
רווקות מאוחרת – האם זו בעיה הדורשת טיפול?
צוות על הספה
המציאות החברתית לא השתנתה באופן מהותי ועדיין קיימת ציפייה חברתית מהצעירים להקים משפחה ולהתמסד
מגמה נוספת היא עלייה משמעותית בגיל הנישואין, כאשר הממוצע לגברים עומד היום על גיל 27.3, לעומת 25 בשנות השבעים, אצל נשים המגמה בולטת אף יותר והגיל הממוצע של כלות בישראל כיום עומד על 24.9 לעומת הגיל הממוצע בשנות השבעים, שהיה 21.7.
השפעות נפשיות של רווקות מאוחרת
הפן החיובי שניתן למצוא בנתונים הללו, הם שהלחץ, שהופעל בעבר על צעירים וצעירות להתחתן עם בני/בנות זוגם ולהקים משפחה בגיל צעיר יחסית, התמתן. החברה מבינה כיום כי לצעירים, ובעיקר לצעירות, יש חלומות נוספים ושאיפות שהם מבקשים לממש, ולא תמיד עולות בקנה אחד עם חיי נישואין ומשפחה בגיל צעיר.
יחד עם זאת, חשוב להבין כי למרות "הדחייה" המקובלת בגיל הנישואין, המציאות החברתית לא השתנתה באופן מהותי ועדיין קיימת ציפייה חברתית מהצעירים להקים משפחה ולהתמסד, עובדה המפעילה לחץ לא מבוטל על רווקים/ות מבוגרים וגורמת להם, פעמים רבות, מצוקה נפשית של ממש.
רווקות מאוחרת מביאה איתה, לא פעם, תחושות של בושה ואשמה ("מה לא בסדר בי, שכולם מוצאים בני זוג ורק אני לא"), בדידות, כעס עצמי וכעס על המעגלים הקרובים ("לא ראיתי זוגיות טובה בבית ההורים ולכן קשה לי לייצר אחת כזו", או להיפך – "ראיתי זוגיות טובה מדי ואין לי סיכוי לעמוד בסטנדרט") ותחושת חרדה מהעתיד ("אני אזדקן לבד?").
לחץ סביבתי הוא מובן אך אינו מסייע
המעגלים החברתיים והמשפחתיים של הרווקים המבוגרים מנסים לסייע, בדרכים שונות, חלקן יהיו דרכים קונסטרוקטיביות כמו ניסיון להכיר לרווק/ה בני זוג מתאימים וחלקן יכללו רק הפעלת לחץ אקטיבי או פסיבי. ברוב המקרים, הניסיון לסייע יגרום לתוצאה הפוכה ויגביר את המצוקה הפסיכולוגית של הרווק/ה המבוגרים.
לחץ כזה עלול להוביל לניסיונות של הרווק/ה להחזיק קשר זוגי, גם כאשר אינו מתאים בעליל, או להיפך – יביא לבררנות יתר והימנעות מקשרים זוגיים שלא נראה כי "יש להם עתיד", פעמים רבות יבחרו הרווקים המבוגרים להימנע ממפגשים חברתיים או משפחתיים כדי לא לעמוד בפני עולם שמחולק לזוגות ובאופן כללי – הם עלולים לחפש זוגיות מתוך תחושה של לחץ ופאניקה. וזה, כידוע, לא מתכון טוב לשום דבר.
האם רווקות מאוחרת היא סיבה להגיע לטיפול?
התשובה היא, בהחלט כן. במידה והרווקות המאוחרת גורמת למצוקה נפשית, כדאי מאוד לגשת לטיפול כדי לנסות ולברר מה הגורמים שהביאו למצב ולבחון את העמדה הפנימית האותנטית ביחס לרווקות המאוחרת.
יתכן שאתה לא מוצא בן/בת זוג כיוון שמשהו מונע ממך להביע את עצמך בדייטים וכך נוצר רושם ראשוני מוטעה, יכול להיות שאת שוללת כל בחור/ה שאת פוגשת כי יש בך ציפייה לא ריאלית לתקשורת זוגית כמו שהיתה להורייך, תהיינה הסיבות אשר תהיינה – בחינה עצמית פתוחה וכנה במהלך קשר טיפול בטוח ומקבל, יכולה לסייע לכם לגלות דברים חדשים על עצמכם. זה לא אומר שתצאו מהטיפול עם הבטחה לזוגיות, אבל זה בהחלט אומר שתחזרו לעולם הדייטים עם מודעות גבוהה יותר לעצמכם ולדפוסים שמוליכים אתכם, וזה, לכשעצמו, עשוי להוות שינוי גדול.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, התמודדות עם משברי חיים, משברים משפחתיים וזוגיים, דיכאון ושינויי מצב-רוח, פוסט טראומה, הפרעות נ
אזור בארץ: שרון,רעננה
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה, מנוסה בטיפול במבוגרים ונוער. הכשרה בפסיכותרפיה דינמית, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT, טיפול קצר מועד וטיפול ב

מטפלת זוגית ומשפחתית, מדריכת הורים בגישת אייכה
התמחות: טיפול אישי, זוגי ומשפחתי , הדרכת הורים בגישת אייכה, טיפול Emdr בטראומה, אובדן ושכול , יחסי הורים -
אזור בארץ: פתח תקווה,בקעת אונו
שפה: עברית
בעלת ניסיון רב בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי סביב טראומה , אובדן ושכול . ליווי זוגות במצבי קונפליקט ותקיעות תוך פיתוח היכולת להקשיב

פסיכולוגית ופסיכותרפיסטית CBT
התמחות: חרדה כללית, חרדה חברתית, חרדת בחינות, דיכאון, התמודדות עם משברי חיים, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ תעסוקתי ש
אזור בארץ: צפון, נהריה, טיפול אונליין
שפה: עברית
פסיכולוגית ומטפלת CBT. מטפלת במבוגרים. מאמינה במציאת הכוחות והחוזקות בכל אדם. בתהליך הטיפולי אני מסייעת למטופלי להתמודד עם החסמי

פסיכותרפיסטית דינמית ממוקדת בשילוב CBT
התמחות: פוסט טראומה, חרדה ודכאון, אבל ואובדן, התמכרויות, מחלות כרוניות, מחלות סופניות, בריאות הנפש, התמודדות
אזור בארץ: שרון,נתניה ורעננה
שפה: עברית,אנגלית
לאורך השנים ליוויתי מטופלים שהתמודדו עם מצבי משבר בחייהם, קשיים רגשיים, חרדות, טראומות, קשיים במסגרת המשפחה וקונפליקטים מסוגים שונ
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הורות למתבגרים - אובדן משמעות ואובדן שליטה רועי אזולאי
גיל ההתבגרות איפוא הינו שלב מאתגר, סוער ודרמטי בחיי הנער וההורים, אך כמו בכול שלב קודם גם כאן להורים תפקיד מכריע ביכולת המתבגר לעבור אותו בשלום תוך שמירה על מערכת יחסים טובה ובטוחה.
המשמעות הפסיכולוגית של חלומות חוזרים צוות אתר על הספה
העיסוק בחלומות בהקשר הפסיכולוגי אינו חדש וגילו כגיל הפסיכולוגיה עצמה. חוקרים ואנשי טיפול מסכימים לחלומות יש תפקיד משמעותי ברווחה הנפשית של האדם, אך מדוע יש חלומות שחוזרים על עצמם? מה יכולה להיות המשמעות והאם ניתן להיעזר בחלומות חוזרים במהלך טיפול פסיכולוגי?
אמהות ובנות הילה שבורון
אימהות היא דבר מסובך. דויד גרוסמן כתב בספרו "שתהיי לי הסכין" שהמילה אימהות מורכבת משתי מילים אי- מהות. הסתירה הפנימית בין נקודת המבט שמציע דויד גרוסמן לתחושה העמוקה כי ההורות היא המהות הכי עמוקה וחשובה שלנו מדגישה את המורכבות של ההורות בכלל ואת האימהות לבנות בפרט.
איך לטפל בפחדים של ילדים? צוות על הספה
פחד הוא תחושה טבעית וחשובה, בכל גיל. הוא מגן עלינו מפני סכנות וגורם לנו להימנע מדברים שעלולים לפגוע בנו. כולנו מכירים גם את הפחדים המופיעים כאשר אין כל סימן ברור לסכנה מיידית וממשית והפחדים הללו, שנקראים גם פוביות, שכיחים בעיקר אצל ילדים שעדיין מפתחים את אישיותם