במקום העבודה
איתן טמיר
בואו ניקח מצב, נפוץ למדי, שעליך לייצר או להציג תוצר כלשהו במקום העבודה. החששות העיקריים במצב הזה, הוא לא לעמוד בדד ליין שהוצב, או להציג תוצאה לא מספקת. בעזרת טכניקה של מיינדפולנס, ניתן להעריך על סמך חוויות העבר את טווח התגובות האפשריות למצב ואת האפקטיביות שלהן בפתרון המצב.
התאמת הפעולות שלנו למה שאנחנו באמת רוצים להשיג - היא אתגר תעסוקתי רב ערך, בעיקר כאשר מדובר בניהול וקבלת החלטות בתנאים שמערערים את הוויסות הרגשי, ברמה האישית והצוותית.
מנהלי כוח אדם בחברות גדולות מקדמים בשנים האחרונות הכשרות של מיינדפולנס ותרגול בחלונות זמן קבועים בקרב עובדיהם וניהול הביניים, מתוך ידיעה שההשקעה תוביל בסופו של דבר לתפוקה גבוהה ולאווירה שלווה וחיובית במקום העבודה.
שיטת המיינדפולנס זוכה להכרה בעשור האחרון, בזכות גוף מחקר פסיכולוגי עשיר ונרחב שנערך אודותיה ומסייע לשפר את יעילות התפקוד של עובדים ומנהלים בסביבות עבודה שונות.
במטא אנליזה שנערכה על 39 מחקרים על השיטה, נמצא שטיפול מבוסס מיינדפולנס תורם להפחתת מתח, גמישות מחשבתית והסתגלות טובה יותר לשינויים.
איך זה עובד?
בואו ניקח מצב, נפוץ למדי, שעליך לייצר או להציג תוצר כלשהו במקום העבודה. החששות העיקריים במצב הזה, הוא לא לעמוד בדד ליין שהוצב, או להציג תוצאה לא מספקת. בעזרת טכניקה של מיינדפולנס, ניתן להעריך על סמך חוויות העבר את טווח התגובות האפשריות למצב ואת האפקטיביות שלהן בפתרון המצב.
עבור אלו מאתנו הנוטים לשגות בדמיונות, או לחשוב באופן תדיר במחשבות כמו "מה היה קורה אילו...", דפוס החשיבה הזה מחדד את החושים ומעורר את המודעות וההבחנה בין מה שאפשרי ובר פתרון לבין מה שלא ניתן לשינוי. הטכניקה מציעה לעובדים, להקדיש כמה דקות ביום למדיטציה בה העובד מתבקש להתמקד בנשימה ולהבחין במה שמתחולל בתוך הגוף ומחוצה לו. בנוסף, מציעה השיטה תרגול יומיומי ומתמשך סביב אירועים שגרתיים. למשל, לקחת שלוש נשימות לפני שעונים לטלפון במשרד או לבחור, בהתאם למצב הפנימי, שלא לענות. כך, מתפתחת מודעות שמקלה עלינו במעבר המתמיד בין מצבי קשב ופעילויות, שיכולות להוות מקור לחרדה ופחד מאובדן שליטה.
הרעיון המרכזי בשימוש במיינדפולנס במקום העבודה הוא לקטוע את רצף החיים האוטומטי, לעצור ולהתבונן גם ברגעים בהם הסביבה דורשת תגובה מהירה, רגעים של תחרותיות שדורשת ויסות רגשי ועיכוב דחף אימפולסיביות או עמידות בפני מצוקה כאשר מתמודדים עם חרושת שמועות על תכנית הבראה.
השלווה שמאפשרת ההקשבה הפנימית, מחדדת את החושים ומאפשרת לקבל החלטות רציונאליות תוך הכרה במגבלותינו הסובייקטיביות.
איתן טמיר
פסיכותרפיסט ומנחה קבוצות
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
שגית עשרי- פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת M.S.W
התמחות: פסיכותרפיה למבוגרים ולמתבגרים, טיפול זוגי ומשפחתי סביב משברים אישיים ומשפחתיים, יעוץ והדרכת הורים
אזור בארץ: מרכז,כפר סבא
שפה: עברית
מומחיות וניסיון קליני רב שנים בטיפול אישי, זוגי ומשפחתי. משלבת גישות מקצועיות בהתאם לצורך. מניסיוני,טיפול טוב מאפשר תנועה ושינוי ל
פסיכולוגית חינוכית מומחית
התמחות: קשיים: רגשיים, חברתיים ( דחיה בידוד), התנהגותיים התפרצויות זעם, הפרעות חרדה, OCD,קשב וריכוז,הדרכת הו
אזור בארץ: שרון,כפר סבא,הוד השרון,פתח תקווה
שפה: עברית
מאמינה בהתאמת השיטה הטיפולית ואורך הטיפול קצר וממוקד או ארוך לצרכיו הייחודיים של כל מטופל ומטרותיו תוך שימוש בגישות טיפוליות שונות
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שיטות טיפול פסיכולוגי - 3 שיטות נפוצות שתוכל לבקש מהפסיכולוג צוות על הספה
הרבה אנשים ניגשים לטיפול רגשי ונפשי, אבל מעטים מודעים לעובדה שקיימות מספר שיטות טיפול פסיכולוגי – חלק מהן יתאימו לנסיבות והאישיות של המטופל וחלקן פחות. אז במי מהן עדיף לבחור וכיצד? מתי נדרש שילוב תרופתי ולמי? והאם באמת צריך לשכב על הספה ולפטפט במשך שעה שלמה?
איך מתמודדים עם סטרס? צוות על הספה
על אף ההתקדמות הטכנולוגית, שלכאורה עושה את חיי היום יום לפשוטים יותר, עומס המידע, ריבוי המשימות והצורך להגשמה עצמית במספר זירות בו זמנית - יוצרים סטרס שמשפיע לרעה על המצב הנפשי והפיזי של רוב האנשים.
חרדת קורונה אצל מטפלים, השלכות ודרכי התמודדות צוות על הספה
קושי נוסף עמו נדרשים מטפלים רבים להתמודד הוא החשש שלהם עצמם מפני חשיפה לנגיף הקורונה, באופן כללי ובקרב קבוצות סיכון, כמו מטפלים בני הגיל השלישי ומטפלים בעלי מחלות רקע, שלהם עצמם או של יקיריהם.
כל מה שצריך לדעת על טיפול דינמי צוות על הספה
טיפול דינמי - או פסיכודינמיקה – היא כותרת שכוללת תחתיה מספר גישות של טיפול נפשי, אשר מבוססות כולן על פרויד ועל התיאוריה הפסיכולוגית שפיתח. השם, טיפול דינמי, מתייחס לדרך ולשינוי הנפשי שעובר המטופל במהלך הטיפול ולדינמיקה בין המטפל למטופל