מה ההבדל בין ריצה טיפולית לריצה רגילה?
מגי לוי, מטפלת בריצה
הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר .
מטרת הטיפול בריצה היא לאפשר דרך הגוף עיבוד קשיים נפשיים. הטיפול נעזר ביתרונות שיש לריצה על הגוף , נעשה תוך כדי תנועה ובשל כך נותן למטופל הזדמנות להתמודד עם הקשיים שמקורם בגוף או בנפש. השילוב של ריצה וטיפול נועד לרתום את התהליכים המשמעותיים המתבצעים בערוצי הגוף, הרגש והמחשבה, לתהליך הטיפולי. האפקט החיובי של ריצה עשוי להוביל לחוויה משמעותית ועמוקה יותר של הטיפול.
הסטינג הטיפולי מתקיים ברובו מחוץ לקליניקה ,בשבילי ריצה, פארקים ובמסלולי טבע שונים. הריצה נעשית בקצב נוח ובדופק לא גבוה מידי בכדי לאפשר שיחה ולשמור על דופק מאוזן. שיחה תוך כדי ריצה מאפשרת התבוננות נוספת ותקשורת פתוחה וחופשיה יותר. המטפל נוכח בכל קושי, מחשבה אתגר ומסייע להתמודד עם הקשיים שעולים. העובדה כי הטיפול מתרחש בזמן הריצה, מאפשרת להתייחס לקשיים אלו הן במימד השיחה, והן במימד החוויה בזמן ביצוע הפעילות.
באימון ריצה "רגיל", המטרה היא בד"כ הריצה הפיזיולוגית. ההתמקדות היא סביב פרמטרים חיצוניים והשגת יעדים של מהירות, מרחק ולעיתים קרובות בעלי אופי תחרותי.
לעומת זאת, הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר . המטרה בטיפול בריצה היא רגשית והתמקדות בתהליכים המתרחשים בנפש . העבודה היא מהפנים אל החוץ. ריצה טיפולית חופשייה מתחרותיות - לא מסתכלים על האחר, אלא לומדים לכוון את הקשב פנימה אל העצמי, לתת מקום למחשבות, ורגשות שעולים.
מעבר לכך, בזמן ריצה ארוכה האורכת לפחות 20 דקות עד שעה יש הפרשה של מוליכים עצביים שתורמים לתחושות טובות.
אנדורפין ידוע כמשפר מצב רוח, מרגיע ובעלי אפקט אנטי חרדתי. סרוטונין מייצב את מצב הרוח, מסייע לשכך פעילות יתר ותגובת יציאה משליטה. דופמין תומך בקשב וריכוז, מעלה את מצב הרוח, מעורר מוטיבציה ומשרה תחושה של אופטימיות והנאה .
אנשים רבים מעידים שהריצה היא "הפסיכולוג" שלהם. כשהם רצים מצב הרוח שלהם משתפר הם רגועים יותר ויכולים לנהל את היום שלהם טוב יותר. אם זה נשמע לכם מוכר הרי שישנם מחקרים רבים התומכים בהרגשה זו. טיפול בריצה מגובה במחקרים בהם נמצא קשר הדוק בין פעילות גופנית, תדירותה ומאפייניה, לבין הפחתה בסימפטומים של דיכאון וחרדה.
מאת: מגי לוי, מטפלת בריצה
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוגית קלינית מומחית מדריכה
התמחות: טיפול בנוער ומבוגרים, טיפול באתגרי החיים, טיפול בטראומה, טיפול במיניות. הגישה דינמית בשילוב כלים נוס
אזור בארץ: אזור השפלה, מודיעין
שפה: עברית
פסיכולוגית קלינית עם נסיון רב שנים בטיפול בנוער ומבוגרים במגוון קשיים אישיים ובינאישיים. מאמינה בקשר הטיפולי הטוב שנוצר בינינו ו
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה הוא התקף פסיכוטי? צוות על הספה
התקף פסיכוטי הוא מצב פסיכולוגי קיצוני, המתאפיין בעיקר בשיבוש בוחן המציאות, פגיעה ביכולת ההתמצאות והיעדר יכולת לבצע אבחנה ושיפוט אובייקטיביים של המציאות.
להיפרד ביחד -גישור זוגי חמדת שמואלי
רק 30 אחוז מהאנשים חיים בסיפוק בחיי הזוגיות. אחד משלוש זוגות יתגרש או מתכוון להתגרש. מדוע? מה כול כך מסובך עד לעיתים לא אפשרי בקיום חיי זוגיות לאורך זמן?
קשה להיות מטפל צוות על הספה
מטפלים רגשיים, בין אם הם פסיכולוגים מומחים ובין אם הם פסיכותרפיסטים, עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה ויצירה וכן הלאה, לומדים שנים רבות על מנת לקבל את המומחיות ועובדים עוד שנים רבות עד הרגע בו הבשילה העת והגיעה התחושה כי עכשיו הזמן המתאים לפתוח קליניקה פרטית משלי.
שימוש במכשירי שמיעה הוא הפתרון הקיים הטוב ביותר להתמודדות עם ירידה בשמיעה דוקטור דנה דויד קלינאית תקשורת בכירה
בעוד שרובנו חושבים שקל יותר לוותר על חוש השמיעה מחקרים מראים שאיכות החיים של אנשים עם עיוורון טובה יותר מאיכות החיים של אנשים עם חרשות.