על הספה - פורומי מומחים

פורום פסיכולוגיית ספורט

פסיכולוגיית ספורט

פורום פסיכולוגיית ספורט

פורום פסיכולוגיית ספורט מנהל הפורום גבי זקס
פסיכולוג מורשה המתמחה בתחום של פסיכולוגית ספורט בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות פורום פסיכולוגיית ספורט
מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, ותואר שני בפסיכולוגיה של המצוינות מאוניברסיטת לודוויג מקסימילאן שבמינכן, גרמניה.

גבי בעל ניסיון עשיר בתחום פסיכולוגיית הספורט, תחילה תחת מכון לעוף לפסיכולוגיית ספורט, וכיום בעל קליניקה פרטית. שימש כמרצה בתחום פסיכולוגיית הספורט במכון ווינגייט ומכללת אוהלו, בקורסי הכשרה למדריכים ומאמנים ספורטיביים.


ברוכים הבאים לפורום פסיכולוגית ספורט- הינכם מוזמנים להעלות כל שאלה ולהתייעץ בתחום פסיכולוגיית הספורט.

הפורום נועד לספורטאים, הורים ומאמנים.

היעד העיקרי של פסיכולוגיית הספורט הינו לעזור לספורטאי למצות את הפוטנציאל הטבוע בו ולהיות הספורטאי הטוב ביותר שהוא יכול להיות. פסיכולוג ספורט עוזר לספורטאי להתגבר על אתגרים פסיכולוגיים ולשפר כישורים מנטאליים כגון:

התמודדות עם לחץ וחרדה, הגברת הביטחון העצמי, שיפור יכולות ריכוז, התמודדות עם טעויות וכישלונות, הגברת המוטיבציה ושמירה על קונסיסטנטיות, שיקום מפציעות ועוד.


שאלה:  פסיכולוגיית ספורט  -  (דניאל)


אהלן, בימים אלו אני חושב להתחיל וללמוד לכיוון של פסיכולוג ספורט. לפני שאני מתחיל רציתי לדעת שני הבטים: - מה האפשריות שלי מבחינה תעסוקתית - והאם כדי להתחיל מסלול למידה בארץ או בארהב - אני אזרח אמריקאי וממה שהבנתי שעד כה כדי להיות פסיכלוג היה צורך לעשות תואר דוקטורט בארהב כדי להסתמך כפסיכולוג ספורט. המסלול שחשבתי עליו בארץ הוא כזה: קיים מסלול חדש של המכללה של תל אביב יפו של פסיכולוגיית ספורט דרך מדעי החברה לתואר ראשון. בנוסף, תואר שני מהמכללה למנהל איזה מסלולים בארהב אתה מכיר שקיימים? תודה דניאל

תשובה:  פסיכולוגיית ספורט - (גבי זקס)


היי דניאל, לגבי השאלה הראשונה, " מה האפשריות שלי מבחינה תעסוקתית"? קשה לי לענות על שאלה זו כי אין בידי נתונים אובייקטיבים, למשל של הלשכה לסטטיסטיקה לגבי רמות שכר, אחוזי תעסוקה וכו'. אומר לך שלדעתי, בגלל שאין הרבה משרות קבועות לפסיכולוגים של הספורט, עבודה בתחום נוטה יותר להיות כעוסק עצמאי, לבטח במידה מסוימת. לכן, ככל עוסק עצמאי בישראל ההצלחה קשורה לא מעט בדרייב שלך, ביצירתיות ובגמישות, ביכולת לייצר קשרים ולשווק, וכמובן בתשוקה ובאהבה שלך למקצוע. אתה לא חייב את כל אלו כמובן אך לפחות חלק. בנוסף אומר שמהחוויה שלי בשנים האחרונות, נראה שהתחום בצמיחה גדולה. יש יותר ויותר שימוש באנשי מקצוע בתחום וזה פותח הרבה אפשרויות תעסוקתיות. בכלל ניתן לאמר שהתחום של טיפול פסיכולוגי זכה בשנים האחרונות לקבלה ולגיטימציה כשאוכלוסיות רבות שפעם נרתעו מלפנות עושות זאת היום. לגבי השאלה השניה, " האם כדי להתחיל מסלול למידה בארץ או בארהב?" חושב שכדאי שתתייעץ עם אנשי אקדמיה, כגון דר. איריס אורבך, פרופ. סימה זך ודר. רועי סמואל. האחרון למד בארה"ב. אישית, בתפיסה שלי בלבד, אם אתה רוצה לחיות ולעבוד בישראל ואינך מחפש קריירה אקדמית בתחום, ואתה מתעניין בתחום הטיפולי, אני נוטה להמליץ לבצע לאחר הלימודים התמחות טיפולית כגון התמחות בפסיכולוגיה חינוכית. או לחלופין אם יקבלו אותך ללמוד בבית ספר טוב לפסיכותרפיה. אני יודע שזה בהחלט תוספת למסלול, אך יש לכך שני יתרונות משמעותיים. זה יאפשר לך להיות פסיכולוג ספורט הרבה יותר טוב כי בתפיסה שלי פסיכולוגיית ספורט הינה טיפול לכל דבר. ב. זה יכול לאפשר לך להתפרנס גם מטיפול כללי ולא רק בתחום הספורט ובכך להגביר את הביטחון התעסוקתי/כלכלי. הבחירה בתחום לימודי היא בהחלט בחירה בעלת השלכות ולכן מציע שתמשיך לשאול שאלות ולחקור כמה שיותר לפני קבלת ההחלטה. בברכה, גבי
 X