
מה ההבדל בין ריצה טיפולית לריצה רגילה?
מגי לוי, מטפלת בריצה
הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר .
מטרת הטיפול בריצה היא לאפשר דרך הגוף עיבוד קשיים נפשיים. הטיפול נעזר ביתרונות שיש לריצה על הגוף , נעשה תוך כדי תנועה ובשל כך נותן למטופל הזדמנות להתמודד עם הקשיים שמקורם בגוף או בנפש. השילוב של ריצה וטיפול נועד לרתום את התהליכים המשמעותיים המתבצעים בערוצי הגוף, הרגש והמחשבה, לתהליך הטיפולי. האפקט החיובי של ריצה עשוי להוביל לחוויה משמעותית ועמוקה יותר של הטיפול.
הסטינג הטיפולי מתקיים ברובו מחוץ לקליניקה ,בשבילי ריצה, פארקים ובמסלולי טבע שונים. הריצה נעשית בקצב נוח ובדופק לא גבוה מידי בכדי לאפשר שיחה ולשמור על דופק מאוזן. שיחה תוך כדי ריצה מאפשרת התבוננות נוספת ותקשורת פתוחה וחופשיה יותר. המטפל נוכח בכל קושי, מחשבה אתגר ומסייע להתמודד עם הקשיים שעולים. העובדה כי הטיפול מתרחש בזמן הריצה, מאפשרת להתייחס לקשיים אלו הן במימד השיחה, והן במימד החוויה בזמן ביצוע הפעילות.
באימון ריצה "רגיל", המטרה היא בד"כ הריצה הפיזיולוגית. ההתמקדות היא סביב פרמטרים חיצוניים והשגת יעדים של מהירות, מרחק ולעיתים קרובות בעלי אופי תחרותי.
לעומת זאת, הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר . המטרה בטיפול בריצה היא רגשית והתמקדות בתהליכים המתרחשים בנפש . העבודה היא מהפנים אל החוץ. ריצה טיפולית חופשייה מתחרותיות - לא מסתכלים על האחר, אלא לומדים לכוון את הקשב פנימה אל העצמי, לתת מקום למחשבות, ורגשות שעולים.
מעבר לכך, בזמן ריצה ארוכה האורכת לפחות 20 דקות עד שעה יש הפרשה של מוליכים עצביים שתורמים לתחושות טובות.
אנדורפין ידוע כמשפר מצב רוח, מרגיע ובעלי אפקט אנטי חרדתי. סרוטונין מייצב את מצב הרוח, מסייע לשכך פעילות יתר ותגובת יציאה משליטה. דופמין תומך בקשב וריכוז, מעלה את מצב הרוח, מעורר מוטיבציה ומשרה תחושה של אופטימיות והנאה .
אנשים רבים מעידים שהריצה היא "הפסיכולוג" שלהם. כשהם רצים מצב הרוח שלהם משתפר הם רגועים יותר ויכולים לנהל את היום שלהם טוב יותר. אם זה נשמע לכם מוכר הרי שישנם מחקרים רבים התומכים בהרגשה זו. טיפול בריצה מגובה במחקרים בהם נמצא קשר הדוק בין פעילות גופנית, תדירותה ומאפייניה, לבין הפחתה בסימפטומים של דיכאון וחרדה.
מאת: מגי לוי, מטפלת בריצה
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוגית קלינית מומחית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
התמחות: פסיכולוגית קלינית מומחית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מטפלת בקשיים בקשרים בינאישיים, התמודדות עם אב
אזור בארץ: רעננה, כפר סבא, הרצליה, אזור השרון
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול ויעוץ אישי וזוגי. התמחות בטיפול במצבי משבר אישיים כגון- אובדן ,פרידה, מחלה וכן במצבי משבר זוגיים. הטיפול קצר ,

פסיכולוגית חינוכית מדריכה, פסיכותרפיסטית
התמחות: ילדים, מתבגרים ומבוגרים. בריאות הנפש, בעיות משפחתיות וזוגיות, התמודדות עם משברי חיים, פגיעות מיניות,
אזור בארץ: פתח תקווה, מרכז
שפה: עברית
מאמינה באפשרות ובזכות להניע מחדש תהליכים נפשיים של חיים והתפתחות במסגרת פסיכותרפיה. מאמינה שמתוך טיפול אכפתי ומסור ניתן לחזק גורמי

פסיכולוגית קלינית
התמחות: התמכרויות,בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,לקויות למידה קשב וריכוז,התמודדות עם משברי
אזור בארץ: בקעת אונו,אונליין
שפה: עברית,אנגלית
מטפלת בנוער ומבוגרים בגישות ממוקדות רגש, אבל משתמשת בכלים קוגניטיביים והתנהגותיים כשצריך. עובדת הרבה ואוהבת מאוד את המגוון הנוירול
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
7 דרכים להפחית את הלחץ בעבודה צוות על הספה
אנחנו חיים בעולם כאוטי, בו ההבדלים בין עולם העבודה לעולם המשפחה הטשטשו והפכו את היום יום של רוב האנשים, למרוץ מתמשך בניסיון לעמוד בכל מטלות הבית, העבודה וגידול הילדים.תהליך זה הגביר באופן משמעותי את רמות הלחץ עמן מתמודדים אנשים בעולם העבודה שנובע, בין היתר, מהציפייה לזמינות תמידית ולמענה מיידי...
איך התנדבות בזמן מלחמה תעזור לנו להתמודד? צוות אתר על הספה
המלחמה שפרצה בשמחת תורה הביאה את רוב תושבי המדינה למצבי קיצון רגשיים, בהיקפים ובעוצמות שלא הכרנו בעבר, תחושת חוסר האונים יצרה מצוקה נפשית גדולה והפתרון, עבור אנשים רבים, נמצא בדמות התנדבות ועזרה לאחר.
אגורפוביה ואיך ניתן לטפל בה? צוות על הספה
אגורפוביה היא סוג של הפרעת חרדה המתבטאת בקושי של האדם הסובל ממנה להימצא במקומות פתוחים ובמקומות שקשה להימלט מהם. אנשים עם אגורפוביה יחושו לכודים וימנעו משהות במקומות פתוחים או ממקומות צפופים או הומים כמו קניונים, הופעות ופסטיבלים, תורים גדולים, אולמות אירועים ואפילו אוטובוס.
ביטחון עצמי צוות על הספה
מתבגרים, התפתחות הילד, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
"אני לא טובה בכלום", "אני אף פעם לא אצליח", "לא רוצים להיות בחברתי", "אני כישלון"...מזדהים? מתי בפעם האחרונה הרגשתם בטוחים במי שאתם? במאמר הבא נדבר על מהו ביטחון עצמי, מאיפה הוא נובע ואיך אפשר לחזק אותו? המשיכו לקרוא.