קשה להיות מטפל
צוות על הספה
הרבה מאוד מטפלים מספרים כי למרות שמרגישים מאוד שלמים עם התעריף שמחליטים לגבות, עדיין סוגיית הכסף והגבייה עשויה להיות מביכה ומבלבלת. כמה לגבות? מה עושים כאשר מטופל מתמקח או מבקש הנחה? כמה להיות אסרטיביים בנוהל הגבייה ואיך בכלל קובעים נוהל כזה? כל כמה זמן גובים כסף? כאשר אדם מספר למטפל שהוא בקשיים כספיים שבגללן הוא בלחץ אדיר ולכן רוצה להגיע לטיפול, האם על המטפל להתחשב במחיר? באופן קבוע? לתקופה? האם נכון והגיוני שמטפל יעלה מחיר אחרי שנה של טיפול? אולי אחרי שנתיים? ומה עושים אם מטופל לא משלם? ומה עושים עם חובות?
כל כך הרבה שנים של המתנה, עבודה קשה, על מנת להגשים חלום, להגיע לרגע שבו אנשים בוחרים להגיע אלי – בחירה המאשרת את כל העבודה הקשה והדרך הארוכה שהביאה אותם לקליניקה.
ויחד עם ההתרגשות, השמחה, הסיפוק המקצועי, מתברר שפתיחת של קליניקה איננה רק סידור החדר ובחירת הספה. פתיחת הליניקה היא פתיחה של עסק, לכל דבר- מהתארגנות כספית (פתיחת תיק עצמאי, הנפקת קבלות, גבייה וכו) ודרך ניהולה היעיל והמקצועי, שיווק ופרסום הקליניקה, שימור הלקוחות ורמת ההכנסה ועוד ועוד ועוד...
במאמר זה ננסה לתאר את האתגרים היחודיים המאפיינים מטפלים המנהלים קליניקה פרטית במטרה לסייע לכם להתכונן ולהבין גם את כל הדברים שלא ממש מדברים עליהם.
התמודדות ערכית
בפסיכולוגיה המסורתית, הפרוידיאנית ניתן לומר, יש כמה עמודי תווך בסיסים שלכאורה סותרים התנהלויות מסוימות שהקליניקה דורשת. מטפלים רבים נאבקים רבות באמת הפנימית שלהם כדי שלא לחוש שעושים את היהרג ובל יעבור של סוגיות אתיות של המקצוע. האם מותר לי לפרסם את עצמי? האם הציפייה שאפרסם תמונה ואכתוב על עצמי כל כך הרבה איננה הורגת את המיסתוריות ההכרחית לפני הפגישה הראשונה המהווה שלב הכרחי לבניית הקשר הטיפולי? איך אשב מול מטופל כשאינני יכול יותר להיות "דף ריק" בגלל שכבר קרא את כל קורות חיי?
האם העובדה שאני מפרסמת את עצמי, איננה סותרת את הצורך שמטופל יעשה את הצעד הראשון כיון שאני כבר עשיתי כמה צעדים בניסיון להגיע אליו?
כאשר מתקשר אדם המתעניין בטיפול שמציע מטפל ומתלבט רבות אם לקבוע פגישה, האם אותו מטפל צריך לשכנע אותו להגיע? האם ניסיון זה לשכנוע איננו נוגד את ערכי הטיפול? מטפלים רבים מספרים שאחד הקשיים הגדולים הם לתת את הדחיפה הקטנה הנדרשת בשיחה זו כדי לסגור פגישה. האם נכון לי לחזר אחרי לקוחות? לשכנע אותם להגיע לקליניקה? האם זה נכון עבור מטפל שיודע שכאשר משכנע אותו להגיע לטיפול הוא גם משכנע אותו להפרד מסכום כסף משמעותי?
סוגיות כספיות
הרבה מאוד מטפלים מספרים כי למרות שמרגישים מאוד שלמים עם התעריף שמחליטים לגבות, עדיין סוגיית הכסף והגבייה עשויה להיות מביכה ומבלבלת. כמה לגבות? מה עושים כאשר מטופל מתמקח או מבקש הנחה? כמה להיות אסרטיביים בנוהל הגבייה ואיך בכלל קובעים נוהל כזה? כל כמה זמן גובים כסף? כאשר אדם מספר למטפל שהוא בקשיים כספיים שבגללן הוא בלחץ אדיר ולכן רוצה להגיע לטיפול, האם על המטפל להתחשב במחיר? באופן קבוע? לתקופה? האם נכון והגיוני שמטפל יעלה מחיר אחרי שנה של טיפול? אולי אחרי שנתיים? ומה עושים אם מטופל לא משלם? ומה עושים עם חובות?
יש טלפונים אבל הם "לא רציניים"
כמובן שלא כל אדם שהתקשר למטפל מסויים באמת יגיע לקליניקה. אם בעבר אנשים היו פונים לטיפול רק אם הכירו מישהו מספיק טוב שהכיר מטפל מספיק טוב, היום האינטרנט מציע אלפי מטפלים והגישה קלה ופשוטה. הקהל הרחב הפך משכיל יותר, הוא מכיר (לעיתים לעומק ולעיתים לכאורה בלבד) שיטות טיפול שונות, אנשים חווים כמה סבבים של טיפולים ולכן מגיעים לעיתים עם שפה מקצועית שאף פסיכולוג לא יתבייש בה. ויחד עם זאת, עדיין אנשים פונים אליכם כאל מומחים ולכן מצפים מכם לנהל את השיחה. גם הפונה שבטוח ביותר שמה שהוא מחפש זה טיפול ב EMDR רוצה לפגוש מומחה לכאב שלו בצד השני של השיחה. האם בכל מחיר תנסו לשכנע אותו להגיע? האם תנסו בכלל?
ומה לגבי מטופלים המחפשים פסיכולוג? אם אתם פסיכותרפיסטים- האם תסבירו לו מה ההבדל או תוותרו מראש?
כמה אקטיביים וכמה אסרטיביים נכון למטפל להיות במצבים אלו?
ניהול הקליניקה
אחד הקשיים שמטפלים רבים מדווחים עליהם הוא ניהול הקליניקה. אם כאשר עובדים במסגרת ציבוריות יש מי שדואג לתיקים, לכספים, לתזכורות ולכל הביורוקרטיה שמסביב, בקליניקה שלכם- זה אתם. נכון שיש הרבה פחות "סידורים" אבל גם כאשר יש חמישה מטופלים, צריך לזכור מתי הגיעו, על אילו פגישות שילמו ועל כמה חייבים, לגבות ולהוציא קבלות, לסמן ביטולים ואולי גם לציין אם יש דפוס של מטופל שמבטל ברגע האחרון באופן שחוזר על עצמו. רצוי כמובן גם לכתוב כמה משפטים על הפגישות שהיו, לתייק דברים שכתבתם ותזכורות. לרוב כאשר מתחילים עם מטופלים בודדים לא מקדישים לזה חשיבה גדולה אבל כאשר הקליניקה גדלה יותר קשה לעקוב אחרי הפרטים ולא מעט כספים פשוט לא נגבים, פרטים הולכים לעיבוד והתחושה שאין לטפל שליטה מלאה כל הנעשה אצלנו הקליניקה מייצרת מעמסה רגשית נוספת.
שיווק- מילה גסה?
כדי שיגיעו מטופלים, לא מספיק לחכות שהקולגות ימליצו. העולם השתנה, היצע המטפלים נעשה אדיר, ורוב המטופלים לא מחכים שיהיה להם את מי לשאול אלא יוצאים לחיפוש עצמאי באינטרנט. איך מפרסים? איפה? האם לבנות אתר? כמה זה יעלה לי? איך מגיעים לדף הראשון של גוגל? איך נכון להצגי את עצמי? איזו תמונה לבחור? איך אני מתבלט מעל האחרים ומשכנע אנשים לבחור לפנות דוקא אלי? עולם האינטרנט הוא עולם מקצועי זר וכל מפגש עם איש מקצוע בתחום זה מציף דילמות רבות.
אלו רק חלקן של הדילמות והסוגיות עמן מתמודד מטפל העובד בקליניקה פרטית. התחרות הגדלה, ערוצי התקשורת שמשתנים- כל אלו מייצרים צורך דחוף למטפלים להתמודד עם הסוגיות הללו. מסתבר שכאשר בוחנים בעיניים תואמות תקופה ותרבות כל אחד מלבטים אלו, אין סתירה. יש תשובה ברורה, אתית ומקצועית לכל אחד מלבטים אלו ולרבים אחרים.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכותרפיסטית מטפלת זוגית ומשפחתית
התמחות: תהליכי צמיחה והתפתחות אישיים וזוגיים. משברים זוגיים ומשפחתיים, התמודדות עם שכול ואבדן.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,עמק חפר
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי. גישה טיפולית המבוססת על הבנה דינמית עמוקה והתאמת הטיפול לצורכי המטופלים, תוך מתן כלים יעיל
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איך אפשר לשכנע אדם שהוא זקוק לטיפול? צוות אתר על הספה
לעיתים, הצורך של אדם בטיפול נפשי ברור לכל הסובבים, מלבד האדם עצמו, בחלק מהמקרים הסיבה היא הדחקה וסירוב להודות בקיומה של בעיה, במקרים אחרים הסיבה היא היעדר אמונה שטיפול יכול לסייע - האדם מסרב ללכת לטיפול ואתם, כמי שקרובים אליו ואוהבים אותו, לא באמת יודעים איך לשכנע אותו
השפעת הנרקיסיזם הפוליטי על מצב הרוח הלאומי שלנו אהרון רוי ספונגין, Ph.D.
נראה שאחת הסיבות לתוצאות הבחירות האחרונות היא שלא נוצרו קואליציות פוטנציאליות, וזאת משום שכל מפלגה בנפרד היתה מחוברת מדי לאג'נדה שלה, ואף לא אחת החזיקה בחזון שמתאר פשרה. זה הביא להפסדו של השמאל. הימין, במקביל, הפך לימין קיצוני
הקורונה וירוס כהזדמנות פרופסור ארנון לוי
קורונה וירוס הוא אחד התופעות המתעתעות שהשתלטו לאחרונה לחלוטין על חיינו. נכון להיום אירגון הבריאות העולמי מדווח על 266 073 חולים מזוהים בעולם ועל 11184 נפטרים מהמחלה (נכון ל 21.3.20 ).
מה צריך לדעת כדי להתחיל לטפל אונליין? צוות על הספה
גם מטפל מנוסה ביותר, כאשר מתחיל להציע טיפול דרך האינטרנט, בפלטפורמת וידאו אונליין, חשוב שיהיה מודע לסוגיות בסיסיות של טיפול פסיכולוגי או טיפול נפשי אונליין.