מה אוכלים היום לארוחת הערב?
איכשהוא כל ערב היא מפתיעה אותנו מחדש – ארוחת הערב. כל ערב צריך לשבור את הראש- מה להכין? וכל מה שאנחנו מציעים- הם לא רוצים.
אז כדי לחסוך הרבה זמן, ולהפוך את הערב לפנוי מויכוחים עד כמה שניתן, אנחנו ממליצים להחליט בתחילת השבוע על התפריט השבועי. ככה אין שאלות ואין ויכוחים. הילדים יכולים להשפיע וההורים יכולים להתארגן עם המצרכים.
וכדי שזה יהיה ממש קל- הכנו לכם לא רק טבלה – אלא גם רשימה עם הצעות מגוונות.
תגלו שפעמים רבות הגיוון הוא לא בשם המאכל אלא דווקא בשם שנותנים לו ובצורת ההגשה שלו:
ירקות אפשר להגיש כסלט, או כירקות חתוכים. אבל אפשר גם ירקות בגביע מלכים (לשם כך יש לקחת גמבה, להוריד לה את הגבעול ולהעמיד אותה כגביע. לחתוך ירקות למקלות ולהכניס פנימה)
את החביתה אפשר לקשקש אבל אפשר גם לחתוך ירקות ולעשות תחרות עיצוב הפרצופים – מזיתים, מלפפונים ושאר ירקות.
וכן הלאה...
ולמי שצריך יותר מזה- נשמח לשלוח מתכונים!
- לביבות גבינה ויוגורט
- לביבות תירס
- לביבות ירק/ בטטה / תפוחי אדמה – את כל הלביבות אפשר גם לאפות בתנור. לא חייבים טיגון!
- חביתה / מקושקשת/ ביצה קשה
- פנקייק עם חמאה/ גבינה מגורדת/ קוטג' ולקינוח אפשר גם סירופ שוקולד או פירות
- טוסט גבינה צהובה – עם זיתים/ עם קטשופ/ עם עגבניות/ טונה/ גבינה מלוחה ועוד...
- סלט טונה / סלט ביצים/ סלט אבוקדו – אפשר למרוח עם פרוסות לחם ולעצב תמונות מירקות
- פיצה על פיתה / על בצק מהיר ללא שמרים
- פיתה זעתר- ועליה קוטג' או לאבנה.
- כריך חזה עוף משאריות הצהרים- עם חסה, ממרח אלף האיים ומלפפון חמוץ
- דייסה – מסולת/ קורנפלור/ אורז / שיבולת שועל – בטעם וניל או שוקולד
- צ'יפס או תפוחי אדמה פרוסים דק דק ואפויים בתנור במעט שמן זית ומלח
- לחמניות גבינה ללא שמרים (עם/ בלי זיתים או תירס
- קלחי תירס- אפשר למרוח עליהם חמאה ופירורי פרמזן
- פשטידת תירס
- לזניה
יש לכם רעיונות נוספים? שתפו אותנו!
והנה הטבלה- מומלץ להדפיס ולהכניס לניילונית. כך אפשר כל שבוע למחוק ולכתוב תפריט שבועי חדש. בשורת מה אוכלים- רשמו את שם המאכל שנקבע לאותה ארוחה. בבקשות מיוחדות- הוסיפו הערות של כל אחד מהילדים או את צורת ההגשה. האפשרות של הילדים לקבל "נגיעה אישית" ולהרגיש שיש להם השפעה על התהליך היא סוד ההצלחה של הטבלה!