נוכחות הורית בעידן הקורונה
צוות על הספה
חשוב להיות במעקב אחר שעות המסך של הילדים ועל הרגלי השינה והתזונה שלהם, אבל שימו לב שאתם מעירים להם במשורה והשמרו מלהיות בעמדת הפקחים והשוטרים כל הזמן, כדי לא ליצור ריחוק ותחושה של פולשנות למרחב הפרטי.
בוודאי שאנחנו נוכחים, אנחנו הרי כולנו בבית ביחד
האמנם? חשוב להכיר בעובדה שגם אם ההורים נמצאים בבית, זה לא בהכרח אומר שהם נוכחים בחיי הילדים. אם נתבונן בדברים באומץ, נגלה שחלק גדול מהזמן אנחנו נמצאים פיזית באותו חלל אבל לא עוסקים בפעילות משותפת, בשיח עם הילדים או בקשב אמיתי למה שעובר עליהם.
אז מה אפשר לעשות? איך מגבירים את הנוכחות ההורית?
החדשות הטובות הן שיש דברים רבים שתוכלו לעשות באופן מודע, כדי להגביר את הנוכחות שלכם בחיי הילדים, בתקופה הזו וגם לאחריה:
שבו בחדר של הילד
שבו בחדר שלהם, בכל עת שהם מאפשרים זאת - התעניינו במה למדו באותו יום בשיעורים מרחוק, מהן המשימות שקיבלו ואיך עבר עליהם יום הלימודים בזום, שאלו עם מי דיברו היום בטלפון ועם מי הם משחקים במחשב מרחוק. אפרופו משחקים – נסו להשתתף ולשחק איתם במשחקים שהם אוהבים, המשחק המשותף יחבר ביניכם, יעזור לכם להבין מושגים מעולמם ויאפשר לכם הצצה אמיתית למה שמעסיק אותם ביום יום.
צרו עוגנים של זמן משפחה בסדר היום
סדר היום הביתי בתקופה הנוכחית מורכב ומחייב ליהטוט תמידי בין דרישות העבודה, הלימודים של הילדים וצרכי הבית. בתוך כל זה – חשוב שתקפידו על ארוחות משותפות במהלך היום, בהן כל המשפחה נוכחת, כמובן ללא טלפונים ומסיחי דעת אחרים.
הגדירו מועדים קבועים נוספים במהלך היום, המהווים "נקודות מפגש" משפחתיות, והקפידו להיות זמינים במועדים הללו, גם אם הילדים יבחרו לפעמים שלא להצטרף. נקודות מפגש יכולות להיות שעה המיועדת למשחק משותף שכל ילד בוחר בתורו, צפייה בסרט המתאים לכל המשפחה ועוד. אפשרו לילדים הזדמנות להצטרף במינון שמתאים להם, מבלי להיות שיפוטיים.
אל תהיו שוטרים
חשוב להיות במעקב אחר שעות המסך של הילדים ועל הרגלי השינה והתזונה שלהם, אבל שימו לב שאתם מעירים להם במשורה והשמרו מלהיות בעמדת הפקחים והשוטרים כל הזמן, כדי לא ליצור ריחוק ותחושה של פולשנות למרחב הפרטי. זכרו שהבית צריך לספק תחושת ביטחון ולאפשר לכל אחד להיות מי שהוא, גם כשהוא לא מושלם.
מה לגבי מפגשים עם אחרים?
גבשו מדיניות ברורה לגבי מפגשים חברתיים. אין ספק שצריך לשמור על ההנחיות, אך בתוך המרווח המאפשר שיקול דעת, חשוב שתחליטו מה מתאים לכם כמשפחה - האם מותר לילדים להיפגש עם חבר אחד בלבד או יותר? רק במקום פתוח? רק בבית? הסבירו לילדים מה עומד מאחורי ההחלטות שלכם והיו עקביים. שדרו את המסר שהקשר עם המשפחה המורחבת נשמר, גם אם לא מתראים, והקפידו על שיחות קבועות עם סבא וסבתא ועם בני הדודים.
שמרו על הבית כבית
הגדירו סדר יום וחוקי התנהלות שיהפכו את הבית למקום שלכל בני המשפחה יהיה נעים להיות בו – קבעו מראש מהן שעות העבודה שלכם ומה הציפיות שלכם מהילדים בשעות הללו, והגדירו מהם הזמנים בהם הבית חוזר להיות רק בית ולא מקום עבודה.
משהו לחכות לו
בתקופה הנוכחית אמנם אין אפשרות לצאת לטיולים, לחופשות או לקמפינג, אבל עדיין אפשר וכדאי ליצור עוגנים של בילויים משותפים שיתנו לילדים משהו לחכות לו ויסייעו ליצור אצלם תחושת משמעות לזמן. עוגן כזה יכול להיות הזמנת אוכל ממסעדה אהובה, רכישת משחק חדש או סרט שמחכים לו ועוד.
חשוב מכל – זכרו שאתם מנהיגי הבית ועיני הילדים נשואות אליכם. שדרו לילדים ביטחון ואמונה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר ושלכם, כמשפחה, יש יכולת להתמודד עם התקופה הזו ולעבור אותה בשלום ואפילו בשמחה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
מטפל באמנות ובEMDR
התמחות: הדרכה ב-EMDR פרטני וקבוצתי, טיפול בסטודנטים ובוגרים, פוסט טראומה לסוגיה, הדרכת הורים, אוטיזם, חרדות,
אזור בארץ: אזור הדרום, טיפול אונליין
שפה: עברית אנגלית וצרפתית
זיכרונות קשים וטראומטיים מהעבר עלולים לקבע אצלנו בהווה דפוסי חשיבה והתנהגות של הימנעות וחשש יומיומי לחיות בטוב. אני מאמין ויודע שי
פסיכולוגית קלינית מומחית, מדריכה בטיפול ובאבחון
התמחות: חרדה,דיכאון,אבל ואובדן,לקויות למידה קשב וריכוז,קשיים חברתיים,הפרעות התנהגות,הדרכת הורים,משברי חיים ו
אזור בארץ: קדימה צורן, אזור השרון, טיפול אונליין
שפה: עברית
טיפול פסיכולוגי מקצועי ונגיש בגישה פסיכו-דינמית ובגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT). בעלת ניסיון רב בטיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים,
פסיכותרפיסטית ועו"ס קלינית
התמחות: בריאות הנפש, חרדה, דיכאון, אבל ואובדן, פוסט טראומה, מתבגרים, הריון לידה וטיפולי פוריות, מערכות יחסים
אזור בארץ: מרכז,רמת גן,גבעתיים,אונליין
שפה: עברית,אנגלית
פסיכותרפיסטית ועו"ס קלינית מומחית. מנוסה בטיפול במבוגרים ומתבגרים. מטפלת בדיכאון, חרדה, משברי חיים, טראומה, פריון, הריון ולידה. הט
פסיכותרפיסטית ומטפלת בהבעה ויצירה
התמחות: טיפול רגשי לילדים בגילאי גן, יסודי ומתבגרים. טיפול דיאדי והדרכות הורים. טיפול במבוגרים עם התמודדויות
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה,חדרה
שפה: עברית,אנגלית
התהליך הטיפולי מרחיב את ההיכרות עם הכוחות הטמונים בנו, ותורם למציאת דרכי התמודדות יעילות שילוו אותנו לאורך שנים. מחכה לפגוש וללוו
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה קורה לילד שלי בבית הספר? הילה שבורון
מה קורה לילד שלי בבית הספר? כמה פעמים ילדיכם קמו בבוקר והתלוננו מיני תלונות כדי לא ללכת לבית הספר? מתי בקשתו של ילד ותחנוניו להשאר בבית הם בדיקת גבולות וחלק ממשהו טבעי ומוכר שהגורם לו הוא רצון להתפנק בבית, ומתי זה סימן אזהרה?
מתי כדאי ללכת לפסיכולוג תעסוקתי? גל שי - פסיכולוגית תעסוקתית מומחית
זהותו התעסוקתית של אדם מושפעת מאישיותו, ומההתנסויות וההזדמנויות אליהן נחשף במהלך חייו. הזהות התעסוקתית משפיעה רבות על הביטחון העצמי ושביעות הרצון הכללית. לסוגיות של שביעות רצון בעולם העבודה יש השלכה על הדימוי העצמי ועל המידה בו האדם מרוצה מחייו
5 שיטות לטיפול רגשי לילדים צוות על הספה
היה כבר מי שאמר כי "כשילדינו מתנהגים בצורה הגרועה ביותר, זו העת בה הם זקוקים לאהבתנו יותר מכל" ואנחנו, בעל הספה, חושבים שמדובר במשפט מדויק מאין כמוהו. עולם הטיפול מלא באפשרויות טיפול מותאמות לילדים במטרה לדייק את המענה ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של ההתערבות הטיפולית.
מהי מיסופוניה ואיך ניתן לטפל בה? צוות על הספה
עבור חלק מהאנשים, גם קולות יום יומיים לגמרי, שאחרים אפילו לא ישימו אליהם לב, עלולים להיות בלתי נסבלים ולגרום למצוקה של ממש.