התמחות: ילדים, מתבגרים ומבוגרים. בריאות הנפש, בעיות משפחתיות וזוגיות, התמודדות עם משברי חיים, פגיעות מיניות, הדרכות הורים.
אזור בארץ: פתח תקווה, מרכז
שפה: עברית
מאמינה באפשרות ובזכות להניע מחדש תהליכים נפשיים של חיים והתפתחות במסגרת פסיכותרפיה. מאמינה שמתוך טיפול אכפתי ומסור ניתן לחזק גורמי חוסן ולהניע תהליכי צמיחה.
התמחות: תינוקות\ פעוטות. גילאי 0-3 אחור התפתחותי, טורטיקוליס, טונוס נמוך\גבוה, גמישות יתר, קשיים נוירולוגיים, פגות.
אזור בארץ: צפון
שפה: עברית,אנגלית
התמחות: טיפול בתינוקות ופעוטים עם אחור התפתחותי, הדרכת הורים וצוותי חינוך. טיפול אצלכם בבית כך שהתינוק רגוע יותר וההדרכה קלה ליישום. מתן דגש על כל תחומי ההתפתחות בתחילת החיים.
התמחות: ילדים נוער ונשים, הדרכת הורים גם לגיל הרך, טיפול ברגישות חושית קשיי קשב וריכוז, חרדתיות, קשיי התנהגות ועוד
אזור בארץ: בית שמש, מבשרת, ירושלים, מודיעין
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוגית וותיקה ומנוסה מאד,עובדת עם ילדים הורים ונשים, גם עם חרדים, קושי בוויסות חושי, סיפורים מרפאים, נפגעי פעולות איבה, עברית אנגלית ויידיש.
התמחות: חרדה, דיכאון, טראומה, כאב, משבר, בעיות במערכת היחסים, אלימות, מחלה כרונית, פגיעה מינית, אובדן, פוסט טראומה מורכבת.
אזור בארץ: עפולה, עמק יזרעאל, אזור העמקים
שפה: עברית,אנגלית
מטפלת מנוסה בביטוי גופני של מצבים נפשיים, שילוב של טיפול פיזיותרפיה ופסיכותרפיה, בדגש על דכאון, חרדה, פוסט טראומה ומשבר, הבאים לידי ביטוי בכאב, אי שקט, עייפות, לחץ ומצוקה גופנית.
התמחות: התמכרויות,בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,לקויות למידה קשב וריכוז,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז
שפה: עברית,אנגלית
הטיפול הרב תחומי במרכז תמר מהווה מערך מקיף ותומך לילד ולמשפחתו ומסייע לכל אדם לממש את הפוטנציאל הטמון בו.
התמחות: קשישים,נכויות ומחלות כרוניות. שיקום נוירולוגי, אורטופדי ושיקום רצפת אגן.
אזור בארץ: הרצליה,רעננה,רמת השרון
שפה: עברית,אנגלית
פיזיותרפיסטית מוסמכת מזה 14 שנה. ניסיון רב בשיקום נוירולוגי: שבץ, פרקינסון, פגיעות חוט שדרה ועוד. אורטופדי: החלפות מפרקים, שברים, ועוד. רצפת אגן: דליפות שתן, צניחות, כאב ועוד.
התמחות: נכויות ומחלות כרוניות,לקויות למידה קשב וריכוז,פוסט טראומה,בעיות שינה,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,גבעתיים
שפה: עברית,רוסית,אנגלית
פיזיותרפיסט מורשה מטעם משרד הבריאות ובעל רישיון מטעם The New York State Education Department של University of the State of New York .
פיזיותרפיה, הינה אחד ממקצועות הבריאות. הפיזיותרפיה עוסקת בתנועת הגוף ותפקודו במעגל החיים. הפיזיותרפיסט מאבחן, מעריך , משקם ומונע בעיות במערכת התנועה. תפקיד הפיזיותרפיה הוא להביא את האדם לתפקוד מירבי ואיכותי.
תחומי הפיזיותרפיה השונים עוסקים בשיפור בעיות במערכת השריר- שלד, בליקויים במערכת העצבים (שיקום נוירולוגי), בהתפתחות הילד, בנשים, בספורטאים ועוד.
תהליך ההכשרה של הפיזיותרפיסט כולל לימודי תואר ראשון במשך ארבע שנים באוניברסיטה ולאחריהן קורסי המשך והסמכה לפי תחום ההתמחות שלו.
הטיפול הפיזיותרפי כולל בתוכו טיפול מנואלי ( טיפול בעזרת ידיו של הפיזיותרפיסט- למשל, עיסוי, מובילזציות, מתיחות), טיפול בעזרת טכנולוגיות מתקדמות (גירויים חשמלייים, אולטרסאונד ועוד ), הדרכה לתרגול עצמי ( כמו- תרגול בעזרת אביזרים שונים, תרגול בחדר כושר) ועוד.
בסקירה זו אתאר בקצרה את תחומי העיסוק העיקריים של הפיזיותרפיסט.
פיזיותרפיה אורתופדית, הינה פיזיותרפיה העוסקת בבעיות שריר- שלד- כמו כאבים, מגבלה בתנועה ומגבלה בתפקוד. מקור הבעיות הינו , לרוב, שימוש לא יעיל בגוף, פציעות ספורט, תאונות ושינויים תלויי גיל.
הפיזיותרפיסט האורתופדי יכול לעזור ולטפל בכאבי גב, כאבי מפרקים, פציעות ספורט ממגוון תחומי פעילות ועוד.
הטיפול הפיזיותרפי בבעיות אלו יכלול טיפול מנואלי ( טיפול מגע- בידיו של הפיזיותרפיסט), טיפול בעזרת מכשור מגוון ( למשל, גלים חשמליים, אולטרסאונד), חיזוק שרירים ומתיחות והדרכה לתרגול עצמי.
פיזיותרפיה נוירולוגית עוסקת בשיקום מערכת התנועה כתוצאה מפגיעה במערכת העצבים. טיפול באנשים לאחר אירוע מוחי, גידולים במוח , נפגעי חוט שדרה תאונות דרכים וטראומות אחרות.
הטיפול כולל טכניקות מנואליות ותרגילים מגוונים והינו ממוקד מטרה תפקודית- כמו השגת ניידות עצמאית, שיקום הליכה וכדומה.
פיזיותרפיה לתינוקות וילדים עוסקת בתחומים שונים:
פגים, תינוקות צעירים עם בעיות התפתחות קלות, תינוקות עם לקויות מולדות שונות, ילדים צעירים עם קשיים התפתחותיים מולדים או נרכשים וילדים בוגרים ונוער עם בעיות הקשורות לגדילה והתפתחות כמו עקמת, בעיות יציבה, כאבי גדילה ושיקום לאחר תאונות או מחלות.
הטיפול הפיזיותרפי בתינוקות וילדים נעשה דרך משחק והפעלה של הילד וממוקד מטרה תפקודית מעולמו של הילד.
פיזיותרפיסט ילדים, או פיזיותרפיסט התפתחותי, הינו פיזיותרפיסט שסיים ארבע שנות לימוד לתואר ראשון בפיזיותרפיה, ולאחריהן עבר הכשרות נוספות וקורסים מתקדמים המכשירים אותו לעבוד עם תינוקות וילדים מתוך בסיס ידע רחב.
פיזיותרפיה ממוקדת לבעיות ברצפת האגן, במערכת השתן והמין.
הטיפול בתחום זה כולל בין היתר, הכנה ללידה ושיקום וחיזוק לאחר הלידה, טיפול בקשיי שליטה ברצפת האגן, דליפות שתן, כאבים בקיום יחסי מין ועוד.
הטיפול נעשה בעזרת מכשור מתקדם, ביופידבק , תרגול עצמי וטיפול מנואלי.
הפיזיותרפיסטיות העוסקות בתחום זה מוסמכות בקורס ספציפי ומקיף המכשיר אותן לטיפול בלקויות השונות הקשורות ברצפת האגן במעגל החיים.
טיפול פיזיותרפיה במערכת הוסטיבולרית כולל אבחון מקור הבעיה, טיפול בעזרת מניפולציות מיוחדות ותרגילים ספציפיים למניעה ושיקום של קשיים כמו סחרחורות, קושי בשיווי משקל.
טיפול בילדים ומבוגרים עם בעיות נשימה על רקע מחלות מולדות או נרכשות.
הטיפול כולל טיפול מנואלי לשיפור תפקודי הנשימה וניקוז הראות, תרגול לצורך שיפור יכולת הנשימה והדרכה לטיפול עצמי לשיפור תפקודי הנשימה.
הפיזיותרפיסט הנשימתי מטפל בחולים לאחר ניתוחים, בסובלים ממחלות ריאה כרוניות, ובבעלי מחלות נשימתיות כרוניות כמו CF.
פיזיותרפיה לאנשים לאחר אירועי לב חריפים .
מטרת הטיפול היא שיפור סבולת לב ריאה ותפקוד מערכת לב- ריאה לצורך עצמאות תפקודית באיכות טובה. הטיפול כולל תרגול מובנה והדרגתי בהתאם ליכולותיו של המטופל.
הפיזיותרפיסט כמומחה למערכת התנועה באדם, עוסק בתכנון והתאמה של סביבות עבודה.
תחום זה עוסק בעיקרו במניעת ליקויים תנועתיים והתאמת סביבת העבודה על מנת לאפשר שימוש נכון ויעיל בגוף וכך למנוע פציעות וכאבים.
תינוקות צעירים, מהלידה ועד גיל שנתיים יופנו פעמים רבות לפיזיותרפיה בעקבות תלונה של ההורים או חשד לקושי התפתחותי שנצפה על ידי רופא הילדים או אחות טיפת חלב בתחום המוטורי. התינוק יופנה להערכה של פיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד והפיזיותרפיסטית תערוך לו אבחון ותגדיר את מהות הקושי וחומרתו. כמו כן תמליץ על תכנית הטיפול המומלצת, ועל תדירות הטיפול המומלץ.
הטיפול בילדים בגילאים אלו נעשה, בדרך כלל, תוך משחק והפעלה, וכולל התייחסות לכלל מרכיבי ההתפתחות של התינוק- תנועה, תחושה, קוגניציה, תקשורת וחברה.
הטיפול בפיזיותרפיה לתינוקות נעשה באווירה נעימה, תוך שיתוף ההורים, כאשר השאיפה היא להשיג שיתוף פעולה של התינוק ללא בכי או כאב.
הבעיות הנפוצות בהם מטפלים בגילאים הללו: טורטיקוליס, איחור התפתחותי- מוטורי ותסמונות מולדות.
בגילאי הגן, 3-6 מופנים לפיזיותרפיה ילדים עם קשיים במוטוריקה גסה, ילדים המתקשים בתפקודים הדורשים שיווי משקל, התנתקות מהקרקע, קורדינאציה, תכנון תנועה ועוד.
הטיפול יתחיל בתהליך אבחוני שיזהה ויגדיר את הקשיים התפקודיים של הילד, בהתאם לגילו, ובהתאמה תקבע תוכנית טיפול להשגת התפקודים הללו.
גם כאן הטיפול נעשה תוך משחק ויצירת אתגר אצל הילד.
בגילאים הללו הטיפול הפיזיותרפי משולב לא פעם עם מקצועות פרא- רפואיים אחרים כמו ריפוי בעיסוק או קלינאית תקשורת. כמו כן פעמים רבות בגיל הזה הילד יופנה לטיפול קבוצתי, טיפול שהוכח כמעלה את המוטיבציה ושיתוף הפעולה של הילד.
תפקיד משמעותי נוסף של הפיזיותרפיה בילדות הוא טיפול בילדים עם לקויות מולדות כמו שיתוק מוחין, תסמונת דאון, ספינה ביפידה ומחלות נוספות. הטיפול בילדים אלו נעשה הן במסגרת קופות החולים והן במסגרות לחינוך מיוחד ( מעונות יום שיקומיים, גנים טיפוליים ובתי ספר לחינוך מיוחד).
ילדים ונוער נזקקים לא פעם לטיפולי פיזיותרפיה, כמו מבוגרים, בעקבות כאבים שונים תאונות או פציעת ספורט. טיפולים מסוג זה ייעשו לרוב במכוני פיזיותרפיה למבוגרים.
עם זאת חשוב לזכור שגם בתחום זה ישנן התמחויות ספציפיות, ורצוי לפנות לפיזיותרפיסט שמתמחה בקושי של הילד: עקמת (סקוליוזיס), פציעות ספורט בילדים ונוער, שיקום ילדים ועוד.
טיפולי הפיזיותרפיה בתינוקות ובילדים נעשה לרוב, על ידי יצירת אתגר מוטורי- תנועתי בסביבת הטיפול. הטיפול כולל תרגילים אקטיביים, תרגילים פסיביים ( תרגילים שהמטפל מבצע על הילד כמו מתיחות או אחיזות מסויימות) וכמובן הדרכה להורים להמשך תרגול בבית.
את הטיפול ניתן לקבל במכונים להתפתחות הילד של קופות החולים, כאשר יתרונם של מכונים אלו הוא העבודה בצוות רב- מקצועי, כך שאם הפיזיותרפיסט מזהה קושי התפתחותי נוסף לקושי המוטורי הוא יכול להתייעץ ולהפנות את הילד למטפל נוסף (מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת ועוד).
קיימים כיום גם מכונים התפתחותיים פרטיים שעובד בהם צוות רב- מקצועי, ביניהם פיזיותרפיסטים התפתחותיים וגם ניתן למצוא פיזיותרפיסטים שעובדים באופן פרטי בקליניקות משלהם או בבית הילד.
תהליך הפניה של ההורים לטיפול פיזיותרפיה עבור ילדם יתחיל בדרך כלל ברופא הילדים או רופא המשפחה.סביר שהוא יפנה לרופא התפתחותי או לנוירולוג ילדים שקובע את מידת הצורך בפיזיותרפיה.
פנייה מוקדמת לטיפול פיזיותרפי, כאשר יש חשד לקושי התפתחותי מוטורי, תתרום רבות להצלחת הטיפול ותמנע נזקים משניים לקושי המוטורי.
פיזיותרפיסט ילדים, או פיזיותרפיסט התפתחותי, הינו פיזיותרפיסט שסיים ארבע שנות לימוד לתואר ראשון בפיזיותרפיה באוניברסיטה בארץ או בחו"ל, ולאחריהן עבר הכשרות נוספות וקורסים מתקדמים המכשירים אותו לעבוד עם תינוקות וילדים מתוך בסיס ידע רחב רפואי והתפתחותי. על הפיזיותרפיסט להיות בעל רישיון ממשרד הבריאות. ניתן לבדוק את תוקף הרישיון באתר משרד הבריאות.
נעמה גוטמן וייזר - פיזיותרפיסטית BPT
פיזיותרפיסטית, בעלת ניסיון רב בטיפול בתינוקות וילדים בעלי קשיים התפתחותיים ובשיקום נוירולוגי. מרצה בבית ספר למאמנים בוינגייט ומדריכת סטודנטים לפיזיותרפיה.