
לשרוד או לשחרר?
ד"ר אהרון רוי ספנג'ין
כאשר האני הגבוה בוחר להכיר בחלקים אוטונומיים אלו ולקבלם בחמלה, לתת להם מענה להם ולאפשר להם להבין שהם לא צריכים לשחק יותר את תפקידם אנו משתחררים לחופשי.
בתוך כל אחד מאיתנו ישנם חלקים שנוצרו בנו כתוצאה מחוויות העבר.
אירועים אלו שיצרו בנו את רישומם כבר לא מתרחשים אך הם עדיין משפיעים עלינו ולא תמיד בדרכים המיטיבות עימנו...שאת למרות שאנו לגמרי מודעים לכך שהם חלקת העבר בלבד.
אלו חלקים הבאים להגן עלינו מזיכרון כואב של טראומה שאינה מתרחשת עוד בזמן הווה אך עדיין משפיעה, זה עוזר לנו לשרוד ומאפשר לנו לתפקד ביום יום.
אך אפשר גם אחרת !
אפשר להסכים לפגוש את אותם חלקים בתוכנו, לתת להם מקום, לחבק אותם ולהסכים ללמוד מהם.
ברגע שאנו מאפשרים לאותו חלק בתוכנו לפרוק את הכאב לא מתכחשים ומתעלמים ממנו ומקבלים אותו באהבה, חלק זה מתמוסס והכאב מתפוגג.
טד נהג להסתגר בביתו ולפתות בסרטים וסדרות טלוויזיה, הוא בקושי זז...
כתוצאה מטראומת ילדות בה אימו נאלצה לעבור שני ניתוחים מיד לאחר לידתו.
בתור תינוק טד טופל על ידי אחות שנתנה לו מענה טכני לכל צרכיו הפיזיים אך נמנע ממנו מגעה החם והאוהב של אימו הביולוגית.
טד הינו קצר מזג, נוטה לתסכול בקלות, מסתגר בתוך עצמו ואינו מתפקד.
בתוכו הוא מרגיש חוסר תקווה, כאילו אין עתיד.
ה'עצמי' של טד התחיל 'מערכת יחסים' עם הילד התקוע שבתוכו.
המטפל של טד במהלך טיפול הנחה אותו לשאול חלק זה אם הוא יכול לראות איפה זה מרגיש בגוף, האם יש לזה צורה או צבע, טקסטורה, האם עולה בו דימוי כלשהו?
הוא הוצף על ידי סדרת תמונות שהגיעו בשטף מהיר כל כך שמוחו לא יכול היה לנתח אותם ובכל זאת הן היו כל כך מלאות חיים... רק מאוחר יותר הוא הצליח להבינן.
לא אכנס כאן לדימויים אך אומר שהתמונה האחרונה הייתה של נהר צלול וייצגה את התודעה שלו לאחר שהתנקתה ואת זרימת כוח החיים המלא שחש בתוכו.
למרות שחלקים אלו בתוכנו הינם תוצר של חוויות עבר ואינם קיימים בהווה הם עדיין גורמים לנו לסבל רב. חלקים אלו צריכים לקבל הכרה בכבוד ובעדינות על מנת להשתחרר מ"חובתם" כביכול להגן על העצמי.
כאשר האני הגבוה בוחר להכיר בחלקים אוטונומיים אלו ולקבלם בחמלה, לתת להם מענה להם ולאפשר להם להבין שהם לא צריכים לשחק יותר את תפקידם אנו משתחררים לחופשי.
ד"ר אהרון רוי ספנגין
עובד סוציאלי קליני
A. Roy Spungin, Ph.D.
Psychotherapist
+972 (0)54 628 3311
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוגית קלינית מומחית
התמחות: בריאות הנפש, דיכאון, חרדה, בעיות משפחתיות וזוגיות, אבל ואובדן, הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: נס ציונה, רחובות, אזור השפלה
שפה: עברית,אנגלית
מאמינה כי לכל אדם צרכים וקצב ייחודיים משלו. עובדת בגישה דינמית, גישת טיפול מעמיקה, הנותנת מקום ומרחב לנפש לבוא לידי ביטוי.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
זה לא ההורמונים, זה דיכאון בהריון צוות מרכז הורותא
תקופת ההריון היא תקופה לא קלה לגוף ולנפש. השינויים הפיזיולוגיים וההורמונאליים, ושינויים בכימיה של המוח גורמים לאחת מכל 5 נשים אף לחוש תסמינים של חרדה או דיכאון בהריון.
תהליך הגמילה מחיתולים אילנה וינר-ריבקה , פסיכולוגית התפתחותית
הגמילה מחיתולים נתפסת כשלב התפתחותי חשוב מאד הן בחיי הילד והן בחיי המשפחה.
מה עושים אצל קלינאית תקשורת? צוות על הספה
אם לילדכם התעוררה לקות בתקשורת ואתם בדרך לביקור אצל קלינאית התקשורת, המאמר הזה בשבילכם. רוצים לדעת מה עושים אצל קלינאית תקשורת? איזה קלינאית תקשורת מומלץ לבחור ועם אילו מטרות כדאי להגיע לטיפול? המשיכו לקרוא.
דימוי עצמי נמוך צוות על הספה
אני סתם מכוער, אני תלמידה גרועה, לי אין סיכוי להתקדם בעבודה, היא לא תרצה בי בחיים... אם יצא לכם לומר לעצמכם משפטים המבוססים על ראיית עצמכם כפחותי ערך, אם בנוסף לכך אתם חוששים מכישלון או מהצלחה, - ייתכן שאתם סובלים מדימוי עצמי נמוך. מה הוא דימוי עצמי נמוך וכיצד ניתן לטפל בכך?