
נוסעים לחול עם משפחה נוספת? כדאי מאוד לקרוא את הכתבה!
צוות על הספה
לפני הנסיעה משפחות רבות מרגישות נבוכות, ולא עושות שיחת תיאום ציפיות. למרות ששיחה כזו יכולה לשנות מקצה אל הקצה את חווית הנסיעה. הסיבות לכך מגוונות – אנשים חוששים לפגוע בצד השני או שאינם רוצים להתפס כטרחנים, הרי בסך הכל מדובר בכמה ימים של כיף.
זו אכן עשויה להיות חויה מצויינת, אם עושים הכנה מתאימה מראש.
כולם שואלים את עצמם לפני הנסיעה המשותפת מה כבר יכול לא להסתדר? מה כבר יכול להיות? זורמים... במקום כל כך נפלא הכל מסתדר בסוף.
אבל מכיון שנסיעה משפחתית לחו"ל אינה עניין שבשיגרה, לכולם יש ציפיות רבות, ובעיקר רצון גדול שיהיה מושלם. הבעיה מתחילה – כשמושלם עבור אחד איננו המושלם עבור האחר.

בכל זאת, שני הצדדים מעוניינים לשים על השולחן את רצונותיהם ומגבלותיהם ושיחה כזו היא המפתח להצלחת הנסיעה.
אז מהם הנושאים עליהם כדאי לדבר? מהם הנושאים ששיחה מקדימה עליהם תגשים את החופשה המושלמת ותמנע את הימים בהם תשאלו את עצמכם "למה לא בדקנו את זה קודם?"
- אוכל- אוכל הוא עניין מאוד רציני. לאנשים שונים אוכל הוא המרכיב העיקרי בטיול ולאחרים הוא שולי לחלוטין. יש משפחות שלוקחות משהו קל למשך היום ונמנעות מלשבת במסעדות, אוכלות באוטו "על הדרך" כי אחרת זה בזבוז זמן. לאחרות, הישיבה במסעדה, לפתוח שולחן – זו מהות הטיול. ילדים, וגם מבוגרים, הם פעמים רבות בעלי העדפות מאוד מסוימות לאוכל או בעלי מגבלות קולינריות- מי צמחוני? טבעוני? רגיש ללקטוז או לגלוטן? לא אוכל דגים? ילדים שאוכלים רק שניצל..... האם מעדיפים לבשל בערב בצימר או לצאת למסעדות? אין סוף למגבלות תזונתיות שיכולות להיות ואם כל יום, כל ארוחה, מישהו ירגיש לא נעים כי הוא מגביל את האחרים או שלא מתחשבים בצרכים שלו- על זה טיול עלול לקום או ליפול.
- תקציב- גם אם נראה שלכל המשפחות המצטרפות יש פחות או יותר את אותם הסכומים בבנק, תתפלאו כמה אנשים שונים חווים את הוצאת הכסף באופן שונה. חשוב ביותר לדבר על ציפיות תקציביות. חשוב להבין שהנושא איננו כמה יש לי בבנק או לך אלא כמה מבחינתכם הגיוני להוציא על מסעדה, על אטרקציות בדרך. לדבר על זה מראש בבית, זה אולי מעט לא נעים, אבל לדבר על זה בשער האטרקציה כשכל הילדים כבר יצאו מהאוטו ולוחצים וזה ממש לא מה שתכננתם להוציא- זה כבר הרבה פחות נעים!
- תכנון מוקדם -בגדול, כשנוסעים חבורה של יותר ממשפחה אחת, כלל שתתכננו יותר מראש- תקטינו את נקודות החיתוך. בנו ביחד תכנית של ממש- לאן נוסעים כל יום, מה רוצים לעשות, לאם רוצים להגיע, כמה רחוק לנסוע בכל יום, כמה שעות מתאים לכל משפחה לבלות ברכב. איפה ישנים, באילו אטרקציות מבלים. ברור שיש מקום לספונטניות, אם זה יתאים לכולם. אבל אם תקבעו דברים מראש – לא תהיה אי נעימות יום יומית בכל בוקר – לאן ללכת, מי מחליט, מי מוותר כל פעם – דברים שרק מתחילים התחשבנות ופנקסנות.
- העדפות בילוי – דברו בגדול על מה שאתם אוהבים לעשות- אוהבים להסתובב בשווקים ובכפרים? מעדיפים טבע? ארכיאולוגיה? נופים? באותו מקום יכולים להיות סוגי בילוי שונים. חבל להגיע למקום עם ציפיות גבוהות לעשות כל יום מסלול טבע אחר ולגלות שהמשפחה שאיתנו רוצה רק אטרקציות ילדים וקניות...
- קניות- זה בהחלט נושא בפני עצמו. אחת החוויות המאכזבות והמכעיסות היא לעמוד חצי יום מחוץ לחנויות ולהמתין למישהו שיסיים למדוד את כל החנות. תחושת הזלזול ובזבז הזמן למי שלא אוהב את חווית הקניות היא בלתי נסבלת. אם משפחה מסוימת מאוד אוהבת לערוך קניות בחו"ל והאחרת לא – חשוב שתדעו זאת מראש. כך תוכלו להחליט שיום מסוים מתפצלים ואף אחד לא צריך "להסחב" למקום שלא רצה.
- התארגנות בוקר- רגילים בחו"ל לקום מוקדם ולמצות את היום? או שהחופשה בחו"ל היא הרגע היחיד בו אפשר לקום לאט, טבעי, לאכול ארוחת בוקר טובה ולצאת מתי שיוצא? קצב התארגנות בבוקר ובכלל לאורך היום הוא משתנה חשוב ששווה לדבר עליו.
- פיצולים- גם אם נוסעים ביחד, מותר להתפצל כשזה מתאים או כשיש רצונות שונים. לכן עדיף לשכור מכוניות נפרדות ולא להיות תלויים לחלוטין אחד בשני. אפילו אם זה לארוחת ערב או לכמה שעות- כך מרוויחים גם חוויות משותפות וגם רגעים משפחתיים אינטימיים. אם זה נאמר ביניכם מראש, טרם היציאה מהארץ, אז בטיול לא תהיה שום בעיה להעלות את זה. כשזה לא מדובר, זה תמיד מאוד לא נעים להציע להתפצל.
כמובן אם יש דברים נוספים שאתם יודעים שהמשפחה שלכם מאוד אוהבת לעשות חשוב לציין אותם בשיחה, לשאול מה נוהגים לעשות במשפחה האחרת, סך הכל נסיעה משותפת היא חויה נפלאה. חשוב לצפות מראש את נקודות החיכוך ולנהל אותן בחוכמה.
אולי אפילו תלמדו מנהגים חדשים שיעשירו גם את הנסיעות הבאות!
נסיעה טובה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוגית מומחית, מדריכה
מורשית לטיפול בהיפנוזה רפואית
התמחות: טיפול ומניעת PTSD, מצבי לחץ ומשבר, חרדה ופוביה, דכאון, אבל ואובדן, הדרכת הורים וצוותים, טיפול ברשת
אזור בארץ: בית יצחק, עמק חפר, איזור השרון, נתניה. קליניקה נוספת במודיעין
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוגית, מומחית ומנוסה בטיפול במצבי לחץ, משבר, טראומה וכל השלכותיהן, ביניהן PTSD, חרדה, דכאון והפרעות אכילה ושינה. התמחות מיו

פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: בוגרים, מתבגרים, הורה-ילד, גיל הרך, דיכאון , חרדה, אבל ואובדן, הדרכת הורים, טיפול במתבגרים ומבוגרים,
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה, קליניקה במרכז (לב) תל אביב. פסיכותרפיה למבוגרים, נוער וילדים בדגש על גישה דינאמית-יונגיאנית. כולל גיל הרך, ט

עו''ס מומחית בשיקום נפשי, אימון אישי קוגניטיבי, צעירים ומבוג
התמחות: ליווי צעירים ומבוגרים בתהליכי שינוי, התמודדות עם משברי חיים, דיכאון, יחסים בין אישיים ושיקום על רקע
אזור בארץ: אבן שמואל, קריית גת, אשקלון,אזור הדרום
שפה: עברית
אני עו''ס, מאמנת אישית, מומחית בשיקום בגישת CBT/NLP/פסיכו' חיובית. מתמחה בצעירים ומבוגרים עם קשיים על רקע נפשי או רפואי, מצבי משבר

פסיכולוגית חינוכית מומחית
התמחות: בריאות הנפש, חרדה, דיכאון, אבל ואובדן, התמודדות עם משברי חיים, קשיים חברתיים, דימוי וערך עצמי, קשיים
אזור בארץ: שפלה,רחובות,נס ציונה, גדרה
שפה: עברית
מטפלת במבוגרים מתבגרים וילדים בגישה פסיכודינמית. מאמינה ביצירת מרחב טיפולי רגיש וקשר טיפולי המאפשר התבוננות פנימית ויצירת תנועה וש
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
לחץ חברתי ומשפחתי על נשים וגברים ללא ילדים צוות אתר על הספה
הבחירה בחיים ללא ילדים, או "אל-הורות" כפי שנכנה אותה במאמר זה, הופכת ללגיטימית יותר במרבית המדינות המודרניות. יחד עם זאת, גם בחברה מודרנית ובוודאי כאשר מדובר בחברה מסורתית, בחירה כזו עדיין מלווה בסטיגמות ובלחץ חברתי ומשפחתי שמופעל על גברים ונשים בוגרים להביא ילדים לעולם.
כיצד לדבר עם ילדים על רגשותיהם? צוות אתר על הספה
כאנשים מבוגרים ובעלי ניסיון, נדמה לנו לא פעם שאנו מבינים לעומק את המבנה הנפשי של הילדים סביבנו ואנו בטוחים שאם רק נצליח לדבר איתם באמת, נוכל לתת להם כלים רבי ערך להתמודדות.
מה ההבדל בין טיפול זוגי לייעוץ זוגי? צוות על הספה
אם אתם מרגישים שהיחסים ביניכם עלו על שרטון, אם כבר תקופה ארוכה ששורר מתח לא נעים בבית וכל שיחה מתפתחת לוויכוח או שפשוט יש באוויר שתיקה מעיקה ואתם לא מצליחים להיזכר מי זה האדם שאייתו התחתנתם – אתם כנראה חווים משבר בזוגיות וזקוקים לעזרת מומחה.
מה זה מיינדפולנס? צוות על הספה
אם אתם מחפשים טיפול לקשיים נפשיים, או אם אתם רוצים לשפר את איכות החיים שלכם, להתאמן על מיקוד הקשב והריכוז או למצוא הקלה למיחושים גופניים, ייתכן כי "מיינדפולנס" עשוי לעזור לכם. דומה כי אין תחום הקשור ברווחה האישית שהמיינדפולנס לא נותן לו מענה אבל מה זה בעצם, איך זה עובד וכיצד יש לעשות זאת?