
הקלות הבלתי נסבלת של התיוג או המעשה בגיבורי העל.
ג'ולי קייט
אל תרוצו לתייג ילדים. תלמדו אותם להאמין ביכולות המופלאות שבהם, בעוצמות שלהם, תפתחו ותעודדו בהם אומץ, תושיה וחשיבה מחוץ לקופסא. כך הם יגדלו ויהפכו למבוגרים בריאים, יציבים ומצליחים.
כשאני מנסה לברר האם הילד ישן, מתפקד במסגרת החינוכית, אוכל ומבקר חברים, לרוב התשובה היא חיובית.
"אבל הוא לא תקין", אומרים לי.
לפני הכל - זה קורע לי את הלב...
התחושה שעולה בי היא שהראיה המקובלת היום היא חיפוש פתולוגיה, חולי או, במילים פשוטות, "מה מקולקל".
מחד, המודעות לבריאות הנפשית עולה, וזה מבורך.
מאידך, הרפורמות בבריאות הנפש והנגישות למדיה, גורמים להורים רבים למהר ולקטלג את ילדיהם על פי הגדרות המדריך לפסיכופתולוגיה.
הורים יקרים ומסורים!
לא כל ילד שובב בהכרח סובל מהפרעת קשב. לא כל התקף בכי מעיד על בעיה בויסות חושי. ילד שאוהב לשחק לבד לא בטוח סובל מחרדה חברתית.
אז מה, תגידו לי, לא צריך לעבוד איתו?
וודאי שמומלץ לקחת ילד חרד, מתקשה, מתוסכל לאיש מקצוע מומחה שיתן לו כלים ויידע להדגיש את הכוחות שבו, היכולות הייחודיות, שייתן לו כלים להתמודד עם העולם.
כוחות ולא פתולוגיה!
לילד יש בעיה? נעזור לו! אבל חשוב שהוא לא יתהלך בעולם עם תחושה של חריגות, ועל כן צריך לא למהר להצמיד תויות, בייחוד לא בגיל צעיר.
אני מאמינה שלרוב הילדים יש כוחות אדירים להתמודד, להתגבר, לפרוח. צריך רק להראות להם את הכיוון. להגיד להם שהם מסוגלים. לסמוך עליהם. לפעמים בשניים - שלושה מפגשים אפשר להקל על סבל של שנים, רק חשוב לזהות את הגורם המרכזי. לפעמים נדרש קצת יותר זמן. יש ילדים שבאמת זקוקים לשילוב של טיפול תרופתי או התערבות של מספר אנשי מקצוע. ועדיין...הוא לא פגום! הוא לא מוזר! הוא פשוט צריך הכוונה.
מבולבלים? התייעצו עם איש מקצוע עליו אתם סומכים, לא בפורום אינטרנטי שמפתח חרדות של הורים ומספק "אבחונים" בשליפה מהמותן. כל ילד זקוק למשהו אחר. לגישה שונה. לכלים ייחודיים.
כמה גאה ובטוח מרגיש ילד שהתמודד עם הבעיה מתוך הבנה ולמידה של עולמו הפנימי!
אל תרוצו לתייג ילדים. תלמדו אותם להאמין ביכולות המופלאות שבהם, בעוצמות שלהם, תפתחו ותעודדו בהם אומץ, תושיה וחשיבה מחוץ לקופסא. כך הם יגדלו ויהפכו למבוגרים בריאים, יציבים ומצליחים.
בכל ילד יש גיבור על קטן. אני רואה אותו. ואתם?
ג'ולי קייט (MA)
עו"ס ופסיכותרפיסטית מוסמכתCBT
מייסדת מרכז inCognito לפסיכותרפיה ויעוץ בנגב
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית
התמחות: * טיפול אישי: מצבי חרדה ודכאון, טיפול בטראומות, ומצבי משבר לאורך מעגל החיים
* טיפול זוגי: משברים ב
אזור בארץ: מודיעין
שפה: עברית,אנגלית
בעלת נסיון רב בטיפול בחרדות על כל סוגיהן, מצבי דכאון, משברי זהות הדורשים בירור וחיזוק, טיפול בטראומות וכן נסיון עשיר בטיפול זוגי (

פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, דכאון, אובססיביות, טראומה, משברי חיים, אובדן, פרידה, מיניות, התמכויות, זוגיות, משפחה, קריירה,
אזור בארץ: תל אביב יפו, חולון, בת ים, רמת גן, אזור המרכז, טיפול און ליין
שפה: עברית, אנגלית
מטפל במתבגרים ומבוגרים. מטפל זוגי ומשפחתי. יועץ לעסקים משפחתיים. חשוב לי לסייע למטופלי לחוות הקלה במצוקה וסבל, להחלץ ממצבים קשים
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
האם לפעמים, הורה הוא רק הורה ? תיאור מקרה על ידי טל קנב.
מי אלו המחפשים את התשובה המורכבת והסבוכה להשפעת האופי וההתנהלות ההורית על התפתחות ה 'אני'? כמה ספרים כבר נכתבו? כמה שעות שיחה וטיפולים כבר נערכו?
האם פעילות גופנית יכולה להחליף טיפול פסיכולוגי? צוות אתר על הספה
דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, התמכרות, מתבגרים, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
לפעילות הגופנית השלכות רגשיות רבות אחרות. התמדה בפעילות גופנית מייצרת שיפור במצב הכושר הגופני מה שמביא לתחושת מסוגלות והצלחה באותה פעילות
המנטרה הראשונה מבין ארבע המנטרות על מערכת היחסים, מאת 'תיך נאת האן'. ד"ר אהרון רוי ספנג'ין
'יקירי אני כאן בשבילך' היא מדיטציה בפני עצמה, שאל את עצמך איך היית רוצה שמישהו 'יהיה כאן בשבילך' ואיך היית רוצה 'להיות כאן' בשביל האחר.
איך לטפל בהתמכרות לאכילה? צוות על הספה
האוכל בעולם המודרני, חדל כבר מזמן להיות רק אמצעי הזנה חיונית והישרדות הגוף ,הופך לנשוא מורכב הרבה יותר. אנשים מנהלים מערכות יחסים מורכבות עם אוכל מהווה, עבור חלקם, גורם מנחם מול קשיי החיים, סמל סטטוס, אמצעי בילוי ודרך להבעה עצמית.