
מתי לפנות לקלינאית תקשורת
יעל אדם- קלינאית תקשורת
זכרו: אבחון וטיפול מוקדמים הם מרכיב חשוב בהצלחת הטיפול ובהתקדמות הילד, כך שאם יש לכם ספק, לעולם אל תהססו לפנות להתייעצות. במקרה הכי גרוע תשמעו שהכל בסדר ותקבלו כלים והדרכה להמשך.
התלונה: "הילד מגמגם"
האם לפנות לאבחון? הרבה מאוד ילדים מגמגמים לפרקים סביב גיל שנתיים ובתקופות בהן הם רוכשים שפה בקצב מואץ. אצל 80% מהם זה עובר, וכשזוכרים את זה קל יותר להישאר רגוע. ככל שהאנשים סביב הילד יישארו רגועים יותר, סיכוי גבוה יותר שהגמגום (או חוסר השטף) יעלם. יש לגמגום רקע תורשתי ולכן אם יש אנשים נוספים במשפחה שמגמגמים או אם הילד עצמו מביע תסכול או לחץ סביב הדיבור, מומלץ לפנות לאבחון או לפחות לקבל הדרכה מקלינאית תקשורת.
התלונה: "לא מבינים אותו"
האם לפנות לאבחון? מאוד תלוי מי מתלונן. אם אתם היחידים שמבינים אותו וקיימות תלונות חוזרות מהסבים והסבתות, מהגננת וממבוגרים נוספים בקרבתו של הילד, מומלץ מאוד לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת. רצוי מאוד לבצע גם בדיקת שמיעה. ירידת שמיעה יכולה להסביר קשיים בדיבור ויש לטפל בה.
התלונה: "הוא לא אומר צ'"
או ר' או ש' או ת'. כל צליל בעברית נרכש בגיל אחר, ולכל גיל יש את השיבושים האופייניים לו. אם הוא משבש צליל אחד או שניים והדיבור בסך הכל מובן, התייעצו עם הגננת או עם המורה. אם אתם עדיין לא בטוחים, פנו לאבחון. תלונה נפוצה מאוד בעברית היא הגייה לא תקינה של ההגאים השורקים צ', ש', ז' ו ס'. ובכן, עד גיל 5 בערך הם יכולים כולם להישמע כמו צליל אחד וזה בסדר (ואפילו חמוד). אחר כך כבר כדאי לבדוק.
התלונה: "הוא לא עונה כשקוראים לו" או "הוא לא תמיד מגיב להוראות"
יכול להיות שזו באמת בחירה שלו לא לענות לכם, או שהוא מאוד מרוכז במה שהוא עושה, אבל גם יכול להיות שהוא לא שומע טוב או שהוא מתקשה להבין את כל מה שאומרים סביבו. תלונות כאלה דורשות בירור מעמיק, בעיקר אם הן עקביות ובאות ממספר גורמים כמו בני משפחה אחרים וגננת.
זכרו: אבחון וטיפול מוקדמים הם מרכיב חשוב בהצלחת הטיפול ובהתקדמות הילד, כך שאם יש לכם ספק, לעולם אל תהססו לפנות להתייעצות. במקרה הכי גרוע תשמעו שהכל בסדר ותקבלו כלים והדרכה להמשך.
ושתהיה לכולנו שנה מוצלחת!
יש לכם עוד שאלות לקנילאית תקשורת?
הכנסו לפורום קלינאית תקשורת של על הספה והתייעצו עם המומחים שלנו!
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

מאבחנת דידקטית, פסיכו דידקטית ומטפלת
התמחות: אבחון וטיפול לכל הגילאים כולל מבוגרים במגוון שיטות מתחום הפסיכולוגיה החיובית( NLP ) ומתחום גופנפש -ב
אזור בארץ: אשקלון
שפה: עברית,אנגלית
אני מציעה מרחב טיפולי לילדים, נוער ובוגרים. שיטת הטיפול מגוונת ונטולת סיסמאות. מוצאת את אפיק התקשורת המתאימה לכל אדם בנפרד, לומד

פסיכולוגית קלינית מדריכה
התמחות: בריאות הנפש, חרדה, דיכאון, פוסט טראומה, אובססיות, אבל, הפרעות אכילה, התמודדות עם משברי חיים וחוויית
אזור בארץ: פרדס חנה, זיכרון יעקב / בנימינה, קיבוץ נחשולים
שפה: עברית
פסיכולוגית קלינית מדריכה- מטפלת במבוגרים, נוער וילדים. עבורי טיפול הוא תהליך של הבנה, התפתחות ושינוי. אני מאמינה בכוחו של האדם להת
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
עולים לכיתה א' עם טיקיטק Tikitime
מסיבת סיום גן חובה היתה מזמן, ותלמידי כיתה א' רוצים ששנת הלימודים תתחיל כבר. החופש הגדול מזדחל, וכל יום שעובר הוא זמן של מתח והתרגשות עבורם. הראש הקטן והמתוק שלהם מלא בשאלות ומחשבות
הילד לא רוצה ללכת לגן – מה עושים? צוות על הספה
בוקר טוב. אתם פוקחים את העיניים ומבטיחים לעצמכם בנחישות שהבוקר, ההתארגנות בבית תהיה נעימה ושקטה, אתם קמים מהמיטה ומהר מאוד מבינים שהמציאות שונה מהדמיון. הנה, שוב, אתם מוצאים את עצמכם צועקים, משכנעים, מאיימים, משחדים.... הכל היה בסדר ופתאום הילד לא רוצה ללכת לגן
איך סמארטפון משפיע על ילדינו יוסי אוסדון - פסיכולוג חינוכי מומחה
באירוע נוצץ בראשית שנת 2007, עמד סטיב ג'ובס על במה והכריז לבאי האירוע ולשאר האנושות ש"היום אפל הולכת להמציא מחדש את הטלפון". במהלך תיאטרלי, משעשע, ומבריק הציג ג'ובס לעולם את מה שכינה ה"סופר סמארטפון" או כפי שכולנו מכירים אותו ה'אייפון'.
מה עובר על ילדים ביום השואה ויום העצמאות? צוות אתר על הספה
התבוננתי בבני מרכין את ראשו היום כששר את התקווה בטקס יום הזיכרון. אמרתי לו אחרי הטקס שאת התקווה צריך לשיר בראש מורם בגאווה גדולה. הוא לא הסכים איתי. היו לו נימוקים משלו. הייתי גאה בו.