
הסכנה האמיתית של הקורונה
צוות על הספה
השפעתו החברתית כבר ניכרת, עוד יותר מהשפעתו על הבריאות הפיזית של הציבור, אני מודאגת מהבריאות הנפשית שלו.
אינני רופאה ואינני יכולה לומר דבר מושכל על ההשלכות והסכנות האמיתיות של הנגיף. האם הוא אכן קטלני? האם בר ריפוי? האם הוא פשוט עוד תצורה של שפעת?
אבל השפעתו החברתית כבר ניכרת, עוד יותר מהשפעתו על הבריאות הפיזית של הציבור, אני מודאגת מהבריאות הנפשית שלו.
בכל מקום אליו הלכתי השבוע הרגשתי את זה קורה בעוצמה הולכת וגוברת: במכללה – מרצים וסטודנטים שהיו בחו"ל, או שהוריהם שהו בחו"ל, אפילו לא במדינות עליהן יש הנחיה לבידוד, התבקשו לחשוב היטב אם באמת רוצים להגיע ללימודים.
בחטיבת ביניים התבקשו כל ההורים לדווח על כל שהייה בחו"ל, כל מדינה בחו"ל, של כל קרובי המשפחה.
בתיכון אחר שמעתי שילדה הגיעה ללימודים והחרימו אותה כי מישהו אמר שאביה היה בסין ומיד כולם כתבו בקבוצות הוואטסאפ שיש להתרחק ממנה.
אם נעלים את המילה "קורונה" מהכתוב – כל אחת מסיטואציות אלו, שהן דוגמאות מעטות לכל הטירוף המתרחש סביבנו, התחושה היא שההיסטוריה חוזרת. חוזרת ממקום חשוך, אכזרי, ומסוכן.
האין בקשות אלו בגדר הדבקת סטריאוטיפ אכזרי? האם לא הלכנו רחוק מדי? הרי אם מישהו הוכנס אתמול לבידוד בגלל שלפני עשרה ימים שהה במדינה "עם סיכון" – בעשרה ימים אלו פגש כמה אלפי אנשים אותם יכול היה להדביק. אסרו עלינו להתחבק ולשמוח במפגש עם מכר אהוב. מבקשים שנשקול היטב אם כדאי לצאת להופעה או למפגש חברתי. ביטלו את חגיגות פורים.
מה הצעד הבא? יגדירו עוצר רחב? האם עלי לצאת ולקנות קופסאות שימורים ומים מינרלים? לאסור על יצירת קשרים אחד עם השני? נתחיל לחשוד בכל אחד ונתבקש "להלשין" לשלטונות על הסוררים שיצאו מבידוד? פגישות עם חברה טובה יצטרכו לרדת למחתרת? נשמע הזוי? אנחנו צעד קטן משם.
ברור שאנחנו מדברים כאן עם חרדה. וכמובן שאין להתווכח עם חרדה. אבל כל שנאה גזענית מקורה בחרדה. כל חרם, הסטה, הדרה חברתית ואפליה קשורים עמוק עם חרדה ובהלה. ומה השלטונות שלנו עושים עם זה? כנראה שכשאין אב ואם, אין מנהיג ואין שולט, אין בא ואין עונה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: שרון,עמק חפר,חדרה
שפה: עברית
מדריכה מטפלים ומטפלת במבוגרים ומתבגרים, זוגות ומשפחות וביחסי הורים וילדיהם (הצעירים או הבוגרים). בעלת ניסיון קליני רב בטיפול המבוס

פסיכולוגית קלינית
התמחות: משברים נפשיים, חרדה, דיכאון, אבל ואובדן, הפרעות אכילה, טיפול במתבגרים, מבוגרים וייעוץ להורים.
אזור בארץ: קליניקה בזיכרון יעקב, קליניקה נוספת בחיפה
שפה: עברית
מאמינה שטיפול הוא מסע, בו הפסיכולוג מלווה את המטופל בהקשבה עמוקה ובניסיון להבין אותו ואיתו. הדברים מקבלים מקום ובהדרגה מתחילים להש

עובדת סוציאלית קלינית מטפלת זוגית ומשפחתית
התמחות: טיפול זוגי, טיפול משפחתי עם מתבגרים/ נוער, טיפול במבוגרים ובגיל השלישי, התמודדות עם משברי חיים, ט
אזור בארץ: שפלה,מרכז
שפה: עברית,רוסית
טיפול במתבגרים, צעירים ומבוגרים. בעלת נסיון בטיפולי במשברי חיים, מעבר בין שלבי החיים, חיפוש עצמי, אובדן ושכול, טיפול זוגי, טיפול
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
טיפול בבישול אילת ברק
מטבח מהווה נקודת התייחסות ראשונית לעולם פנימי, רגשי וחברתי. אוכל על שלל טעמיו וריחותיו מלווה כל אחד מאיתנו, מציף אותנו בזיכרונות ופורט על רגשות. היצירה הבישולית מאפשרת פיתוח של מרכיבים קוגניטיביים ותקשורתיים כמו בטחון עצמי, מיומנות חברתית, אופטימיות, שיתוף והנאה.
שלושה צעדים ראשונים לקראת טיפול מוצלח צוות אתר על הספה
דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, התמכרות, טיפול פסיכולוגי, משברי חיים, אבל ואובדן
אומרים שהכרה בבעיה היא כבר חצי מהפתרון. האומנם? אנחנו אומרים שחצי הדרך עוברת פחות או יותר במקום בו יש מוטיבציה ורצון לשינוי. על כן הצעד השני הוא להבין מהו הרווח שיש לנו מאותה בעיה טורדנית אותה אנחנו רוצים למגר בחיינו.
המצב הביטחוני מתערער- ומה מצבנו? צוות על הספה
כבר כמה שבועות שהמדינה סוערת. מדי יום מתרשים פיגועים ברחבי הערים והכל מרגיש מעורער ומסוכן. העובדה שהטרור הגיע עד פתח ביתנו מערערת את תחושת הביטחון ועובדה זו עלולה לעורר חרדה ומצריכה עבור רבים מאתנו התארגנות מחדש.
לחשוב אחרת - התמודדות עם חרדה בעקבות משבר הקורונה דפניאלה אציל - פסיכולוגית קלינית
משבר הקורונה אשר פוקד כיום את ישראל מציב בפנינו מספר אתגרים לא פשוטים, ומלווה באופן טבעי בריבוי של חרדות בריאותיות, כלכליות, משפחתיות וחברתיות.