
שלושה צעדים ראשונים לקראת טיפול מוצלח
צוות אתר על הספה
אנחנו אומרים שחצי הדרך עוברת פחות או יותר במקום בו יש מוטיבציה ורצון לשינוי. על כן הצעד השני הוא להבין מהו הרווח שיש לנו מאותה בעיה טורדנית אותה אנחנו רוצים למגר או לצמצם בחיינו. לכל פעולה בחיינו, לכל החלטה שניקח- יש מחיר ויש רווח.
גם אותם אנשים המגיעים למצוקה כלכלית וממשיכים לקנות ללא הפסקה, גם אם אינם אומרים לעצמם "אני קונה מותרות שיבואו על חשבון עתיד הילדים" הם יודעים שיש להם מינוס בבנק. הם יודעים שעומדים על סף התהום. מה שהם לא – זה בעלי מוטיבציה לשינוי.
אנחנו אומרים שחצי הדרך עוברת פחות או יותר במקום בו יש מוטיבציה ורצון לשינוי. על כן הצעד השני הוא להבין מהו הרווח שיש לנו מאותה בעיה טורדנית אותה אנחנו רוצים למגר או לצמצם בחיינו. לכל פעולה בחיינו, לכל החלטה שניקח- יש מחיר ויש רווח. אם נזמין בסוף הארוחה קינוח מושחת- יש לו רווח(טעם גם עדם והנאה מיידית) וגם מחיר (בקלוריות ובכסף). הדבר נכון גם בתחום הרגשי.
אם ניקח לדוגמה זוג המגיע לטיפול זוגי בשל תקשורת לקויה, דפוס של וכחנות ומריבות קולניות. לשניהם ברור כי יש בעיה, לא טוב להם בדרך בה מתנהלים היחסים. האם לשניהם מוטיבציה זהה לעשות שינוי? המטפל אינו קוסם ומטרת הטיפול אינה להעלים בעיות. המטפל היא כלי. הוא משענת מכוונת מדריכה אבל את הישנוי עליכם לעשות בעצמכם. על כן כל מטפל, המצטיין והותיק מכולם, לא יוכל לעזור למי שאינו רוצה שינוי. לשלוח את בן זוגכן, את בתכם או מי שלא יהיה לטיפול מבלי שהוא ירצה את השינוי הזה- הטיפול נידון לכשלון מלכתחילה. המוטיבציה חייבת לנבוע ממשוואה פשוטה. עלינו להרגיש כי המחיר שבעיה זו גובה מאיתנו גבוה מהרווח.עלינו להחליט לוותר על הרווחים המשניים שיש לנו מאותו קושי ואליהם התרגלנו.
הצעד השלישי יהיה לזהות את הרווח שיש לנו מאותה בעיה וכאן החלק הקשה. רוב האנשים יאמרו כי איך יכול להיות שמצוקה כל כך קשה וטורדנית מהווה רווח שאי אפשר לוותר עליו? מי לא ירצה חיים איכותיים ושלווים ויעדיף להתבוסס בביצה של עצמו? אז מסתבר שכולנו, בשלב כזה או אחר של החיים שלנו, מתקשים מאוד להפרד מדפוס התנהגות, קשה ככל שיהיה.
נחזור לאותו זוג שבא ליעוץ. הם מצהירים שהיו רוצים שיחסיהם יזרמו יותר, יהיו נינוחים ומכבדים יותר. הם יוכלו להגיד בקלות כיצד היו רוצים שבן/ בת הזוג ישתנו. אבל זוגיות היא מערכת וכל זינוי בבן או בת הזוג בוודאות תשפיע גם על החצי השני במערכת. לכל אחד מהם יש רווחים משניים מהתנהלות הדברים כפי שהם כעת. שינוי בדפוסי התקשורת, יפנה מקום לדברים שאינם מורגלים בהם יותר: שיחה רגועה, חשיפה אינטימית, צורך לקבל דעתו של האחר (שפעמים רבות משמעה איבוד שליטה על החלטות הקשורות לבית או לילדים). האומנם כל אלו נתפסים על ידי כל אחד מבני הזוג כתוצאות טובות? כשאני צועק חזק, אני לא צריך להקשיב. לאבד שליטה על המוכר, להתמודד עם דברים חדשים ולא מוכרים זה קשה. אין דבר קשה מחוסר ודאות, בכל רמה שהיא. כדי שטיפול יצליח, עלינו להיות מוכנים לכך.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסטית ילדים ונוער ומבוגרים, מטפלת CBT, עו''ס M.S.W
התמחות: טיפול רגשי בחרדה ודיכאון, OCD, טראומה ופוסט טראומה, משברי חיים, קשיים בהורות.
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה,חדרה
שפה: עברית
פסיכותרפיסטית דינמית לילדים, נוער ומבוגרים. מטפלת במקרים של משברי חיים: גירושין, קשיים בזוגיות, חולי, דכאון וחרדה, קשיי ויסות רגשי

עובדת סוציאלית MSW ומתמחה בפסיכותרפיה
התמחות: בריאות הנפש, חרדה ופוביה, דיכאון, אבל ואובדן, התמודדות עם משברי חיים, טיפול במתבגרים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז
שפה: עברית
מתמחה בטיפול דינאמי במתבגרים ומבוגרים המתמודדים עם חרדה, דיכאון, ויסות רישגי, קשיים ביחסים בינאישיים, משברי חיים, טראומה ועוד.

מטפלת זוגית
התמחות: קשיי מיניות?תקשורת מלאת
מריבות אינטימיות? דילמות נבישואים ,חרדות ביצוע ,התמכרות לפורנוגרפיה .זמינות
אזור בארץ: תל אביב, רמת גן, גבעתיים, אזור המרכז, ירושלים
שפה: עברית,אנגלית
משברי בגידות ודילמות ביחסים?חסמי תשוקה בגידה פיזית? .משלבת טיפול קוגנטיבי התנהגותני עם גישה הומניסטית והתייחסותית . צלצלו עכש

פסיכולוג בהתמחות קלינית
התמחות: מערכות יחסים, חרדה ופוביה, דיכאון, אבל ואובדן, פוסט טראומה, התמודדות עם משברי חיים, טיפול במתבגרים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן
שפה: עברית,אנגלית
מטפל במבוגרים ובבני נוער, בגישה דינאמית בשילוב כלים מעולם ה-CBT. עם נסיון ב-PTSD על רקע צבאי, וכן עיסוק ומחקר בנושא זוגיות ועולם ה
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה עושים עם כל הסטרס הזה? צוות על הספה
מה משותף לאדם הקדמון במפגש לא צפוי עם חיית טרף מסוכנת בפתח המערה שלו ולהורה בן ימינו ששומע בחדשות על התפשטות מחודשת של מגיפת הקורונה? בסבירות גבוהה מאוד – שניהם חוו סטרס או דחק.
איך מתמודדים עם קנאה בזוגיות? צוות על הספה
קנאה היא רגש שקשה להודות בו, בעיקר כאשר הוא מופנה לאנשים קרובים. ובכל זאת, גם בזוגיות, אנחנו מקנאים לעיתים. מה גורם לנו לקנא? איך זה מרגיש ומה אפשר לעשות עם זה?
איך מתמודדים עם החרדה בעקבות המצב הבטחוני? צוות על הספה
מאורעות הימים האחרונים הותירו את כולנו מזועזעים, כואבים וזועמים. התובנה האיומה, שאויבי ישראל יכולים לחדור לבתים ולפגוע בנו בצורה כה אנושה, מעוררת תחושה בלתי נסבלת של חרדה קיומית אצל אנשים רבים.
חזרה חלקית לשגרה – או שגרה חדשה? צוות על הספה
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.