חרדה ואמהות
צוות אתר על הספה
התקווה שאם נעשה עוד סקירת מערכות ועוד חמש בדיקות גנטיות נוכל להבטיח לידת ילד בריא היא בסופו של דבר אשליה. אין לנו שליטה על רוב הפקטורים שיכולים להשתבש במהלך ההיריון כמו שאין לנו ממש שליטה על תאונות הדרכים, מחלות או פיגועים.
עבור נשים, הנמצאות במעגל הפיריון, וחוות את ההיריון והשלבים המקדימים אותו יום אחר יום ושעה אחר שעה, ניהול העומס מורכב הרבה יותר.
קיים כנראה קשר בין המציאות הבטחונית בארץ, אינטנסיביות האירועים, וההיסטוריה היהודית מוכת האסונות לבין הרצון העז להיאחז בכל אשליה של שליטה, והמצאותה הממשית של החרדה ברמה היום יומית בחיינו.
סביב נושא ההיריון, תופסת החרדה נוכחות גדולה עוד יותר והיא זו שיצרה תרבות ישראלית של בדיקות היריון אין סופיות ללא כל פרופורציה לנעשה במדינות אחרות בעולם המערבי.
התקווה שאם נעשה עוד סקירת מערכות ועוד חמש בדיקות גנטיות נוכל להבטיח לידת ילד בריא היא בסופו של דבר אשליה. אין לנו שליטה על רוב הפקטורים שיכולים להשתבש במהלך ההיריון כמו שאין לנו ממש שליטה על תאונות הדרכים, מחלות או פיגועים. הסכנות נמצאות שם, ובישראל בעוצמות גדולות פי כמה והן יוצרות מציאות של חיים לצד חרדה.
אותה חרדה מלווה את האישה הישראלית בהריונה ולאחר מכן לאורך כל שנות גידול הילדים. אצל רוב הנשים היא נמצאת ברקע, והן מצליחות להתנהל היטב בחיי היום יום, גם מול גורמי דחק מעוררי דאגה.
אצל חלק מהנשים, במיוחד בתקופות מסוימות ובתקופות היריון, עלולה החרדה "לנהל" את האישה. נשים מדווחות על שינוי סדר היום והרגלי חיים במטרה לנסות לשלוט בגורמים מדאיגים, על תחושות כאב בעטיין רצות לבדיקת רופא אחת לשבוע רק כדי לראות באולטרסאונד שהכל בסדר, או לחילופין, מדחיקות את החרדה שמעורר ההיריון ומחליפות אותה בדאגות אינסופיות לדברים "שוליים" או קטנים בחיי היום יום, הדברים עליהם מרגישות שיש להן שליטה גדולה יותר. דוגמה לכך היא אישה אשר עסוקה ללא הרף לאורך ההיריון בהתלבטות סביב עיצוב חדר התינוק, צובעת שוב ושוב את החדר, מחליפה את דגמי המיטה והעגלה שהזמינה, משקיעה ימים רבים בעיסוק בו יכולה בהינף יד לשנות את מהלכו, רק כדי שלא לעצור ולחוות את החרדה לשלומו של העובר.
לפעמים לאחר הלידה פוחתת החרדה ולפעמים להיפך. מכיון ולחרדה גם היבטים פיזיולוגיים וככל שהיא מחריפה ההשלכות הגופניות של החרדה גדלות, יש הטוענים כי אותה חרדה שעלתה כדי להגן על האישה ועל התינוק עלולה להפוך לגורם סיכון. אין עדות מחקרית ברורה על הקשר שבין חרדה להפלות או תופעות לואי אחרות של ההיריון אך מומלץ לטפל בחרדות כאשר הן מתגברות ומפריעות לתפקוד ולאיכות חייה של האישה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכותרפיסטית דינמית, מטפלת זוגית ומשפחתית, מטפלת EMDR
התמחות: פסיכותרפיה דינמית ומתמקדת-
טיפול רגשי פרטני צעירים ומבוגרים, טיפול זוגי,
טיפול משפחתי
הדרכת הורי
אזור בארץ: צפון, כפר ורדים
שפה: עברית
קשיים אישיים במצבים של חרדה, דיכאון,התמכרויות ומצבי סיכון, משברי חיים, התמודדות עם מחלה, אובדן ושכול, קשיים ביחסים בינאישיים/ זו
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת.
התמחות: מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, בעלת ניסיון רב בעבודה עם זוגות, משפחות ויחידים. משלבת בין גישות מגוונות
אזור בארץ: מרכז,הוד השרון, שומרון
שפה: עברית
מומחיות וניסיון קליני רב שנים בטיפול אישי, זוגי ומשפחתי. משלבת גישות מקצועיות בהתאם לצורך. ועבודה על יחסים. מניסיוני,טיפול טוב מאפ
עובדת סוציאלית קלינית ופסיכותרפיסטית
התמחות: קשיים ביחסים בינאישיים, התמודדות עם משברי חיים, הדרכת הורים, בעיות בזוגיות, חרדה, דיכאון, פוסט טראומ
אזור בארץ: זיכרון יעקב/ בינימינה / פרדס חנה / אור עקיבא / חריש / קיסריה
שפה: עברית
הטיפול מיועד עבור כולם, כל מי שחש מצוקה, משבר קטן עד גדול, מוזמן לפנות. אני מתמחה לאורך השנים בטיפול במבוגרים ומתבגרים בגישה פסיכ
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה צריך לדעת על אבחון פסיכודיאגנוסטי צוות על הספה
אבחון פסיכודיאגנוסטי מנסה לענות בעזרת סט של מבחנים מסוגים שונים, מציע חלון לנפש האדם – מאפייני האישיות הבולטים שלו, דפוסי החשיבה וההתנהגות האופייניים לו, הפרעות וקשיים עמם הוא מתמודד ועוד.
דיכאון בגיל הזהב יוסי אוסדון - פסיכולוג חינוכי מומחה
בסוף היא פשוט מתה, זה הרי מה שקורה לאנשים זקנים לא?! זה מה שחשבתי שהייתי ילד, היום אני יודע שזה רחוק מלהיות נכון.
הבידוד כמסתור נפשי או מי לא מעוניין להיכנס לבידוד? חמדת שמואלי, פסיכותרפיסטית , מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
אנחנו חיים בתקופה משוגעת. מי היה מאמין שניכנס למעיין בתי כלא נוחים ונעימים בתוך הבית שלנו? מקבלים אס אם אס ממשרד הבריאות שזהו. שהינו לצד חולה קרונה ועלינו להיכנס לבידוד. ארבע עשר יום של התנתקות מהעולם בתוך הבית שלנו.
למה חשוב שילדים ילכו מכות יוסי אוסדון - פסיכולוג חינוכי מומחה
כן, קראתם נכון, לא הושמטה מילה בכותרת. במחשבה שניה... אולי הייתי מחדד וכותב 'חשוב מאוד' ולא רק 'חשוב'. המעבר לבית הספר למערכת חברתית נרחבת מציגה אתגר בפני הילדים ודורש מהם לדעת כיצד להתמודד עם המערכת החברתי תוך שהם שומרים על האוטונומיה שלהם.