
חופש גדול בימי קורונה
צוות אתר על הספה
זכרו שזה החופש הגדול! הם מחכים לו כל השנה ובמיוחד השנה, בתוך כל החוסר ודאות והאילוצים, חשוב מאוד לאוורר ולשחרר.
הכנו עבורכם טיפים חשובים לחופש הגדול בצל הקורונה, וטבלה מעוצבת אותה תוכלו למלא עם הילדים ולהכין תכנית שבועית שתשמור על כולם שפויים ואפילו נהנים!
כמה טיפים חשובים:
1. חשוב שבכל יום תשולב יציאה מהבית, גם אם לזמן קצר- לצאת לרכוב על אופנים, לשחק כדורגל, לרדת לשחק בחבל קפיצה, ללכת יחד לסופר וכמובן עד ים, בריכה, טיול ומה שמותר.
2. חשוב שלמור ככל הניתן על זמני קימה וארוחות. סדר יום שומר על שעות השינה, ועל הויסות הרגשי ולכן הוא חשוב גם בחודש. כמובן שאפשר להיות הרבה יותר גמישים- שינה מאוחרת יותר – אבל שמסגרת שעות השינה והארוחות ישמשו כעוגנים.
3. גם אם אתם עובדים מהבית- הכניסו ליומן שלכם הפסקות קצרות של תשומת לב מלאה לילדים. גם אם זה לרבע שעה – כך הם ידעו למתי צריכים לדחות אל הבקשות שלהם.
4. בבוקר צלחות, את סלסילת חטיפים, פירות ומאכלים שהילדים ידעו שיכולים באותו יום לאכול. כך תמנעו מראש פניות מרובות וחוזרות בנושא האוכל.
5. נסו לחשוב איך אתם מארגנים את שגרת העבודה שלכם בהתאם לשעות העירות והפעילות של הילדים. האם אתם יכולים להתחיל לעבוד מעט יותר מאוחר ולהקדיש שעה בבוקר ולפעילות עם הילדים, בשעות שלא חם ואפשר לצאת החוצה?
6. בנו את סדר היום ביחד עם הילדים – שתפו אותם בהחלטות, תנו להם להעלות רעיונות לפעילויות. חפשו יחד באינטרנט, בחרו יחד. ככל שהם יבחרו יותר- הסיכוי שישתפו פעולה גדול יותר. אפשר במקום לכתוב בטבלה להדביק תמונות של הפעילויות- זו עבור הילדים פעילות בפני עצמה.
7. חשוב להכניס ללו"ז של כל ילד זמן של פעילויות משפחתיות- אם זה זמן משחקי קופסא, הפסקות של ההורים מהעבודה ואם אלו תכניות של יציאה מהבית (כך ידעו בכל יום מה מחכה).
8. כל ערב הכינו ביחד את המשחקים בהם ירצה הילד לשחק למחרת. ארזו "מזוודת פעילות" שכל יום תרוקן ותמולא מחדש. ההכנה, האריזה, והפתיחה בכל בוקר (אולי עם הפתעה קטנה שהכנסתם) יעוררו סקרנות, ויעבירו אל הילד אחריות לניהול היום שלו. כמובן שכמו כן ניתן להכין לילד תיקייה במחשב בטאבלט עם אפליקציות חדשות שאתם מציעים לו לשחק באותו יום אותה יוכל לפתוח בבוקר ולגלות מה הכנתם עבורו.
9. זכרו שזה החופש הגדול! הם מחכים לו כל השנה ובמיוחד השנה, בתוך כל החוסר ודאות והאילוצים, חשוב מאוד לאוורר ולשחרר.
שבעיקר- שיעבור חופש נעים ובריא!
צוות על הספה
לחצו על התמונה להורדת הטבלה
מה מכניסים לתכנון?
מתי מכינים שיעורים לחופש?
זמן קריאה
מוציאים מרץ- just dance / אימון ביוטיוב
מתי יוצאים לשחק בחוץ?
זמן יצירה
מה קבעתי עם חברים?
מיון סידור מגירות והכנה לשנה החדשה
איך אני עוזר בבית? בכל יום אפשר להכניס מטלת בית- סידור סלון, סידור החדר, פינוי מדיח, קיפול כביסה, מיון זוגות גרביים, ועוד פרוייקטים יזומים בהתאם לגיל הילד.
זמן מסך – קבעו מראש כמה זמן ואילו תכנים אתם מאפשרים בזמן זה.
ארוחות
לו"ז משפחתי
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, דכאון, אובססיביות, טראומה, משברי חיים, אובדן, פרידה, מיניות, התמכויות, זוגיות, משפחה, קריירה,
אזור בארץ: תל אביב יפו, חולון, בת ים, רמת גן, אזור המרכז, טיפול און ליין
שפה: עברית, אנגלית
מטפל במתבגרים ומבוגרים. מטפל זוגי ומשפחתי. יועץ לעסקים משפחתיים. חשוב לי לסייע למטופלי לחוות הקלה במצוקה וסבל, להחלץ ממצבים קשים

מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת ומדריכה
התמחות: קשיים ביחסים בין- אישיים, בגידה, פרידה, חרדה, מיניות, אבל ואובדן, זהות אישית, פרק ב', חינוך ילדים,
אזור בארץ: מרכז,פתח תקווה
שפה: עברית
בעלת ניסיון בטיפול זוגי ומשפחתי. מלווה זוגות הנמצאים במצב של משבר, תקיעות, תחושה של שגרה חונקת הפוגעת בזוגיות ובהורות, ורוצים לשדר

פסיכולוגית בהתמחות קלינית
התמחות: משברי וקשיי חיים שונים: בדידות, עצב, דיכאון וחרדות. משברי גיל ההתבגרות, חרדה חברתית, חרדת מבחנים, ה
אזור בארץ: פתח תקווה, בקעת אונו ,חולון, אזור המרכז
שפה: עברית, אנגלית
בעלת ניסיון בטיפול במשברי חיים שונים, גיל ההתבגרות ובעיות רגשיות של מתבגרים ומבוגרים. משלבת גישות טיפול שונות - שיטות מתוך CBT לה
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יום המשפחה - מה נשאר מיום האם המיתולוגי צוות אתר על הספה
יום האם המקורי עסק בעיקר בהודיה. ביכולת של הילדים לראות ליום אחד כמה עושים עבורם, לא לקחת כמובן מאליו את נוכחותה של האם ואת כל העבודה והמחשבה שמשקיעה בילדיה.
איך לבחור מטפל זוגי צוות על הספה
יתכן שאתם כבר מבינים שככה אי אפשר להמשיך: האווירה בבית מתוחה, ריב מתפתח כמעט בכל נושא, הילדים נראים שפופים ומוכנים בכל עת להתפרצות של ההורים זה על זה ואתם בכלל לא בטוחים שהזוגיות שבחרתם לעצמכם לפני שנים, עדיין נכונה לכם. אולי בכלל הגיע הזמן לשבור את הכלים ולהיפרד?
לחץ חברתי ומשפחתי על נשים וגברים ללא ילדים צוות אתר על הספה
הבחירה בחיים ללא ילדים, או "אל-הורות" כפי שנכנה אותה במאמר זה, הופכת ללגיטימית יותר במרבית המדינות המודרניות. יחד עם זאת, גם בחברה מודרנית ובוודאי כאשר מדובר בחברה מסורתית, בחירה כזו עדיין מלווה בסטיגמות ובלחץ חברתי ומשפחתי שמופעל על גברים ונשים בוגרים להביא ילדים לעולם.
עקרון השייכות מתפיסה ליישום- מאמר המשך רועי אזולאי
במאמר זה אפרט כיצד מסייעים לילד לחוש שייך ולבסס את נחיצותו ומשמעותו בביתו, בסביבתו וכך לגבש תפיסה חיובית באשר למקומו ולתרומתו לזולת ולחברה.