
הקורונה מעוררת אצלכם חרדה? יש מה לעשות
צוות על הספה
חשוב לזכור – במקרה של חרדה מקורונה, כמו בהפרעות חרדה אחרות, יש חשיבות רבה מאוד לאופן בו בוחר האדם להתמודד עם תחושותיו והמידה בה הוא מוכן לפעול כדי לסייע לעצמו:
חרדה מקורונה? יש דבר כזה?
התשובה היא חד משמעית, כן. אנשים רבים פונים לגורמי הטיפול בחודשים האחרונים, מתארים מצב נפשי קשה ומבקשים סיוע כדי להתמודד עם העומס הרגשי והשוחק.
הסימפטומים לחרדה מקורונה רבים ועשויים להתבטא בצורה שונה אצל אנשים שונים, אך במרבית המקרים האדם יציג מאפייני חרדה המוכרים היטב לאנשי הטיפול:
- מחשבות טורדניות ולא מרפות אודות המחלה והשלכותיה, עד כדי קושי להתרכז בדברים אחרים ולתפקד בשגרה.
- תחושה שמשהו נורא עומד לקרות בכל רגע, רגשות של עצבות, עצבנות ואי שקט, שכאילו לא די בהם – גם מלווים בתחושת אשמה ובושה על עצם קיומם.
- שינויי התנהגות ביחס לשגרה – הימנעות מוחלטת מיציאה החוצה, גם כאשר הדבר מותר לכאורה, עיסוק אובססיבי בניקיון ובחיטוי, או להיפך – אדישות שאינה מותאמת למצב הדברים.
- ביטויים פיזיים שמתעוררים עם עצם המחשבה על הקורונה, למשל - דפיקות לב, נשימה מואצת, הזעה, בחילה או כאבי ראש.
התסמינים הללו, או חלקם, יצביעו על קושי של האדם אשר חווה אותם, להתמודד עם הסיטואציה המורכבת והלא מוכרת של מגיפה עולמית ויעידו על כך שנדרש סיוע חיצוני כדי להתגבר על הקושי.
החדשות הטובות – אפשר לטפל בחרדה מקורונה
זוכרים את שירה הידוע של גרטרוד שטיין, בו כתבה בחוכמה כי "ורד הוא ורד הוא ורד"? באופן דומה, ניתן לומר גם שחרדה היא חרדה היא חרדה, ומושא החרדה הוא בעל חשיבות משנית בלבד בבואנו לטפל בה.
יש משהו מרגיע בתפיסה הזו, שמנרמלת את הרגשות (קשים ככל שיהיו) ומכניסה אותם לתוך קונטקסט טיפולי מוכר וידוע, שאנשי מקצוע רבים וטובים יודעים לתת מענה במסגרתו.
הטיפול בחרדה, ובכלל זה בחרדה מקורונה, עשוי לכלול מספר מרכיבים, ומטפל מיומן ומנוסה יבין במהירות איזה מענה, או שילוש של מענים, הוא המתאים ביותר עבורכם.
סוגי הטיפול המתאימים ביותר לחרדה מקורונה
1. טיפול נפשי-דינאמי – כדאי למצוא מטפל שמתמחה בהפרעות חרדה ובעל ניסיון רב בתחום. בתקופת הקורונה החלו מטפלים רבים לבצע טיפולים מרחוק באמצעות זום וטיפולים כאלה נמצאו כלא פחות יעילים (ובחלק מהמקרים אף יותר יעילים) מטיפול המתבצע פנים אל פנים.
2. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) – שיתמקד באופן בו האדם חושב על המגיפה ובמנגנוני הפעולה שפיתח כדי להתמודד עם החרדה ויכלול חשיפה הדרגתית לגורמים/התנהגויות שמהן האדם נמנע.
3. ביופידבק/נוירופידבק – שימוש במערכות המנטרות את מדדי הגוף כדי לשפר את יכולתו של האדם לשלוט בתגובות הפסיכולוגיות והפיזיולוגיות שלו, אל מול מושא החרדה, ובמקרה הזה – חשיפה פוטנציאלית למגיפה.
5. שילוב בטיפול תרופתי – בחלק מהמקרים, בעיקר כאשר החרדה פוגעת ביכולת התפקוד של האדם, המטפל עשוי להציע להיעזר בתרופות המשככות חרדה ודיכאון, לפחות באופן זמני, כתמיכה בתהליך הטיפול.
חשוב לזכור – במקרה של חרדה מקורונה, כמו בהפרעות חרדה אחרות, יש חשיבות רבה מאוד לאופן בו בוחר האדם להתמודד עם תחושותיו והמידה בה הוא מוכן לפעול כדי לסייע לעצמו: תזונה מאוזנת, הקפדה על שעות שינה, פעילות גופנית סדירה, תרגול מדיטציה או מיינדפולנס, חשיבה חיובית ושיחות פתוחות וכנות עם אנשים קרובים – יכולים כולם לסייע באופן משמעותי בהפחתת תסמיני החרדה, עד להגעה לטיפול מקצועי וגם במהלכו.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיה אינטגרטיבית MA, מוסמכת בטיפול זוגי משפחתי ופרטני
התמחות: טיפול זוגי,דיכאון,חרדה,מצבי משבר,טראומה וטראומה מורכבת,מערכות יחסים,הערכה ו/או ביטחון עצמי,אכילה רגש
אזור בארץ: בנימינה, קציר, פרדס חנה/כרכור, זיכרון יעקב, חדרה, חריש, קיסריה, עמק חפר, אור עקיבא, מטפלת אונליין
שפה: עברית, רוסית
אני מאמינה שאנשים מחווטים לשינוי ובטיפול בעזרת קשר מקבל ומכבד יכולים להכיר בצרכיהם, למצוא את האיזון, להרגיש אהובים וראויים יותר, ל

פסיכולוג שיקומי מומחה
התמחות: טיפול במתבגרים וילדים,הדרכת הורים וטיפול דיאדי,הפרעות התפתחותיות,פגיעות ראש,אוטיזם,חרדה ודיכאון,CBT,
אזור בארץ: חיפה, אזור חוף הכרמל, אזור הקריות, צפון הארץ
שפה: עברית
פסיכולוג המטפל בילדים, נוער ומבוגרים עם נסיון בטיפול בהפרעות נוירו-התפתחותיות ובהפרעות דיכאון וחרדה. מאמין בכוחות המטופל ובקשר מיט

מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים , מתאמת הורית, בעיות במיניו
אזור בארץ: בקעת אונו, פתח תקווה, רמת גן, גבעתיים, טיפול אונליין
שפה: עברית
הטיפול מיועד ליחידים, זוגות, הורים למתבגרים אשר מרגישים קשיים בשלב בחיים בו הם נמצאים. כמו כן , אני עוסקת במקרים של זוגות המצויים
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
טיפול זוגי – עוזר או לא עוזר? צוות על הספה
אם חשבתם בשלב כלשהו ללכת לטיפול זוגי והחלטתם להתייעץ עם חברים ובני משפחה בנושא, בוודאי תשמעו מגוון סיפורים מאנשים שחוו בעצמם טיפול כזה ותתבלבלו עוד יותר - חלק מהזוגות יספרו כי הטיפול הזוגי "הציל" אותם ואת הזוגיות שלהם וחלק יטענו בלהט שטיפול זוגי פשוט לא עוזר.
מהו טיפול אינטגרטיבי? צוות אתר על הספה
פסיכולוגיה אינטגרטיבית היא גישה המשלבת בסיס ידע תיאורטי וכלים מעשיים משתי גישות פסיכולוגיות שונות, או יותר. אם בעבר היה צורך ליצור בידול בין השיטות, כדי לוודא שכל אחת מהן עומדת על בסיס תיאורטי ומעשי איתן משל עצמה - הרי שכיום רווחת הנטייה לשלב ולמזג בין כלים ותפיסות טיפוליות
האמת היא, שעבור למעלה מ 10% מהאנשים אין שום דבר נעים ומרגש בחוויית הטיסה, ההיפך הוא הנכון. הדבר מעורר אצלם חרדה של ממש ופעמים רבות מביא אותם להימנעות מוחלטת ממטוסים ושדות תעופה.
להיות חוף מבטחים ליבנת ליכט, עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת בנפגעי ונפגעות אלימות נפשית
לעיתים קרובות אנו חשופים לאדם קרוב שנמצא בקשר שלא טוב עבורו. לפעמים זה בולט, לפעמים האדם האהוב עלינו רואה זאת ומפסיק את הקשר ולפעמים מאוד קשה לראות שקורה שם משהו לא תקין ופוגע.