לטפל ללא מילים
דפנה ממן, עו"ס, מטפלת בשיטות CBT
יש אנשים שאינם יודעים לבטא במילים מה הם מרגישים. אחרים הדחיקו חוויות קשות על מנת להגן על עצמם ולהמשיך בחייהם והם באמת אינם זוכרים אותן כדי לתאר ולהסביר ; ויש כאלה שפשוט עדיין לא בשלים לדבר על מה שעבר עליהם.
יש משהו בגישה הזו - לא קל 'לשמור בבטן' חוויות ודברים קשים שעברנו. להסתרה ולסוד יש מחיר כבד. המטען הזה עלול להתפרץ ולבוא לידי ביטוי בכעסים והתפרצויות זעם, או לחלופין בהימנעות, חוסר אותנטיות וחיים 'לצד החיים' .
לכן אחת מהדרכים לפתור בעיות היא לדבר עליהן, להוציא אותן אל האור ולאוורר אותן , כמו שנאמר – 'דאגה בלב איש ישיחנה' (משלי יב כה ), ויש המפרשים – ישיחנה לאחרים.
יחד עם זאת לא כולנו אנשים של מילים. לא כולם מנהלים עם עצמם 'דיבור פנימי' מסודר שאפשר לארגן ולבטא בקול. יש אנשים שאינם יודעים לבטא במילים מה הם מרגישים. אחרים הדחיקו חוויות קשות על מנת להגן על עצמם ולהמשיך בחייהם והם באמת אינם זוכרים אותן כדי לתאר ולהסביר ; ויש כאלה שפשוט עדיין לא בשלים לדבר על מה שעבר עליהם.
מה לגבי כל אותם אנשים? אי אפשר לעזור להם?
בוודאי שאפשר. ב- NLP ובשיטות אחרות ניתן להעביר טיפולים שלמים ללא מילים. אחת מן הדרכים היא כאשר המטפל מנחה את המטופל בתהליך של חשיבה ודמיון. המטפל מכוון את המטופל במילים שלו והמטופל מצטרף לתהליך בעיקר בחשיבה, הוא יכול גם לשתף פעולה בג'סטות, במילים מכוונות וכו' אבל לא מדובר בשיחה ערה.
מניסיון בהעברת תהליכים כאלה אני יודעת לומר שניתן לראות ולחוש שיתוף פעולה מלא מצד המטופל בשפת הגוף שלו. ניתן להבחין בגלגלי החשיבה שפועלים בראשו ובתגובות שלו כאשר 'האסימונים נופלים'.
דרך נוספת לעבוד ללא מילים היא באמצעים השלכתיים כמו ציור או עבודה עם קלפים טיפוליים. אמצעים אלה מאפשרים לעבד טראומות וחוויות קשות מבלי שיש צורך לגעת בהם בדיבור באופן ישיר.
בקיצור – אם אתם סובלים מקשיים רגשיים ולא יודע איך לדבר עליהם, חשוב שתדעו שלא תמיד צריך לדבר כדי לטפל.
דפנה ממן - עו"ס, מטפלת בשיטות CBT ו - NLP
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוגית חינוכית מדריכה, מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת, טיפו
התמחות: חרדה, קשיים בזוגיות, במיניות, קושי במציאת זוגיות, משברי חיים פרטניים/משפחתיים/אובדן והדרכה הורית.
אזור בארץ: יקנעם, קריות, טיפול אונליין
שפה: עברית, אנגלית
כמטפלת אישית וזוגית ותיקה מאמינה ביצירת מרחב טיפולי בטוח, מכיל בגובה העיניים לחשיפת קשיים/מצוקות, לביטוי הצרכים הרגשיים, להעצמה אי
פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, דכאון, אובססיביות, טראומה, משברי חיים, אובדן, פרידה, מיניות, התמכויות, זוגיות, משפחה, קריירה,
אזור בארץ: תל אביב יפו, חולון, בת ים, רמת גן, אזור המרכז, טיפול און ליין
שפה: עברית, אנגלית
מטפל במתבגרים ומבוגרים. מטפל זוגי ומשפחתי. יועץ לעסקים משפחתיים. חשוב לי לסייע למטופלי לחוות הקלה במצוקה וסבל, להחלץ ממצבים קשים
פסיכולוגית קלינית מומחית מדריכה
התמחות: טיפול בנוער ומבוגרים, טיפול באתגרי החיים, טיפול בטראומה, טיפול במיניות. הגישה דינמית בשילוב כלים נוס
אזור בארץ: אזור השפלה, מודיעין
שפה: עברית
פסיכולוגית קלינית עם נסיון רב שנים בטיפול בנוער ומבוגרים במגוון קשיים אישיים ובינאישיים. מאמינה בקשר הטיפולי הטוב שנוצר בינינו ו
פסיכולוגית ופסיכותרפיסטית CBT
התמחות: חרדה כללית, חרדה חברתית, חרדת בחינות, דיכאון, התמודדות עם משברי חיים, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ תעסוקתי ש
אזור בארץ: צפון, נהריה, טיפול אונליין
שפה: עברית
פסיכולוגית ומטפלת CBT. מטפלת במבוגרים. מאמינה במציאת הכוחות והחוזקות בכל אדם. בתהליך הטיפולי אני מסייעת למטופלי להתמודד עם החסמי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הדרכת הורים לגיל הרך צוות על הספה
אם גידלתם פעם ילד, אתם בוודאי מכירים את הביטוי המאיים "גיל שנתיים הנורא". המושג מתייחס למכלול האתגרים ההתפתחותיים העומדים בפני הילדים הצעירים וכידוע – אתגר של הילדים, הוא גם אתגר של ההורים.
מיינדפולנס לילדים – הדברים שכדאי לכם לדעת צוות על הספה
כולם יודעים שיש כלים מעולמות הטיפול של מבוגרים, המתאימים גם לילדים. אך האם ידעתם שהורים וילדים רבים מתרגלים ביחד מיינדפולנס? במאמר שלפניכם נתאר בקצרה את עקרונות השיטה ונציע 5 כלים מעשיים שאפשר לתרגל ביחד, כל המשפחה, כדי להנחיל לילדים כלים לקשיבות מודעת.
האם פעילות גופנית יכולה להחליף טיפול פסיכולוגי? צוות אתר על הספה
דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, התמכרות, מתבגרים, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
לפעילות הגופנית השלכות רגשיות רבות אחרות. התמדה בפעילות גופנית מייצרת שיפור במצב הכושר הגופני מה שמביא לתחושת מסוגלות והצלחה באותה פעילות
אובססיה לניקיון וסדר – האם צריך לטפל? צוות על הספה
עבור מי שלא מכירים את הסוגייה מקרוב, השאלה אולי נראית מצחיקה. למה לטפל במשהו שהתוצאות שלו חיוביות לכאורה? הרי סדר וניקיון הם דבר טוב, לא? אבל מי מכירים אותה מקרוב אצל בן משפחה או חבר אהוב, יודעים שהמצב רחוק מלהיות אידיאלי ומבינים שאובססיה היא אובססיה היא אובססיה.