על הספה - פורומי מומחים

פורום טיפול פסיכולוגי

ירידת מצב רוח ואנרגיה

פורום טיפול פסיכולוגי

פורום טיפול פסיכולוגי מבוגרים מנוהל ע"י נעה מצגר גרנות, פסיכולוגית קלינית מדריכה בטיפול ואבחון
נעה מצגר גרנות, פורום טיפול פסיכולוגי מבוגרים
פסיכולוגית קלינית מומחית עם הסמכה כמדריכה בטיפול ואבחון נסיון של 18 שנה בפסיכותרפיה בקליניקה פרטית ובמסגרות ציבוריות שונות. שילוב של כלים דינאמיים וCBT נסיון רב בטיפול במצבי דיכאון, משברי חיים וקשיים עם נטיה מינית. נסיון רב בטיפול בדיכאון אחרי לידה, ליווי נשים עם קשיי פריון. מדריכה בפסיכותרפיה ובכתיבת מקרים לבחינה.
אודות הפורום

הפורום מהווה מערכת שאלות-ותשובות עבור הקהל הרחב, המעוניין לקבל מענה לשאלות הנוגעות לטיפול פסיכולוגי במבוגרים.

ניתן לשתף בשאלות ודילמות לגבי טיפול פסיכולוגי, סוג הטיפול ומסגרת הטיפול. ההשתתפות באתר אנונימית. כל שאלה שתועלה לאתר תעבור קודם סינון על-ידי מנהלי הפורום, הרשאים להחליט שלא לפרסמה, או למחוק הודעה/שאלה שכבר פורסמה.

התייעצות דרך הפורום אינה מהווה תחליף לטיפול או להתייעצות מלאה עם איש מקצוע


שאלה:  ירידת מצב רוח ואנרגיה  -  (יעל)


שלום רב. ברצוני לדעת איך ניתן לטפל במצב רוח ירוד וחוסר אנרגיה בטיפול פסיכולוגי אני מרגישה ירידה במצב רוח ובאנרגיה קשה לי לתפקד מידי פעם ביום העלו לי כדור איטומין ואני לא מרגישה אם זה טוב והרופא בשום אופן לא רוצה להוריד לי את הכדור אני מטופלת פסיכיאטרית לא פסיכולוגית

תשובה:  ירידת מצב רוח ואנרגיה - (גלעד הורוביץ)


שואלת יקרה, את מתארת מה שנראה כתחושות דיכדוך, חולשה וחוסר מסוגלות. אלו תחושות נפוצות וניתנות להטבה בטיפול פסיכולוגי. קשה לדעת מדברייך ממה נובעת האנרגיה הנפשית הנמוכה ומה בבסיס העדר החדווה והמוטיבציה לחיים. שיטות טיפול שונות עוסקות ומטפלות בתחושות דיכאוניות בצורה שונה. בטיפול הדינמי לדוגמא, מבררים יחד עם המטפל את ההיסטוריה הנפשית ומעלים למודעות את הדילמות התוך נפשיות והחסימות הלא מודעות, שמונעות תחושת תנועה ספונטנית ואמונה ביכולתך לחולל שינוי בעולמך. בשיטות טיפול אחרות יתמקדו בעיקר במחשבות אוטומטיות או סכמות תוך נפשיות שיוצרות תחושה של חוסר תוחלת וחוסר סיכוי לשינוי והטבה במצבך. בכל מקרה, קשר מיטיב המבוסס על אמון ובטחון במטפל, ומחוייבות לתהליך מצדך, הם הדברים החשובים בדרך להקלה. חשוב לציין כי בדרך כלל, בזמן התהליך של הטיפול ההמלצה היא לא להפסיק את הטיפול התרופתי. לפחות לא בשלב הראשון לפני שהתבססה ההבנה מדוע זה נכון לך ותוך התייעצות עם הפסיכיאטר המטפל. נסי לחשוב על הטיפול הפסיכולוגי והטיפול התרופתי לא כסותרים אלא להפך, כמשלימים. נסי לחשוב על התרופות כעזרה בזמן התהליך הפסיכולוגי, בדרך להטבה המקווה. אם לאחר זמן בתוך התהליך הטיפולי, ישנה תחושה כי כדאי לנסות, בצורה אחראית ותוך החזקה והתבוננות, להוריד בטיפול התרופתי, ניתן לעשות זאת.
 X