
אבל למי פונים? איך יודעים האם אתם זקוקים לייעוץ זוגי או לטיפול זוגי ומה בכלל ההבדל?
קצת רקע על משברים בזוגיות
זוגות מתאהבים ומקימים משפחה, בדרך כלל כאשר הם צעירים ונמצאים בשלב חיים מאוד מסוים. עם השנים, הדברים הופכים להיות יותר ויותר מורכבים, כאשר לתמונה נכנסים ילדים, קריירה, הורים מזדקנים, אתגרים כלכליים ובריאותיים ועוד. מערכת היחסים הזוגית נשחקת, כעסים ומשקעים מצטברים ונוצרים הררי חשבונות והתחשבנויות, שעבר והווה משמשים בהם בערבוביה.
כשחושבים על זה, משבר זוגי במהלך החיים הדינאמיים כל כך האלה, הוא כמעט מתבקש.
כשאנו מדברים על משבר בזוגיות, אנחנו מתכוונים בדרך כלל לתקשורת לא אפקטיבית, מאבקי כוח תכופים במגוון נושאים, טינה והאשמות הדדיות, חוסר אמון, ריחוק, פגיעה באינטימיות ושחיקה של הקשר.
המחיר האישי והמשפחתי כבד
משבר בזוגיות לא נשאר בגבולות הקשר הזוגי וברוב המקרים ישפיע באופן משמעותי על המצב הנפשי של כל אחד מבני הזוג, על הקשר עם הילדים, על האווירה בבית ואפילו על יכולת התפקוד בעבודה ועל המצב הבריאותי.
סיוע לזוגות במשבר
הבנתם שאתם במשבר – ומה עכשיו?
חברים ובני משפחה בודדים ששיתפתם במצב המטירו עליכם גשם של המלצות – טיפול זוגי, ייעוץ זוגי, שמות של אנשי מקצוע שכדאי לפנות אליהם.
כדי להבין מהו הסיוע שאתם צריכים, חשוב להבדיל בין ייעוץ זוגי לטיפול זוגי, על אף ששני המושגים נוטים להתערבב זה בזה.
מה ההבדל בין טיפול זוגי לייעוץ זוגי?
מה זה ייעוץ זוגי?
מתאים לזוגות המתמודדים עם קושי נקודתי, ובדרך כלל זמני כמו לידת ילד ראשון, שינוי בסטטוס הקריירה או המגורים ואפילו רומן מחוץ לנישואין שפוגע בתחושת האמון הבסיסית בקשר.
ייעוץ זוגי ניתן על ידי יועץ מוסמך (שאינו חייב להיות מטפל בהכשרתו) והוא מתמקד בתחום ההתנהגותי. היועץ מבין את האתגרים עמם מתמודד הזוג ומציע דרכי פעולה קונקרטיים להתמודדות עם הקושי, בין היתר יתמקד הייעוץ בשכלול ארגז הכלים הזוגי בתחומי התקשורת בין בני הזוג ויציע שינוי בדפוסי התגובה והפעולה האוטומטיים.
באופן כללי – ייעוץ זוגי מכוון לפתרון הבעיה והיועץ במהלכו מנחה ומדריך את בני הזוג באופן אקטיבי.
מה זה טיפול זוגי?
מתאים יותר במקרים בהם המשבר הזוגי נובע או מושפע ממשא רגשי שנושא איתו אחד מבני הזוג, או נושאים שניהם, כולל טראומות מהעבר, זיכרונות ילדות הקשורים באופן בו נחוותה הזוגיות של ההורים במשפחת המוצא, תפיסות עצמיות קשות וכאבי נפש נוספים,
המשפיעים לרעה על הקשר הזוגי ומחלחלים לתוכו ללא הזמנה וללא הבחנה, כשהם מחבלים ביכולת של בני הזוג לחיות יחד בהרמוניה.
טיפול זוגי יינתן על ידי איש מקצוע מוסמך בתחום הטיפול הנפשי, שעבר הכשרה ייעודית לנושא ויעשה שימוש בכלים מתוך גישות פסיכולוגיות רלוונטיות, כמו פסיכותרפיה דינאמית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, הגישה המערכתית והגישה הנרטיבית.
לעיתים ייעוץ זוגי הופך לטיפול
מטפלים רבים יודעים לספר על זוגות שפנו לייעוץ זוגי ובמהלכו הבינו שהבעיה עמה הם מתמודדים היא עמוקה וקשה יותר משהעריכו מלכתחילה.
במהלך הייעוץ בני הזוג והיועץ שמים לב שגם נושאים "פשוטים" לכאורה, מעלים תגובות רגשיות שאינן נמצאות בהלימה עם הסיטואציה, הם חווים תוקפנות גדולה שעולה בחדר הייעוץ בין בני הזוג לעיתים אף מתדרדרת לאלימות מילולית או לאלימות מובלעת.
במצב כזה עשויים בני הזוג, ביחד עם היועץ, להבין שנדרש מענה רגשי טיפולי מעמיק ולפנות לטיפול זוגי רגשי, כהמשך לתהליך הייעוץ הזוגי שעברו.
סיכמנו עבורכם את ההבדלים המרכזיים בין ייעוץ זוגי לטיפול זוגי, כדי שתוכלו לקבל את הסיוע שמתאים לכם בדיוק.
ההבדלים בין ייעוץ לטיפול זוגי
אז אם אתם מחפשים אנשי טיפול זוגי מומלצים לחצו כאן
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, התמודדות עם משברי חיים, משברים משפחתיים וזוגיים, דיכאון ושינויי מצב-רוח, פוסט טראומה, הפרעות נ
אזור בארץ: שרון,רעננה
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה, מנוסה בטיפול במבוגרים ונוער. הכשרה בפסיכותרפיה דינמית, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT, טיפול קצר מועד וטיפול ב

פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: מומחה בפסיכולוגיה קלינית. נוער ומבוגרים, טיפול בלהט''ב, חרדה ,פוביה,דיכאון,אבל ואובדן,פוסט טראומה, ק
אזור בארץ: גבעתיים, רמת גן, תל אביב
שפה: עברית
מומחה בפסיכולוגיה קלינית. מטפל בבני נוער ומבוגרים. אני מאמין שטיפול פסיכולוגי ''בגובה העיניים'' יכול לאפשר ''פסק זמן'' משיגרת חיינ
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
גן ילדים: כניסה בלי פחדים מיכל דביר קורן
רגע לפני שאתם שולחים את הילד אל גן ילדים, כדאי שתדעו את כללי הכנסת ילד אל גן ילדים: יש להסביר לילד ולהתכונן איתו לקראת הכניסה לגן, לדעת כיצד להיפרד מהילד בתוך הגן, לתת לו חיזוק חיובי אם נפרד מכם כראוי ועוד
דיכאון אחרי לידה צוות על הספה
לידת תינוק הינה אירוע מרגש בעל השלכות ארוכות טווח על חיי היולדת ומשפחתה. הלידה עצמה מלווה כמעט תמיד ברגשות שונים, שמחה, פחד, אהבה, כעס ועוד. אילו הם רגשות טבעיים הקשורים בשינוי העצום שמכניס התינוק לחיי משפחתו, וגם במצבה הגופני של היולדת הסובלת לעיתים מכאבים, בשינוי ההורמונלי, בעייפות ובטרחה הרבה הקשורים בטיפול בתינוק.
מה לשים לך בסנדוויץ? צוות אתר על הספה
כמעט בכל בית שאלת ארוחת העשר הופכת לעניין מייגע, על אחת כמה וכמה אם יש יותר מילד אחד שצריך להכין לו ארוחה.
“Darling, I know you are suffering and I am Here for You,”