
קשה להיות מטפל
צוות על הספה
הרבה מאוד מטפלים מספרים כי למרות שמרגישים מאוד שלמים עם התעריף שמחליטים לגבות, עדיין סוגיית הכסף והגבייה עשויה להיות מביכה ומבלבלת. כמה לגבות? מה עושים כאשר מטופל מתמקח או מבקש הנחה? כמה להיות אסרטיביים בנוהל הגבייה ואיך בכלל קובעים נוהל כזה? כל כמה זמן גובים כסף? כאשר אדם מספר למטפל שהוא בקשיים כספיים שבגללן הוא בלחץ אדיר ולכן רוצה להגיע לטיפול, האם על המטפל להתחשב במחיר? באופן קבוע? לתקופה? האם נכון והגיוני שמטפל יעלה מחיר אחרי שנה של טיפול? אולי אחרי שנתיים? ומה עושים אם מטופל לא משלם? ומה עושים עם חובות?
כל כך הרבה שנים של המתנה, עבודה קשה, על מנת להגשים חלום, להגיע לרגע שבו אנשים בוחרים להגיע אלי – בחירה המאשרת את כל העבודה הקשה והדרך הארוכה שהביאה אותם לקליניקה.
ויחד עם ההתרגשות, השמחה, הסיפוק המקצועי, מתברר שפתיחת של קליניקה איננה רק סידור החדר ובחירת הספה. פתיחת הליניקה היא פתיחה של עסק, לכל דבר- מהתארגנות כספית (פתיחת תיק עצמאי, הנפקת קבלות, גבייה וכו) ודרך ניהולה היעיל והמקצועי, שיווק ופרסום הקליניקה, שימור הלקוחות ורמת ההכנסה ועוד ועוד ועוד...
במאמר זה ננסה לתאר את האתגרים היחודיים המאפיינים מטפלים המנהלים קליניקה פרטית במטרה לסייע לכם להתכונן ולהבין גם את כל הדברים שלא ממש מדברים עליהם.
התמודדות ערכית
בפסיכולוגיה המסורתית, הפרוידיאנית ניתן לומר, יש כמה עמודי תווך בסיסים שלכאורה סותרים התנהלויות מסוימות שהקליניקה דורשת. מטפלים רבים נאבקים רבות באמת הפנימית שלהם כדי שלא לחוש שעושים את היהרג ובל יעבור של סוגיות אתיות של המקצוע. האם מותר לי לפרסם את עצמי? האם הציפייה שאפרסם תמונה ואכתוב על עצמי כל כך הרבה איננה הורגת את המיסתוריות ההכרחית לפני הפגישה הראשונה המהווה שלב הכרחי לבניית הקשר הטיפולי? איך אשב מול מטופל כשאינני יכול יותר להיות "דף ריק" בגלל שכבר קרא את כל קורות חיי?
האם העובדה שאני מפרסמת את עצמי, איננה סותרת את הצורך שמטופל יעשה את הצעד הראשון כיון שאני כבר עשיתי כמה צעדים בניסיון להגיע אליו?
כאשר מתקשר אדם המתעניין בטיפול שמציע מטפל ומתלבט רבות אם לקבוע פגישה, האם אותו מטפל צריך לשכנע אותו להגיע? האם ניסיון זה לשכנוע איננו נוגד את ערכי הטיפול? מטפלים רבים מספרים שאחד הקשיים הגדולים הם לתת את הדחיפה הקטנה הנדרשת בשיחה זו כדי לסגור פגישה. האם נכון לי לחזר אחרי לקוחות? לשכנע אותם להגיע לקליניקה? האם זה נכון עבור מטפל שיודע שכאשר משכנע אותו להגיע לטיפול הוא גם משכנע אותו להפרד מסכום כסף משמעותי?
סוגיות כספיות
הרבה מאוד מטפלים מספרים כי למרות שמרגישים מאוד שלמים עם התעריף שמחליטים לגבות, עדיין סוגיית הכסף והגבייה עשויה להיות מביכה ומבלבלת. כמה לגבות? מה עושים כאשר מטופל מתמקח או מבקש הנחה? כמה להיות אסרטיביים בנוהל הגבייה ואיך בכלל קובעים נוהל כזה? כל כמה זמן גובים כסף? כאשר אדם מספר למטפל שהוא בקשיים כספיים שבגללן הוא בלחץ אדיר ולכן רוצה להגיע לטיפול, האם על המטפל להתחשב במחיר? באופן קבוע? לתקופה? האם נכון והגיוני שמטפל יעלה מחיר אחרי שנה של טיפול? אולי אחרי שנתיים? ומה עושים אם מטופל לא משלם? ומה עושים עם חובות?
יש טלפונים אבל הם "לא רציניים"
כמובן שלא כל אדם שהתקשר למטפל מסויים באמת יגיע לקליניקה. אם בעבר אנשים היו פונים לטיפול רק אם הכירו מישהו מספיק טוב שהכיר מטפל מספיק טוב, היום האינטרנט מציע אלפי מטפלים והגישה קלה ופשוטה. הקהל הרחב הפך משכיל יותר, הוא מכיר (לעיתים לעומק ולעיתים לכאורה בלבד) שיטות טיפול שונות, אנשים חווים כמה סבבים של טיפולים ולכן מגיעים לעיתים עם שפה מקצועית שאף פסיכולוג לא יתבייש בה. ויחד עם זאת, עדיין אנשים פונים אליכם כאל מומחים ולכן מצפים מכם לנהל את השיחה. גם הפונה שבטוח ביותר שמה שהוא מחפש זה טיפול ב EMDR רוצה לפגוש מומחה לכאב שלו בצד השני של השיחה. האם בכל מחיר תנסו לשכנע אותו להגיע? האם תנסו בכלל?
ומה לגבי מטופלים המחפשים פסיכולוג? אם אתם פסיכותרפיסטים- האם תסבירו לו מה ההבדל או תוותרו מראש?
כמה אקטיביים וכמה אסרטיביים נכון למטפל להיות במצבים אלו?
ניהול הקליניקה
אחד הקשיים שמטפלים רבים מדווחים עליהם הוא ניהול הקליניקה. אם כאשר עובדים במסגרת ציבוריות יש מי שדואג לתיקים, לכספים, לתזכורות ולכל הביורוקרטיה שמסביב, בקליניקה שלכם- זה אתם. נכון שיש הרבה פחות "סידורים" אבל גם כאשר יש חמישה מטופלים, צריך לזכור מתי הגיעו, על אילו פגישות שילמו ועל כמה חייבים, לגבות ולהוציא קבלות, לסמן ביטולים ואולי גם לציין אם יש דפוס של מטופל שמבטל ברגע האחרון באופן שחוזר על עצמו. רצוי כמובן גם לכתוב כמה משפטים על הפגישות שהיו, לתייק דברים שכתבתם ותזכורות. לרוב כאשר מתחילים עם מטופלים בודדים לא מקדישים לזה חשיבה גדולה אבל כאשר הקליניקה גדלה יותר קשה לעקוב אחרי הפרטים ולא מעט כספים פשוט לא נגבים, פרטים הולכים לעיבוד והתחושה שאין לטפל שליטה מלאה כל הנעשה אצלנו הקליניקה מייצרת מעמסה רגשית נוספת.
שיווק- מילה גסה?
כדי שיגיעו מטופלים, לא מספיק לחכות שהקולגות ימליצו. העולם השתנה, היצע המטפלים נעשה אדיר, ורוב המטופלים לא מחכים שיהיה להם את מי לשאול אלא יוצאים לחיפוש עצמאי באינטרנט. איך מפרסים? איפה? האם לבנות אתר? כמה זה יעלה לי? איך מגיעים לדף הראשון של גוגל? איך נכון להצגי את עצמי? איזו תמונה לבחור? איך אני מתבלט מעל האחרים ומשכנע אנשים לבחור לפנות דוקא אלי? עולם האינטרנט הוא עולם מקצועי זר וכל מפגש עם איש מקצוע בתחום זה מציף דילמות רבות.
אלו רק חלקן של הדילמות והסוגיות עמן מתמודד מטפל העובד בקליניקה פרטית. התחרות הגדלה, ערוצי התקשורת שמשתנים- כל אלו מייצרים צורך דחוף למטפלים להתמודד עם הסוגיות הללו. מסתבר שכאשר בוחנים בעיניים תואמות תקופה ותרבות כל אחד מלבטים אלו, אין סתירה. יש תשובה ברורה, אתית ומקצועית לכל אחד מלבטים אלו ולרבים אחרים.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוגית קלינית מומחית - טיפול במבוגרים ובנוער, וטיפול זוג
התמחות: טיפול פסיכולוגי אינטגרטיבי (דינמי, סכמה תרפיה, CBT, מיינדפולנס) במבוגרים ובנוער, וטיפול זוגי. יחסים,
אזור בארץ: שרון,עמק חפר, חדרה, נתניה
שפה: עברית , אנגלית
שנים של טיפול חיזקו את אהבתי לאנשים, ואת אמונתי ביכולת ליצור שינוי ע''י כוחו המרפא של הקשר הטיפולי,וכלים שונים. מגוון גישות, טיפו

המרכז לאבחון, טיפול רגשי בהפרעות קשב וריכוז, אוטיזם וקשיים ח
התמחות: המרכז לאבחון (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם, דידקטי, MOXO ) ,טיפול רגשי ,הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם. פסיכ
אזור בארץ: ירושלים והסביבה, תל אביב וגוש דן, אזור המרכז, חיפה והסביבה, קרית טבעון, אזור הצפון
שפה: עברית,רוסית,אנגלית,ערבית
המרכז מתמחה באבחונים- (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם , דידקט). טיפול רגשי, הדרכת הורים .במרכז צוות מקצועי ומנוסה של פסיכולוגים, פסיכי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
זוגיות בימי קורונה – איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי חסר תקדים? חלק ב' – דרכי ההתמודדות צוות על הספה
כאנשי טיפול, אנחנו מאמינים ביכולת האישית והזוגית לשנות, להשתנות ולשכלל את הדפוסים, בדרך לזוגיות טובה ובריאה אנו מציעים לכם דרכים באמצעותן ניתן להתמודד עם אתגרי הזוגיות בימי הקורונה.
התמודדות עם לחץ חריף – גירוי העצב התועה ד"ר ליאת יכניץ
במצבי לחץ קיצוניים הגוף שלנו מתגייס למצב של סכנה ומשדר לנו שעלינו להילחם על ההישרדות שלנו. מלחמה על הישרדות לא מאפשרת קיום של שגרה רגילה – עבודה, ענייני בית, שינה רציפה ועוד, באופן פרדוקסלי, דווקא שמירה על השיגרה היא זו שעוזרת לנו להתמודד עם לחץ בצורה מיטבית
הדרכת הורים טיפולית אורלי דרורי יונה
לא מעט, בהדרכת הורים טיפולית, אני שומעת הורים מספרים לי על ילדיהם המאתגרים, על הקשיים שהם גורמים, ועל התמודדויות לא פשוטות. עם זאת כמעט תמיד יש ברקע גם ילד טוב. הילד הזה שבדרך כלל לא ידברו עליו בהדרכה, כי הוא טוב. ילד צללים אני קוראת לו. ועליו אני רוצה לדבר.
איך מתמודדים עם החרדה בעקבות המצב הבטחוני? צוות על הספה
מאורעות הימים האחרונים הותירו את כולנו מזועזעים, כואבים וזועמים. התובנה האיומה, שאויבי ישראל יכולים לחדור לבתים ולפגוע בנו בצורה כה אנושה, מעוררת תחושה בלתי נסבלת של חרדה קיומית אצל אנשים רבים.