
כיצד ילדי הגן יכולים להתמודד עם חרדה ופחדים
שירי מועלם M.S.W
תהליך שמטרתו לאפשר לילדים להתבונן על המחשבות שלהם וליצור מרחב בינם ובין המחשבות
הטיפים והתרגילים לקוחים מגישת ה ACT תרפיית קבלה ומחויבות שאותה אני מאוד אוהבת ומתהליך בגישה שנקרא הפרדה קוגניטיבית.
תהליך שמטרתו לאפשר לילדים להתבונן על המחשבות שלהם וליצור מרחב בינם ובין המחשבות, זאת לעומת המצב הקיים בו הילדים חווים את המחשבות שלהם כחלק מהם ועל כן יש תחושת חרדה ודאגה כה גבוהה:
1. דרך נהדרת ליצור דיאלוג ומרחב בין הילדים למחשבות מעוררות הדאגה היא לצייר ולתמלל את המחשבות בצורה של קומיקס.
בדוגמא שצילמתי לכם, באדיבות הבן המקסים שלי ליאור שבכיתה ג', ניתן לראות שליאור צייר את נגיף הקורונה ואת עצמו ואת הדיאלוג שיש ביניהם.
בתחילה נגיף הקורונה נראה גדול וכעוס אך בהמשך ניתן לראות איך בציור הנגיף נהיה פחות כעוס ויותר קטן ואילו הדמות של ליאור מתחזקת.
מכיוון שאפשר לצייר בקומיקס מה שרוצים הילדים יכולים לנצח את הקורונה, להביס אותה, לצייר אותה באופן מגוחך וכו' ובכך לחזק את תחושת המסוגלות והביטחון שלהם.
2. ניתן לרשום את המחשבות הדאגות והפחדים על דף ולקרוא אותם בקול מגוחך של דמות שהילדים יבחרו- לדוגמא בוב ספוג, סקווידוויד, פטריק, פיניאס ופרב, דמות מצחיקה במשפחה וכל מה שעולה בדמיון, תתפרעו ....
3. לכתוב רשימה של דברים שהילדים יכולים לעשות בזמן שהם חווים מצוקה רגשית ולשים אותה במקום נגיש לילדים, כך שבכל פעם הם יוכלו לבחור מהרשימה מה הם יכולים לעשות עכשיו כדי להרגיש טוב יותר.
הרשימה צריכה להיכתב יחד עם הילדים, שיציעו רעיונות לדברים שיעזרו להם להרגיש יותר טוב ויכולה לכלול דברים כמו לאכול מאכל אהוב, לקפוץ 10 פעמים על רגל אחת, על שתי רגליים, לקבל חיבוק ונשיקה, לראות סרטון מסוים ביו טיוב, פרק מסדרה אהובה ועוד ועוד, שוב תתפרעו .....
מקווה שעזרתי, מאחלת לכולם המון בריאות
שירי מועלם –צעדי
עובדת סוציאלית בעלת תואר שני M.S.W
מטפלת לפי הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית CBT וגישות נוספות כמו ACT (תרפיית קבלה ומחויבות), מיינדפולנס ושיטת הטיפול בטראומה PE.
מתמחה בטיפול בילדים, נוער ומבוגרים.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

שגית עשרי- פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת M.S.W
התמחות: פסיכותרפיה למבוגרים ולמתבגרים, טיפול זוגי ומשפחתי סביב משברים אישיים ומשפחתיים, יעוץ והדרכת הורים
אזור בארץ: מרכז,כפר סבא
שפה: עברית
מומחיות וניסיון קליני רב שנים בטיפול אישי, זוגי ומשפחתי. משלבת גישות מקצועיות בהתאם לצורך. מניסיוני,טיפול טוב מאפשר תנועה ושינוי ל

פסיכולוגית
התמחות: חרדה ופוביה, דיכאון, פוסט טראומה, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים, טיפול במתבגרים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, צפון תל אביב, רמת גן, גבעתיים
שפה: עברית
טיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים סביב משברי חיים, הפרעות חרדה, דכאון, OCD, טראומה, קשיים ביחסים בינאישיים ועוד. מטפלת בגישה אינטגרטי

עובדת סוציאלית קלינית (MSW)
התמחות: בריאות הנפש : דכאון , חרדות, טראומה , תחלואה כפולה, התמכרויות , הפרעות אישיות, הגשה לסל״ש ומיצוי ז
אזור בארץ: שפלה,רחובות,נס ציונה
שפה: עברית
טיפול ייחודי , פחות קונבנציונאלי למבוגרים אשר חווים קושי בהתמודדות עם משוכות החיים בעקבות מגבלה/ משבר נפשיים, כולל התערבויות משפ
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כיצד ניתן בכלל להסביר את זוועות המלחמה לילדים? צוות אתר על הספה
"הבת שלי מפחדת ללכת לבי"ס", "הבן שלי לא מוכן ללכת לישון בלילה ורוצה לשמור עלינו", "הילדים מתוחים, עצבניים וכעוסים כל הזמן. אני מבינה אותם אבל לא יודעת איך להתמודד". הרבה מאוד הורים שואלים את עצמם איך מתווכים את המציאות הקשה לילדים בצורה הנכונה ביותר?
הילדים הולכים לישון (2) אצל חברים – אבל מה עם ההורים? צוות על הספה
כשילד או ילדה מבקשים ללכת לישון אצל חברים, הם מאותתים לנו על רצונם לעלות מדרגה בעצמאותם ובבגרותם. עלינו, ההורים לשאול את עצמנו האם הם בשלים ומוכנים לכך, והאם אנחנו מוכנים גם כן.
דיכאון אחרי לידה צוות על הספה
לידת תינוק הינה אירוע מרגש בעל השלכות ארוכות טווח על חיי היולדת ומשפחתה. הלידה עצמה מלווה כמעט תמיד ברגשות שונים, שמחה, פחד, אהבה, כעס ועוד. אילו הם רגשות טבעיים הקשורים בשינוי העצום שמכניס התינוק לחיי משפחתו, וגם במצבה הגופני של היולדת הסובלת לעיתים מכאבים, בשינוי ההורמונלי, בעייפות ובטרחה הרבה הקשורים בטיפול בתינוק.
ילדים בעלי כישורים חברתיים יצליחו להשפיע יותר ולהתמודד טוב יותר עם לחץ חברתי לימור רותם - מטפלת בהבעה ויצירה
כולנו רוצים שהילדים שלנו יהיו "מקובלים" בחברה. כבר מגיל צעיר אנחנו מלמדים את ילדינו להתנהג יפה לחברים, לחלוק, לוותר, להתאפק ועוד. תהליך החברות (תהליך של התנסות חברתית ותרבותית המקנה ליחיד כללים וערכים בחברה בה הוא חי)