השמנת יתר אצל ילדים זווית נוספת
אפרת תמרקין – הדרכת הורים
הורים רבים הופכים מותשים מהויכוחים האינסופיים עם הילדים ומניסיונותיהם הבלתי פוסקים לעבור את הגבולות ומתחילים לוותר להם כדי להשיג "שקט תעשייתי". דוגמא שכיחה לויתור על גבולות היא כשההורים מאפשרים לילדיהם לאכול ממתקים בלי הגבלה.
שם המשחק הוא גבולות !!!
מיכל ושני ילדיה, מאיה בת ה-9 ודני בן ה-7 ערכו קניות בסופרמרקט בשעת אחר הצהרים. מיכל החזיקה בידה רשימת קניות אותה הכינה בבית לפי הצרכים האמיתיים של הבית. ברשימה נכללו מצרכים בסיסים, מזינים ובריאים.
מגיע דני - "אמא אפשר את הפיצה הזו?"
- "אפשר" עונה אמא.
אחרי דקה מגיעה מאיה - "אמא אני רוצה את העוגיות האלה, אפשר?"
- "טוב, בסדר" עונה אמא.
הסיבוב בסופר ממשיך ודני שוב מגיע עם חבילת קרמבו שהוא רוצה. מיכל שממש לא רוצה ויכוחים ועימותים קולניים בסופרמרקט מרשה לדני להכניס את הקרמבו לעגלה. מאיה גם היא לא מאחרת להגיע כשהיא מנופפת בידה במארז מבצע של ביסלי, ומיכל מהנהנת בעייפות בראשה.
כך נמשך לו מסע הקניות בסופרמרקט, הקופה עוד רחוקה והעגלה כבר מלאה בממתקים ובחטיפים שמיכל לא התכוונה לקנות כלל.
מיכל התקשתה להציב גבולות בפני ילדיה. במקרה דנן הקושי בהצבת הגבולות בא לידי ביטוי הן בסיטואציית הרכישה בסופרמרקט, הן מאוחר יותר, בבית - כשמיכל מנסה ללא הצלחה להקנות הרגלי אכילה בריאים ומאוזנים, בבית מלא חטיפים וממתקים.
הורים רבים הופכים מותשים מהויכוחים האינסופיים עם הילדים ומניסיונותיהם הבלתי פוסקים לעבור את הגבולות ומתחילים לוותר להם כדי להשיג "שקט תעשייתי". דוגמא שכיחה לויתור על גבולות היא כשההורים מאפשרים לילדיהם לאכול ממתקים בלי הגבלה.
התוצאות לא מאחרות להגיע - לכיס ולכרס...
לפני יציאה לקניות עם הילדים כדאי לקיים עמם הילדים שיחה מקדימה ולתאם ציפיות: להסביר מה אנו מתכוונים לקנות, להגיע להסכם עם הילדים לגבי מה מותר להם להכניס לעגלה – למשל: ממתק אחד לפי בחירתם, או רכישה במגבלת תקציב מסוימת.
בבית כדאי להסכים עם הילדים מראש מתי אוכלים מה וכמה. למשל – לרכז את אכילת הממתקים לשעה מסוימת וגם אז לאכול מנה מוגבלת (גם רופאי השיניים ישמחו). תקופת ההסתגלות הראשונית עשויה להיות קשה ומתישה אולם בטווח הארוך תרוויחו שלווה וגם בריאות טובה. שווה לא?
אפרת תמרקין – הדרכת הורים
סדנאות לקבוצות והנחייה פרטנית להורים
[email protected]
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוג קליני מומחה-מדריך
התמחות: טיפול בילדים ומבוגרים. חרדה: התקפי פאניקה, חרדה חברתית ואילמות סלקטיבית, פוביות, דכאון, OCD, פוסט-טר
אזור בארץ: ירושלים
שפה: עברית. אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה-מדריך. ד''ר בפסיכולוגיה קלינית. מנהל מרפאת ברה''ן ילדים ונוער ב''מאוחדת''. מלמד ומדריך בטיפול CBT. מטפל במבוג
פסיכותרפיסטית , עובדת סוציאלית.
התמחות: מצבי תקיעות ומשברי חיים ,דיכאון ואובדן, הדרכת הורים ,קושי ביחסים בין אישיים ,אימהות, זוגיות.
אזור בארץ: הושעיה וטבריה וגליל תחתון
שפה: עברית,אנגלית
הטיפול מתאים למי שמחפש/ת להעמיק את המבט פנימה אל תוכו/ה , בתוך קשר טיפולי ומפגש. אני מגיעה מגישה פסיכודינמית הומניסטית והוליסטית
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איך סמארטפון משפיע על ילדינו יוסי אוסדון - פסיכולוג חינוכי מומחה
באירוע נוצץ בראשית שנת 2007, עמד סטיב ג'ובס על במה והכריז לבאי האירוע ולשאר האנושות ש"היום אפל הולכת להמציא מחדש את הטלפון". במהלך תיאטרלי, משעשע, ומבריק הציג ג'ובס לעולם את מה שכינה ה"סופר סמארטפון" או כפי שכולנו מכירים אותו ה'אייפון'.
איך לחפש באינטרנט שיחות עם פסיכולוג צוות אתר על הספה
למה כדאי לחפש פסיכולוג באינטרנט? מהם החסמים העיקריים? מהם היתרונות בחיפוש פסיכולוג ברשת? כיצד אדע שהפסיכולוג מומחה בטיפול בבעיה ממנה אני סובל?
הילד שלי? בריון? מה לעשות כאשר הילד שלכם נוהג באלימות צוות על הספה
מעטים חושבים מה עובר על ההורים שילדיהם הם הבריונים אשר נטפלים לילדים אחרים ונוהגים כלפיהם באלימות פיזית או מילולית – מה מביא את הילדים להתנהגות הזו ומה יכולים ההורים לעשות בעניין?
מבצע צוק איתן- איך לדבר עם הילדים צוות על הספה
במציאות הישראלית בה לעיתים כה קרובות קורים אסונות, חשוב שנדע לתווך לילדים את התכנים המציפים את התקשורת.