
טיפול זוגי להורים טריים
צוות על הספה
נשארים צוות – על אף העייפות, התסכול והקושי, חשוב שתזכרו למה בחרתם זה בזו מלכתחילה ושהייתם זוג לפני שהפכתם להורים
כיצד טיפול זוגי יסייע לצלוח את אתגרי ההורות?
"כשמיקה נולדה הרגשתי שנולד איתה גם שק עצום של חרדות שהתיישב לי בלב. זה שינה לי הכל – היחסים הזוגיים, הקריירה, הקשר שלי עם ההורים שלי. הכל נצבע בצבעים לא מוכרים והייתי צריכה לארגן מחדש את כל מערכות היחסים וסדרי העדיפויות שלי בחיים".
מעטים הם שינויי החיים שהשלכותיהם דרמטיות כמו ההפיכה להורים.
כל הכנה שתנסו לעשות מראש, תתגמד בזמן אמת אל מול העובדה שאתם כבר לא שניים ופתאום יש אתכם בבית אדם נוסף, חסר ישע, שתלוי בכם לחלוטין וכובד האחריות מורגש במלוא עוזו.
זוגות רבים מתקשים להתמודד עם שינוי הסטטוס הזה וזקוקים לסיוע כדי להתאים את מערכת היחסים הזוגית למצב החדש.
הקשיים המרכזיים שחווה הזוגיות עם הולדת הילדים:
1. שינוי קיצוני באורחות החיים – מזוג (בדרך כלל צעיר) שאחראי לעצמו וחופשי למעשיו, אתם הופכים להורים שאחראים על תינוק קטן עם צרכים גדולים. אתם כבר לא יכולים ללכת לישון מתי שאתם רוצים, לצאת ולבוא בלי חשבון, לנסוע לחופשות ספונטניות או בקיצור – להמשיך לחיות כפי שחייתם קודם.
2. הפנקס נפתח – אחד הקשיים המרכזיים שמפרטים באוזנינו זוגות שהפכו להורים היא התחושה שעם הולדת הילד, נוצר פנקס התחשבנויות חדש שלא היה קיים ביניהם בעבר. בני הזוג, שכל אחד מהם עייף ומוצף רגשית בדרכו, מסתכלים זה על זה ומודדים זה לזה שעות שינה, החלפות חיתולים, האכלות, שעות עבודה ועוד.
3. התאהבות חדשה – אבות צעירים רבים חולקים תחושה דומה – בת הזוג שלהם, שעד כה היו הדבר החשוב בחייה, שראתה אותם ופינקה אותם ואהבה אותם, מאוהבת עד כלות בתינוק החדש ופנויה פחות להעניק להם אהבה, תשומת לב ותחושת בלעדיות לה היו רגילים לפני הולדת התינוק. כמעט כל האבות עמם שוחחנו היו נבוכים להודות בקנאה שהם חשים וראו בתחושה הזו משהו ילדותי ולא ראוי, אך הרגש הזה קיים וחשוב לתת עליו את הדעת ולתת לו מענה.
4. האם אנחנו עדיין זוג? – אחת השאלות המרכזיות בהן עסוקים זוגות שהפכו להורים היא מה מגדיר אותם עדיין כזוג. התחושה הרווחת היא שהעיסוק המתיש בצרכים הרבים של התינוק החדש לא מותיר זמן או חשק לרומנטיקה ומיניות וחלק גדול מהזגות מרגישים שהפכו לצוות תפעול, שאולי עובד היטב ביחד בניהול הבית והמשפחה, אבל נעדר אינטימיות זוגית.
5. הבדלים בתפיסות – כל אחד מבני הזוג נושא עמו תפיסות שונות הנוגעות לגידול ילדים, תפיסות שהתעצבו כבר במשפחת המוצא שלו ונוגעות לגבולות, הרגלי שינה, תזונה, חינוך ועוד. המפגש בין התפיסות השונות עלול להיות נפיץ.
איך אפשר להתמודד עם האתגרים הטמונים בהורות חדשה?
1. הכרה בקושי – אחד מגורמי הסיכון המשמעותיים של זוגות בשלב ההפיכה להורים היא הכחשת הקשיים המתוארים לעיל וחוסר נכונות להודות בתחושות הקשות שמתעוררות כמו קנאה, חוסר פירגון, כעס ועוד. מתן לגיטימציה לתחושות הללו והידיעה שאתם לא היחידים שמתמודדים עמן היא קריטית.
2. הכנה מוקדמת – עשו כל מה שאפשר, עוד לפני הלידה, כדי להתכונן ולהקל על עצמכם את התקופה המורכבת הצפויה. זה אומר להכין את הבית כדי לחסוך לעצמכם התרוצצות מיותרת אחרי הלידה, הכנה כלכלית שתאפשר לכם לעמוד בהוצאות ואף לרכוש עזרה במידת האפשר, תיאום ציפיות ביניכם על הדרך בה תנהלו את חיי המשפחה בחודשים הראשונים לחיי התינוק (מי חוזר לעבודה ומתי, האם נדרשת הפחתה זמנית בשעות העבודה של ההורה שלא נמצא בחופשת לידה, האם תהיה בבית מטפלת וכד').
3. נשארים צוות – על אף העייפות, התסכול והקושי, חשוב שתזכרו למה בחרתם זה בזו מלכתחילה ושהייתם זוג לפני שהפכתם להורים. נסו לפרגן זה לזו ולמצוא את הזמן להיות יחד רק שניכם. הדבר ידרוש מכם מאמץ ניכר בשלב הזה של החיים – אבל זו השקעה כדאית בכל רמה.
4. מבקשים עזרה – אחד הקשיים המרכזיים שחווים זוגות בעידן המודרני הוא הניסיון להתמודד עם כל האתגרים בכוחות עצמו, זאת לעומת תקופות אחרות בהיסטוריה האנושית שהשכילו להבין שכדי לגדל ילדים "נדרש כפר".
אל תשאירו את עצמכם לבד – דברו עם חברים ובני משפחה ושתפו אותם באתגרים, היעזרו בקרובים שמוכנים לעזור או באנשי מקצוע בתשלום שיסייעו לכם בניקיון, בבישול, בקניות, בטיפול בילדים ובכל תחום אחר.
כיצד טיפול זוגי יכול לסייע לכם לצלוח את אתגרי ההורות?
טיפול זוגי בשלב הדרמטי של הפיכה מזוג למשפחה יעזור לכם להתמודד עם המשבר ולצאת ממנו מחוזקים, ביחד.
הטיפול, אשר מבוצע על ידי פסיכותרפיסטים מוסמכים ובעלי ניסיון בהתמודדות של זוגות רבים עם האתגרים המורכבים של שלב ההורות, יאפשר לכם לשתף זה את זה בתחושות האותנטיות שלכם (גם בתחושות שבהן קשה להודות, אפילו בפני עצמכם), להתמקם בתפקיד החדש בחייכם כהורים, למצוא ערך ומשמעות בחיי ההורות לצד החיים הזוגיים, להתמודד עם דיכאון אחרי לידה (שאגב – אינו מנת חלקן של הנשים בלבד) וליצור מערכת זוגית חיובית ותומכת, שתהווה עוגן של יציבות ועוצמה באתגרים ההוריים שעוד נכונו בעתיד.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת ופסיכותרפיסטית
התמחות: קשיים אישיים וזוגיים,משברי חיים, קשיים בתקשורת ובמערכות יחסים , התמודדות עם בגידה, אבל ואובדן, חרדה
אזור בארץ: אזור השרון , אזור המרכז
שפה: עברית
ניסיון רב ומגוון.מתאימה את גישת הטפול לצרכי המטופל(דינמי,cbt ועוד). מובילה המסע הטיפולי במרחב בטוח ומאפשר עם מתן תקוה. קחו את הה

עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית מומחית
התמחות: התמודדות עם משברי חיים, קשיים בזוגיות ובעבודה, דיכאון, חרדה, אבל ואובדן, פגיעות מיניות טיפול בילדים
אזור בארץ: מרכז
שפה: עברית
פסיכותרפיסטית מומחית, מדריכה. מציעה טיפול בשיחות בגישה פסיכודינמית. מעל 20 שנות ניסיון בטיפול במבוגרים, נוער, ילדים והדרכת הורים.

פסיכותרפיסטית ומטפלת בתנועה
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,טראומות,משברי חיים,הפרעות בדימוי עצמי, הפרעת קשב וריכוז, קשיי ויסות ר
אזור בארץ: חיפה, פתח תקווה,בקעת אונו
שפה: עברית
פסיכותרפיסטית מוסמכת, מטפלת במשברי חיים, גירושין, אבל ואובדן, חולי פיזי ונפשי, חרדה ודיכאון, טראומות, תחושת תקיעות, דיכאון לאחר לי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
טיפים להתמודדות ילדים בגילאי גן ויסודי עם מחשבות מדאיגות ורגשות חרדה ופחד בימים אלו: שירי מועלם M.S.W
בימים אלה שהילדים בבית ועולות המון חרדות ודאגות סביב הקורונה וחוסר הוודאות הכללי במדינה ובעולם, משתפת אתכם במספר טיפים ותרגילים שיכולים לעזור לילדים, בעיקר בגילאי גן ויסודי
לחשוב טוב - יהיה טוב? המיתוס הגדול של החשיבה החיובית ג'ולי קייט
רובינו שמענו לא פעם את המשפטים על מחשבה שבוראת מציאות, נבואה שמגשימה את עצמה ועוד כל מיני אמירות שגורות שמצפות מאיתנו לשלוט על מחשבותינו ולעמוד על המשמר פן משהו שלילי חלילה יחדור לראשנו.
איך מטפלים בכעסים? צוות על הספה
אין אדם שלא כועס לפעמים. במרבית המקרים, כעס הוא תגובה רגשית בריאה וחולפת למצב של תסכול או חוסר צדק. אצל חלק מהאנשים כעס מופיע באופן לא מידתי ביחס לאירוע או שהם אינם מצליחים להתגבר על הכעס שלהם ומבטאים אותו בדרכים פוגעניות