על הספה - פורומי מומחים

פורום שירות צבאי

הצבא גילה שחוויתי דיכאון מחשבונות אובדניות ופגיע ע

פורום שירות צבאי

פורום שירות צבאי מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות פורום שירות צבאי
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד. בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.

צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.

בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.

הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.


שאלה:  הצבא גילה שחוויתי דיכאון מחשבונות אובדניות ופגיע ע  -  (בת)


התגייסתי בנוב 22 בתור חיילת בודדה לקרבי באחד המסעות שהיה לנו בהתחלה חוויתי התקף חרדה ושאחריו הצבא כנראה נבר בהיסטוריה הרפואית שלי וגילה שחוויתי דיכאון מחשבונות אובדניות ופגיע עצמית שנה לפני . (חשוב לי לציין שזאת הייתה תקופה ממש קצרה שעברה ) מאותו רגע התחילו לשלוח אותי לשיחות עם הקב"נית (שבהם דווקא היא התרשמה ממני ומהרצון שלי לשרת לטובה) הבאתי חוות דעת מהפסיכיאטרית האזרחית שטיפלה בי שנה לפני שבהם היא מחזקת את עמדתי וממליצה על המשך שירותי. הצבא שלח אותי גם לפסיכיאטר אזרחי שגם הוא אישר את זה שאני כשירה לשרת במקביל התחילו לחצים מצד המפקדים שאולי אני לא מתאימה וכו.. וכל מיני שיחות שערערו אותי התגייסתי עם המון רצון לתרום אבל לאחר 3 חודשים המפקדת שלי אמרה לי שכנראה ידיחו אותי וגם אם לא ,אז כנראה שלא יתנו לי לצאת חובשים (שזה תפקיד שמאוד רציתי ) ושמשם אפשר לרדת רק לג׳וב בבסיס ובתור שקבעו לי לפסיכיאטר מבעוד מועד החלטי בלב כבד לצאת מצהל ויצאתי על פרופיל 21 נפשי (כל התהליך לקח יום!) מאז עברו שלושה חודשים שבהם הבנתי שעשיתי טעות רציתי לשמוע את חוות דעתכם האם יש לי אפשרות לחזור לשירות סדיר(לא התנדבות) ומה סיכויי ההצלחה של התהליך הזה וכמה זמן הוא לוקח (והרי לצהל יש המון הערכות מקצועיות עלי שהם אספו בתקופת השירות שמראות שאני יכולה לשרת) החלום שלי הוא לחזור לקרבי…

תשובה:  הצבא גילה שחוויתי דיכאון מחשבונות אובדניות ופגיע ע - (טל גרגי)


את יכולה לערער על ההחלטה לשחררך מצה"ל, מומלץ לשם כך להצטייד בחו"ד תומכת מגורמי בריאות נפש באזרחות. באשר לפרק הזמן עד לדיון בערעורך הרי שהדבר תלוי בגורמי ברה"ן בצה"ל ומן הסתם יש להתאזר בסבלנות. מעבר לכך חשוב לתאם ציפיות – יתכן וההחלטה תהיה להשאיר את ההחלטה על שחרורך על כנה, אך גם במידה ויוחלט כי ניתן להחזירך לשרות הרי שיותאם לך פרופיל נפשי (בטווח הכשירות, כלומר 64 או 45) או לחילופין ציון קה"ס, כך שלא סביר שתוכלי לחזור לשרות קרבי. בכל מקרה ביכולתך לבקש להתנדב לשרות או לחילופין לבחון אופציות של שרות לאומי.
 X