חוסר אונים- נעים להכיר
צוות אתר על הספה
למה בעצם אנחנו כל כך עסוקים במאבקי שליטה? מדוע אנו מבזבזים כל כך הרבה ארגיות על תסכול מכך שהחיים התקילו אותנו באופן מפתיע? כמה אנחנו עסוקים בזמינות שלנו או של הקרובים לנו בטלפון הנייד? אנחנו מתקשים לכבותו (אז שמים על שקט) בודקים כל רגע אם היו שיחות שלא נענו והודעות שלא ענינו להן, אם מישהו לא עונה למייל שלנו תוך שעתיים אנחנו מתחילים להתעסק בזה ללא הרף ואז מגיבים באחת משתי דרכים- כועסים או דואגים.
החיים בעידן המודרני מחנכים אותנו לעצמאות, יצרנות ובעיקר- לשליטה. כמעט כל מי שאני מכירה מסמן את עצמאותו במידה זו או אחרת כערך, כדרך חיים. בקשת עזרה נתפסת כסימן לחולשה, בתרבות הישראלית יותר מאשר בכל חברה אחרת. ככל שהאיומים בחוץ גדולים יותר- אנחנו מנסים יותר ויותר להשיג שליטה על המציאות. מעין מעגל קסמים בלתי מנוצח- ככל שאנו מבינים באופן מוחשי יותר את ארעיות החיים אנחנו נעשים נוקשים יותר וחרדים יותר לאבד שליטה בחלקים בהם נדמה לנו כי הם בשליטתנו.
הייתי השבוע בסדנא העוסקת בהתמודדות עם דחק אובדן וסוגיות של סוף החיים. המרצה ביקשה מאתנו לדמיין עולם בו אין מוות. כל הנוכחים בחדר דיברו על פיצוץ אוכלוסין, על סבל מתמשך, וחשבתי לעצמי על שירו של של שלום חנוך "אומרים שבלי חושך אין אור... ". בלי מוות- אין חיים. ללא ארעיות לשליטה אין משמעות.
אם כך, למה בעצם אנחנו כל כך עסוקים במאבקי שליטה? מדוע אנו מבזבזים כל כך הרבה ארגיות על תסכול מכך שהחיים התקילו אותנו באופן מפתיע? כמה אנחנו עסוקים בזמינות שלנו או של הקרובים לנו בטלפון הנייד? אנחנו מתקשים לכבותו (אז שמים על שקט) בודקים כל רגע אם היו שיחות שלא נענו והודעות שלא ענינו להן, אם מישהו לא עונה למייל שלנו תוך שעתיים אנחנו מתחילים להתעסק בזה ללא הרף ואז מגיבים באחת משתי דרכים- כועסים או דואגים.
אז אולי הדרך הטובה יותר לנצל את זמננו השאול בעולם זה (הרי כולנו נמות במוקדם או במאוחר) היא לחיות את החיים שלנו, את ההווה. לא את העבר (התקשרתי כבר פעמיים, השארתי הודעה, הוא כן ענה הוא לא ענה) ולא את העתיד (האם אני אגיע בזמן? לאן אקח את הילדים אחה"צ ומחר?) אלא פשוט להנות מההווה. מהרגע. להרפות, להניח ולו לרגע אחד את השליטה בצד, to let go . לנשום כמה נשימות עמוקות, לעצום עיניים וללעוס יותר לאט את הארוחה כי היא גם תענוג, לא רק צורך. לחבק קצת יותר את האהובים עלינו, ולומר להם – היום, עכשיו, כמה הם חשובים לנו.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכותרפיסטית, עו''ס קלינית
התמחות: קשיים התפתחותיים ורגשיים אצל ילדים, אוטיזם, טיפול בהורות והדרכת הורים.
קשיים נפשיים במבוגרים, חרדה,
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה,חדרה
שפה: עברית,אנגלית
הטיפול מיועד עבור יחידים / זוגות / הורים/ ילדים החשים קושי בחייהם, במערכות יחסים משמעותיות. לכל מי שמעוניין להגשים איכות חיים נכונ
פסיכולוגית בהתמחות קלינית
התמחות: הפרעות אכילה,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: שרון,הרצליה,רעננה,כפר סבא
שפה: עברית
פסיכולוגית בהתמחות קלינית. מטפלת במבוגרים ומתבגרים. בעלת ניסיון בטיפול בחרדה, דיכאון, הפרעות אכילה, משברי חיים, קשיים ביחסים בינאי
עובדת סוציאלית קלינית
התמחות: חרדה ופוביה ,דיכאון ,אבל ואובדן ,פוסט טראומה, התמודדות עם משברים, נפגעי אלימות, נפגעי יחסים נרקסיסטי
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,רמת גן,גבעתיים,אונליין
שפה: עברית,אנגלית
טיפול בטראומה, חרדה, OCD, דימוי עצמי נמוך, דיכאון, קושי ביצירת זוגיות, נפגעי יחסים נרקסיסטיים-פסיכופתיים ורעילים, נפגעי אלימות, מש
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
למה בית מבולגן משפיע עלינו? צוות אתר על הספה
אחד הדברים הראשונים שאני עושה, שכמגיע נער חדש לבית, זה להבהיר לו את החשיבות שאנחנו רואים בארגון סביבת חיים מסודרת, בהתחלה הם בדרך כלל לא מבינים את הקשר , אבל אחרי שבוע שבועיים, כשהעניינים מתחילים להיכנס למסלול, אין אחד שלא מצליח לראות את הקשר הישיר שבין חדר מסודר לנפש מאורגנת.
האם התקשורת שלך מאופיינת באינטליגנציה רגשית? תגית הלפרין, פסיכותרפיסטית
אינטליגנציה רגשית היא מיומנות נרכשת ומשתפרת עם הזמן והתרגול. מה יכולות האינטליגנציה הרגשית שלכם? עד כמה אתם מיומנים? בדקו את עצמכם.
איך משפיעות הרשתות החברתיות על בריאות הנפש? צוות על הספה
רבות נכתב על האופן בו משפיע השימוש ברשתות החברתיות על שעות הפנאי של אנשים, על הדרך בה הם מתקשרים זה עם זה ועל בריאותם הפיזית, אך במאמר זה נתמקד בהשפעות הרגשיות של הרשתות הללו וננסה לענות על השאלה איך משפיעות הרשתות החברתיות על בריאות הנפש?
האם ליל הסדר מחזק את הקשר המשפחתי ? צוות אתר על הספה
ידוע שסביב החגים הולכים ונבנים במשפחות רבות מתחים ומתרחשות דינמיקות שעשויות להיות מכאיבות. החגים מעוררים אצל רוב בני האדם את הצורך בתחושת קירבה, משפחתיות, אינטימיות.